חושדים שחוויתם רשלנות רפואית? ייתכן שאתם זכאים לפיצויים. אלפי תביעות הנוגעות לרשלנות רפואית מוגשות מדי שנה נגד רופאים, עובדי רפואה ומוסדות רפואיים, אבל מה זה בעצם אומר וכיצד נוכל לדעת אם חווינו רשלנות כזו? ריכזנו את המידע החשוב לפניכם
רשלנות רפואית – הגדרה
רשלנות היא עוולה מתחום דיני נזיקין, המתייחסת למצב שבו אדם גרם נזק מבלי שהיה מודע לטיב מעשיו ולתוצאותיהם, בעוד שהאדם הסביר יכול היה להיות מודע לפרטים אלה בנסיבות דומות. רשלנות רפואית היא סוג של רשלנות שבו אדם ניזוק כתוצאה מקבלת שירות רפואי שחרג ממידת הזהירות הסבירה שמצופה מכל אדם שעוסק במקצוע רפואי, לרבות רופאים ורופאות, אחים ואחיות, פרמדיקים, מזכירים רפואיים וכדומה. אם כן, לקבלת מידע נוסף על רשלנות רפואית תוכלו להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בתחום, במיוחד אם אתם חושדים שנגרם נזק לכם או לאחד מהקרובים אליכם כתוצאה מרשלנות רפואית. לצורך אישוש החשדות, נהוג לפנות לגורם רפואי מוסמך ומקצועי שיוכל להעניק לכם חוות דעת אובייקטיבית.
אילו מקרים נחשבים רשלנות רפואית?
קיימים סוגים רבים של רשלנות רפואית, ועל כן יש צורך לבחון היטב את שאלת ההתרשלות בכל מקרה. רשלנות רפואית יכולה להתבטא, לדוגמה, במקרים של טעות בלתי סבירה באבחנת מצבים רפואיים או איחור לא סביר באבחון, אי עריכת בדיקות מקובלות, מקרים של הזנחת מטופלים המגיעים למיון במצב הנחשד כקריטי ואינם זוכים לטיפול מהיר ועוד. כמו כן, קיימת רשלנות "הסכמה מדעת", שפירושה אי מסירת מידע למטופל. על פי החוק, זכותו של כל מטופל לקבל הסבר על כל דרכי הטיפול האפשריות במצבו, כולל סיכונים אפשריים, כדי שיוכל להחליט בעצמו על דרך הטיפול הרצויה. במקרה שלא נמסר כל המידע הרלוונטי למטופל, עשויה להיות עילה לתביעה.
מקרים נוספים של רשלנות רפואית יכולים להתבטא ברשלנות של הולדה בעוולה, הנגרמת עקב כשלים במעקב ובטיפול בזמן היריון. הולדה בעוולה פירושה ילד שנולד עם מום או מוגבלות כתוצאה מהיעדר הפניית האם לבדיקות רלוונטיות או כתוצאה מפענוח רשלני של בדיקות אלה.
חוויתם רשלנות רפואית? זה מה שתוכלו לעשות
אם אתם חושדים שנגרם לכם נזק בעקבות רשלנות רפואית, בראש ובראשונה מומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה ומקצועי שמתמחה בתחום הרשלנות רפואית. עורך דין מומחה יוכל לתת לכם ייעוץ ראשוני ואף לסייע לכם במתן הנחיות לאופן התקדמות התהליך. בהמשך, יוכל עורך הדין לייצג אתכם אל מול בית המשפט ולדרוש עבורכם את הפיצויים ההולמים בגין הנזק שנגרם לכם.
כחלק מהתהליך, תצטרכו לספק הוכחות לבית המשפט שאכן נגרם לכם נזק כתוצאה מרשלנות רפואית. לשם כך, יהיה עליכם לאסוף את המסמכים הרפואיים שמתעדים את אופן הטיפול בכם, ולהגיש אותם לגורם מקצועי ומוסמך שיוכל לכתוב עבורכם חוות דעת (שימו לב שבחלק מהמקרים, מומלץ לדאוג שתהיה לכם יותר מחוות דעת אחת, לצורך ביסוס התביעה). על בסיס חוות דעת אלה, יוכל עורך הדין להכין את כתב התביעה ולהגישו לבית המשפט. הוכחות אלה חשובות ביותר, משום שבלעדיהן לא יוכל בית המשפט להכריע בתביעה.
כמה זמן אורך ההליך ומה שיעור הפיצוי שתקבלו?
כדאי לקחת בחשבון שתביעות הנוגעות לרשלנות רפואית עשויות להימשך זמן רב, בהנחה שהתיק לא מסתיים בפשרה, ועל כן מומלץ להיאזר בסבלנות. בכל הנוגע לפיצוי שתקבלו, חשוב להגיד שלא ניתן להעריך מראש את שיעור הפיצויים, במיוחד בשלבים הראשונים של התהליך, משום שבית המשפט בוחן כל מקרה ומקרה לגופו.
לסיכום
תביעות רשלנות רפואית הן בין התביעות המורכבות שבהן עוסקים בתי המשפט. לכן, בכל מקרה שבו אתם חושדים שנגרם לכם נזק עקב רשלנות כזו, מומלץ לבחור בעורך דין אמין, מנוסה ומקצועי שילווה אתכם יד ביד עד מיצוי הדין עם הגורם הרשלני וקבלת הפיצויים הנדרשים. רק בריאות!