בעקבות הידבקותם של שני ישראלים בנגיף הקורונה החליט משרד הבריאות לערוך בדיקות לישראלים שנצורים על הספינה "פרינסס דיימונד" ביפן. הנוסעים שיימצאו בריאים ישובו לארץ. עוד נמסר ממשרד הבריאות כי כל אדם ששב ממדינות המזרח הרחוק ישהה 14 יום בבידוד.
משרד הבריאות פרסם היום(א) על הרחבת הוראת הבידוד לשבים מתאילנד, סינגפור, הונג קונג, ומקאו מחשש להתפשטות נגיף הקורונה שגבה עד עתה את חייהם של כ-1665 בני אדם. ההחלטה התקבלה לאחר הערכת מצב של שר הבריאות יחד עם צוות מומחים ממשרדו. מהבוקר כל בני האדם שחוזרים ארצה מהיעדים האלו ישהו בבידוד בית לארבעה עשר ימים גם במידה ואין להם סימפטומים של הנגיף.
כל האזרחים שישובו מהיעדים הללו לא יצאו אל המרחב הציבורי וכן לא ישהו במקומות ציבוריים בכללם מוסדות החינוך, מקומות העבודה, מקומות בילוי וקניות, תחבורה ציבורית ועוד. ההוראה תקפה לכל תקופת הדגירה של הנגיף הקטלני כ-14 יום.
משרד הבריאות החליט להרחיב את ההוראה בשל התפשטות הנגיף מחוץ לסין ובכדי למנוע אפשרות של התפשטות הנגיף לישראל. עוד נמסר ממשרד הבריאות כי במידה ואחד מהאנשים הנמצאים בבידוד יגלה חלק מהתסמינים הוא יודיע טלפונית לבית החולים או לקופת החולים מראש על הגעתו. עוד חידדו ממשרד הבריאות כי גם במקרה של צורך בטיפול רפואי יעדכן החולה את המרפאה על הגעה באופן טלפוני ומראש. בנוסף הנחה המשרד כי אדם עם תסמינים שיזדקק להגיע לטיפול רפואי יחויב לחבוש מסיכה כירורגית או לכסות את פניו בבד ולא יוכל להגיע באמצעות תחבורה ציבורית.
משרדי הבריאות והחוץ קיימו הערכת מצב מוקדם יותר היום לאחר ששני ישראלים נדבקו בנגיף הקטלני על הספינה הנצורה בחופי יפן. עוד נמסר כי החל ממחר יעברו הנוסעים הישראלים שעל סיפונה של "פרינסס דיימונד" בדיקות רפואיות בכדי לוודא שלא נדבקו בנגיף. מי שיימצא בריא ירד מן הספינה בתיאום עם היפנים ויחזור לישראל בטיסה מיוחדת.