מנכ"ל החברה גונן אושיסקין הורה לבכירי החברה להכין תוכנית פיטורים בכל מגזרי החברה, טכנאים, פקידים וטייסים, זמניים וקבועים. זאת במסרת המאמצים למזער את הנזקים הפיננסיים שמשבר הקורונה פוגע באל על, לרבות באמצעות התאמת קיבולת הטיסות לביקושים
לאור ההתפתחויות בארץ ובעולם בגין משבר הקורונה, הנחיות גורמי הממשלה, ירידה בביקושים, והשעיית הטיסות לסין, תאילנד, הונג קונג ואיטליה, נערכת עתה על על לקראת פיטורים של 1,000 עובדים מכל מגזרי החברה, טכנאים, פקידים וטייסים, זמניים וקבועים. בינתיים נפלה היום אל על בבורסה ב-7.4%.
ביום ראשון עשוי להתקיים בממשלה דיון על סיוע חירום לחברות התעופה.
מנכ"ל החברה גונן אושיסקין שלח מכתב ליהודית גריסרו סמנכ"ל משאבי אנוש ומינהל באל על ולשאר בכירי החברה להכין, בתוך כמה ימים, תוכנית לפיטורים של כ-1,000 עובדים מהחברה, זאת במסגרת המאמצים למזער את הנזקים הפיננסיים שמשבר הקורונה פוגע באל על, לרבות גם באמצעות התאמת קיבולת הטיסות לביקושים.
ההחלטה לפטר עובדים בחברה התקבלה בעקבות המלצת משרד הבריאות להימנע מטיסות לא נחוצות לחו"ל, סגירת פעילות הטיסות לסין, תאילנד ואיטליה וירידה בביקושים לשאר טיסות החברה ליעדיה בעולם, שגורם משבר הקורונה. לפי דוח הרבעון השלישי ב-2019 העסיקה אל על 6,356 עובדים, מהם 3,600 קבועים.
משבר הקורונה פגע באל על, כשהיא נתונה בהפסדים שאינם קשורים למשבר. להערכת אל על משבר הקורונה יגרום לירידה בהכנסותיה בטווח של כ-50 עד 70 מיליון דולר, בחודשים ינואר ועד אפריל 2020 (כולל), מתוכם כ-40 עד 50 מיליון דולר בגין הרבעון הראשון. ההשפעה של הירידות האלה על תוצאות החברה צפויה להיות בטווח של כ-25 עד 45 מיליון דולר, מתוכם כ-15 עד 30 מיליון דולר בגין הרבעון הראשון השנה.
לירידות אלה משמעותית קריטית בסכנה להיכנס לתזרים שלילי. יש לציין, כי לפני 16 יום פרסמה אל על הערכה ראשונית לירידה של 30 מיליון דולר בהכנסותיה. יתרה מכך, הערכת הפסדי ההכנסות לא כוללת את ההשלכות של הנחיית משרד הבריאות לשקול שלא לטוס לחו"ל.
משביר הקורונה העמיק את מצבה הפיננסי הירוד. בדה מרקר נכתב השבוע, כי אל על אמורה לפרוע סכום של 140 מיליון דולר עבור שמונה מטוסי דרימליינר שרכשה, ולשלם דמי חכירה מינימליים ותשלומי ריבית של 188 מיליון דולר עבור שמונה מטוסי דרימליינר חכורים. ההחזר הכולל השנתי הזה בסכום של 328 מיליון דולר, שזה 1.124,712 מיליארד שקלים, גבוה משווי השוק הבורסאי שלה, שנאמד בסכום של 379.721 מיליון שקל. יש לציין כי בתום הרבעון השלישי ב-2019 החזיקה אל על ביתרת מזומנים של 224 מיליון דולר (768.096 שקל) מיליון. על פניו לא נראה, כי יתרת המזומנים הזאת השתנתה בתום 2019 ואולי אפילו קטנה. זאת נדע בסוף חודש מרץ השנה, כאשר אל על תפרסם בבורסה את דין החשבון לכל שנת 2019.
כבר לפני כשבוע כתב המנכ"ל אושיסקין באיגרת לעובדים, כי "אנו בעיצומו של אירוע גולבלי, שעדיין קשה לעמוד את כל השפעותיו. אל על עומדת בפני ימים קשים וייתכן שידרשו צעדים כואבים". עתה בעקבות ההתפתחויות השליליות הגוברות בארץ ובעולם, נפל הפור ואל על נערכת לקראת פיטורים כואבים של כ-1,000 עובדים.
[…] לעשות באופן מיידי, נוכח העובדה שהנהלת אל על מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים ולצמצם קיבולות מבצעיות, כדי להתמודד במצב הכלכלי הקשה, […]