הוטל עליו להפקיד 5 מיליון שקל ערבות, דרכונו יועבר למשך 180 יום לרשות לניירות ערך והוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ. ביהמ"ש הטיל הגבלות זהות על החשודים הנוספים בפרשת בזק-אלוביץ' רון אילון ומיקי נוימן, כולל מעצר בית למשך יומיים. החשדות המיוחסים לנאשמים: עבירות דיווח, מרמה והפרת אמונים
שופטת בית משפט השלום רונית מוזננסקי כץ הטילה היום הגבלות על המעורבים בפרשת בזק-אלוביץ. ההגבלות הוטלו על שאול אלוביץ, רון אילון ומיקי נוימן, ששוחרו בערבות.
ההגבלות
השופטת אסרה על שאול אלוביץ', ששימש במועד הרלבנטי יו"ר דירקטוריון ובעל השליטה בחברת בזק, ושימש יו"ר דירקטוריון חברת יס מיום 2/3/2016. ליימנע מלהתייצב, במשך יומיים במשרדי כל חברות בקבוצת יורוקום-בזק ולא ליצור כל קשר עם חברי דירקטוריון בזק ועם נושאי משרה בבזק, להתייצב לחקירה בכל עת שידרש, תיאסר עליו כל גישה וחדירה לחומרי מחשב מכל מקור שהוא הקשורים לחברה ו/או לחקירה, דרכונו יוחזק בידי הרשות לניירות ערך למשך 180 יום והוצא נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ למשך 180 יום. כדי להבטיח את קיומם של כל תנאי השחרור הטילה עליו השופטת להפקיד ערבות בסכום של 5 מיליון שקל. לא הוטל עליו מעצר בית.
על רון אילון, שבמועד הרלבנטי שימש מנכ"ל חברת יס הטילה השופטת מעצר בית למשך יומיים ותנאים נלווים זהים לתנאים שהוטלו על שאול אלוביץ, אבל להפקיד ערבות בסכום של 1.5 מיליון שקל.
על מיקי ניימן , שבמועד הרלבנטי שימש סמנכ"ל הכספים של חברת יס. הטילה השופטת מעצר בית למשך יומיים ותנאים נלווים זהים לתנאים שהוטלו על שאול אלוביץ, אבל להפקיד ערבות בסכום של 700 אלף שקל.
החשדות
בתיק החשד הוא בהתנהלות של נושאי משרה בכירים בחברת יס ובחברת בזק בצוותא עם החשודים נשוא הבקשה דנן, בקשר לעסקה שנחתמה בחודש מרץ 2015 בה השלימה בזק, אשר החזיקה באותו מועד בסך של 58.4% ממניות יס, רכישה של יתרת מניות יס מידי חברת יורוקום די.בי.אס, חברה פרטית בבעלות אלוביץ' בשווי של כמיליארד שקלים.
על פי החשד יצויין, כי שאול אלוביץ, מתוקף היותו בעל שליטה ונושא משרה בחברות בזק ויס, מצוי משני עברי המתרס בעסקה האמורה ועל פי החשד פעל תוך ניגוד עניינים; במהלך השנים 2016-2015, ביצעו נושאי משרה בקבוצת בזק, בהם נושאי משרה בכירים בחברת יס ובחברת בזק פעולות מלאכותיות שונות בקשר לעסקה האמורה אשר השפיעו על דיווחיה של חברת בזק.
לפי החשד, הפעולות האמורות בוצעו תוך הפרת חובות הדיווח של חברת בזק בדוחותיה הכספיים, תוך הפרת חובות האמונים של נושאי המשרה בחברות האמורות, ותוך ביצוע עבירות חמורות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות מנהלים בתאגיד ומרמה והפרת אמונים בתאגיד.
בנוסף, על פי החשד, פעלו החשודים אלוביץ ורון לשבש את הליכי החקירה שביצעה רשות ניירות ערך במסגרת חקירת הפרשה.
החשודים כפרו באשמות
באי כוחם של החשודים עו"ד ערן שחם-שביט, עו"ד ז'ק חן, עוב"ד נוית נגב ואורון קינן ועוה"ד ארז הראל וקובי מרקוס, כפרו באשמות וטענו כי לאחר החקירה יתברר כי לא דבק בהם רבב.