היום תציין אריאל את יום האזכרה של ראש העיר המנוח רון נחמן. עצים ישתלו לזכרו של האיש שאהב כל כך סחלבים ואדמה. יש כאלו שאומרים כי נחמן משקיף על הקורה בעיר מההר הגבוה וממשיך לדאוג לה.
היום(שני) תתקיים אזכרה לזכרו של ראש עיריית אריאל המנוח, רון נחמן בבית מורשת רון שבאריאל. נחמן נולד ב6 באוגוסט 1942 הוא נפטר בשנת 2013 ולאחר פטירתו הוענק לו פרס ישראל על מפעל חיים. נחמן היה חבר בכנסת ה-13 אך בחר להמשיך לכהן כראש עיריית אריאל והפסיק את הכהונה.
הוא נולד וגדל בנס ציונה, שירת בחיל הקשר ובשנת 1980 קיבל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. נחמן היה ממקימי גרעין תל אביב שיועד להקמתה של אריאל ושימש כסגנו של ראש המועצה הראשון, יעקב פייטלסון.
בשנת 1985 נבחר נחמן לראש המועצה באריאל ומאז עמד בראשותה של העיר עד לפטירתו ממחלת הסרטן בשנת 2013.
נחמן זכור באריאל "כאביה של העיר" ועד היום ניתן לשמוע בני אדם שמתגעגעים לנוכחות ולדאגה האבהית שהייתה בו כלפי אריאל. בשנות ה-80 עסק נחמן בהגדלת אוכלוסיית העיר והביא אליה אוכלוסייה נרחבת של עולים מברית המועצות.
נחמן זכור לתושבי העיר כאדם עצמתי ורהוט חדור מטרה. הוא היה אדם שמסמן מטרה וכובש אותה ללא פשרות. מספרים תושבים. נחמן היה חושב חולם ומדבר אריאל. גם לפני מותו הוא דאג לבקש מאנשים לשמור על העיר.
בשנת 2016 נפתח אתר ההנצחה לזכרו של רון. אתר ההנצחה משלב את "בית הראשונים" המספר את תולדותיה של העיר ואת חלקת הקבר הסמוכה אליו. המבנה הוקם מעל המרכז הארצי להטמעת ערכים ומנהיגות ומכיל אולם הרצאות, אמפיתאטרון ומתחם מקורה. יש כאלו שחושבים שנחמן משקיף שם מההר עד היום ושומר על אריאל.
נחמן נפטר ממחלת הסרטן בגיל 70 לאחר שישב על כיסא ראש העיר כשלושה עשורים. מספר חודשים לפני שנפטר נשאל נחמן מדוע הוא המשיך בתפקידו בעת שהוא נלחם במחלת הסרטן, נחמן ענה כי הוא גידל את האנשים במערכת עשרות שנים בכדי שיוכלו להמשיך להחזיק את העיר גם כשהוא לא נמצא והוסיף כי טיפל מבית החולים במספר עניינים עירוניים וכי תפקודו מלא.
טרם אשפוזו עסק נחמן באופן אינטנסיבי בנושא ההכרה במכללת אריאל כאוניברסיטה מן המניין. נושא זה היה יקר לליבו . כמו שאדם אחד אמר, נחמן לא הפסיק ללחום ולדאוג לאריאל עד לרגע בו עצם את עיניו. גם היכל התרבות באריאל שבזמנו ספג איומי החרמה רבים, הוא תוצר של חזון של איש אחד. נחמן חלם שאריאל תהפוך לעיר בה יש את כל השירותים וביניהם תרבות ולימודים. הוא נלחם גם על הצבת שילוט בכבישים בינעירוניים לאריאל. נחמן הבין כי חשוב ביותר להכניס את אריאל לתודעה הציבורית בישראל וכי רק כך הוא יוכל לבדל את גורלה של העיר הממוקמת בשומרון.
ואכן כיום בזמנה של "תכנית המאה של טראמפ" אריאל היא עיר שמזמן הוסכם וסוכם על פי התוואי כי היא תוכנס לתחומי הקו הירוק וכי אין בה סכנה של פינוי. אחד ההישגים הגדולים של נחמן הוא העיר הזו, עיר שהוא אהב והעיר אהבה אותו בחזרה. היום, מציינים באריאל את יום פטירתו של נחמן. עצים ישתלו לזכרו של האיש שאהב את האדמה.