בהודעה לבורסה מסרה אל על כי נציגי משרד האוצר מסרו לחברה, בעל פה, כי נכון לעתה עמדת הצוות המקצועי של משרד האוצר הינה שלא לאשר את חבילת הסיוע המבוקשת. לדבריה, הצוות המקצועי של האוצר מסר, כי בסמכות הדרג הפוליטי לקבל החלטה אחרת ובהתאם פנתה החברה לממשלת ישראל וביקשה סיוע
בדיון הלילי בתחילת השבוע בנושא בקשת אל על לסיוע ממשרד האוצר, הבהיר מנכ"ל בנק דיסקונט אורי לוין כי הוא לא מוכן לתת לאל על את ההלוואה שהם ביקשו בגלל שהם לא יוכלו לעמוד בה. משרד האוצר, שטען לאורך כל הדרך, שאם אל על תציג תוכנית התייעלות ותמצא בנק שיסכים להעמיד עבורם הלוואה, אז יבחנו האפשרות כיצד אפשר יהיה לסייע לה. לאור דבריו של מנכ"ל בנק דיסקונט, הבין צוות האוצר, שכלל את המנכ"ל שי באב"ד, החשב הכללי רוני חזקיהו וראש אגף התקציבים שאול מרידור, כי לא נוצרו התנאים לסייע לאל על והדיון יסתיים.
בהודעה לבורסה מסרה אל על כי נציגי משרד האוצר מסרו לחברה, בעל פה, כי נכון לעתה עמדת הצוות המקצועי של משרד האוצר הינה שלא לאשר את חבילת הסיוע המבוקשת. לדבריה, הצוות המקצועי מסר, כי בסמכות הדרג הפוליטי לקבל החלטה אחרת ובהתאם פנתה החברה לממשלת ישראל וביקשה סיוע, כדי להתמודד מול נזקי הקורונה.
חבילת הסיוע שביקשה אל על מהאוצר הייתה בסכום כולל של כ-400 מיליון דולר (1.450 מיליארד שקלים), שכללה ערבות מדינה בשיעור של כ-80% להלוואה בסכום של 250 מיליון דולר שהיא הייתה אמורה לקבל מבנק דיסקונט לתקופה של עד 7 שנים וערבות מדינה של 150 מיליון דולר לתשלום קרן וריבית ודמי חכירה עבור 16 מטוסי בואינג 787-9 ו-787-8 דרימליינר שהחברה רכשה וחכרה.
בתמורה הציגה אל על לצוות האוצר תוכנית התייעלות שלדבריה מאפשרת חיסכון ברמה השנתית של כ-200 מיליון דולר, שמתוכן כ-150 מיליון דולר בהפחתת הוצאות שכר.