ועדת הפנים אישרה היום (שני) לקריאה ראשונה את הצעת החוק האוסר על כניסה לישראל של תומכי חרם על ישראל . ההצעה אושרה ברוב של תשעה תומכים מול שלושה מתנגדים.
ח"כ סמוטריץ: הגיע הזמן שנפסיק להפנות את הלחי השנייה ונמנע את כניסתם של כל אותם גורמים אנטישמיים. האגודה לזכויות האזרח: הקמת מסך ברזל מפני דעות לא קונצנזואליות מאפיינת משטרים לא דמוקרטים
צילום: עמוד הפייסבוק
"בשנים האחרונות גוברות הקריאות לחרם על מדינת ישראל. נראה כי זוהי חזית חדשה של מלחמה נגדה, שעד כה נמנעה המדינה מלהיערך אליה כראוי. הצעת חוק זו באה למנוע מאנשים או מנציגים של חברות, עמותות וארגונים הקוראים לחרם על ישראל, לפעול בתוך שטחי מדינת ישראל לקידום רעיונותיהם", נכתב בדברי ההסבר לחוק.
את ההצעה יזם ח"כ לשעבר ינון מגל והמשיך לקדמה ח"כ בצלאל סמוטריץ' שאמר לאחר אישורה: "אישרנו היום לקריאה ראשונה הצעת חוק פשוטה וטריוויאלית שמשקפת בריאות טבעית של מדינה שאוהבת את אוהביה ונלחמת באויביה. מדינת ישראל נלחמת במספר חזיתות במקביל – בלחימה של צה"ל בהגנה על גבולותינו ובמלחמה מול תנועת BDS וחרמות על מדינת ישראל. הגיע הזמן שנפסיק להפנות את הלחי השנייה ונמנע את כניסתם של כל אותם גורמים אנטישמיים שפועלים ללא הרף לפגיעה במדינת ישראל"
אישור החוק לא עבר בשקט. ח"כ ג'מאל זחאלקה מטעם הרשימה המשותפת, התנגד להחלטה, זעם וצעק. בעקבות כך החליט יו"ר הוועדה, ח"כ דוד אמסלם, לסלקו מהדיון. זחאלקה זעם והוצא מהדיון תוך שאחת מסדרניות הכנסת מוציאה אותו בכוח.
לאחר שזחאלקה הוצא אמר יו"ר הועדה: "כשמדובר בפגיעה במדינת ישראל ובהכפשתה ברחבי העולם, הרשימה הערבית המשותפת, נושאת את נס הדגל", ועל זחאלקה: "היכן שהוא יכול להכפיש את מדינת ישראל הוא עושה זאת בצרחות ובאלימות, אני לא מאמין שיש מדינה אחת בעולם שלא הייתה שמה אותו מאחורי סורג ובריח. בדיוק כמו את מורו ורבו עזמי בשארה. מדובר באיש אלים מטבעו עם הרבה שנאת ישראל" אמר אמסלם.
עו"ד עודד פלר מהאגודה לזכויות האזרח הגיב לחוק ואמר: "מעברי גבול לא נועדו לסינון עמדות. הקמת מסך ברזל מפני דעות לא קונצנזואליות מאפיינת משטרים לא דמוקרטים. כבר היום החוק מעניק למשרד הפנים שיקול דעת למי לתת להיכנס לישראל ולרכוש בה מעמד. על פי ההצעה, שיקול הדעת יוחלף באיסור גורף, וייאסר על מתן אשרות כניסה ורישיונות ישיבה למי שקורא לחרם, או משתייך לארגון הקורא לחרם. החקיקה עלולה להוביל לחיטוט בעמדותיהם הפוליטיות של מי שמבקשים להיכנס לישראל או לשטחים, ולמניעת כניסה ומעמד ממי שזכאים לכך, כמו בני משפחה של אזרחים, תושבים ותושבי השטחים. יש לזכור, שישראל היא שער הכניסה לגדה המערבית ולכן היא לא יכולה למנוע מאנשים לבקר שם בשל דעותיהם על ישראל".