החברה הכלכלית ועיריית אריאל פתחו בהליכים משפטיים נגד הזכיין של הקאנטרי באריאל, יוסי בנימין על מנת לא לאפשר לזכיין את המשך האופציה בחוזה.
לטענת העירייה, הזכיין צבר חובות ולא עומד בתנאי ההסכם. הזכיין מצדו:" תחום התיירות וחדרי הכושר נפגע אנושות בזמן הקורונה.
העירייה צריכה להתחשב ולאפשר לי לפרוס את החוב בכדי שנוכל לשוב לעבודה סדירה.
בחוזה הזכיינות של מתחם הקאנטרי באריאל שנחתם לפני כ-12 שנים, התחייב הזכיין, יוסי בנימין, לשני סעיפי תשלום. האחד, תשלום בעבור הזכיינות והשני, הפקדה חודשית של 5,000 ₪ בקרן אחזקות (פחת) בה יתאספו במהלך השנים כספים למטרות אחזקה ושיפוצים שנועדו לשמור על תחזוקה סבירה של המתחם.
לטענת העיריה, בנימין אכן עשה כך בשנים הראשונות אך, הפסיק להפקיד את הכספים לקרן הפחת. מנכ"ל העירייה, שלמה רואימי טוען כי בנימין הפר את ההסכם במספר סעיפים וכי סעיף זה מהווה אחת מן ההפרות.
בנימין טוען מנגד, כי השקיע סכומים גדולים בהרבה מס"ך של 60 אלף שקלים במצטבר מדי שנה וכי יש מקום להידברות ופתיחת הספרים, על מנת להגיע להסכמות.
לפני מספר שנים, אישרה העירייה הלוואה לטובת החברה הכלכלית בסכום של שלושה מיליון שקלים. הלוואה זו, שעדיין לא נלקחה בפועל, נועדה להשלים תרומה של ארבעה מיליון שקלים שגייס ראש העיר, אלי שבירו לטובת בנייה של קומה שלישית במתחם הקאנטרי, שם יפתח בקרוב חדר כושר ומכשירים. מדובר בהשקעה כוללת של שבעה מיליון שקלים.
במהלך התקופה, אומר רואימי, הצטבר לבנימין חוב של מיליון ושלוש מאות אלף שקלים על סעיף האחזקות: "העירייה התנהלה מול הזכיין ומול החברה הכלכלית בסובלנות רבה. לדוגמא, לפני שהחלה מגפת הקורונה, הצטבר לזכיין חוב של 1.300.000 ₪. החוב נוצר עקב אי עמידה בתשלומים של סעיף האחזקות בהסכם.
היות והוחלט לבנות קומה שלישית במתחם, לטובת חדר כושר גדול ומאובזר, הסכמנו שחוב זה ישולם בצורת רכישת מכשירי כושר."
בנימין מצדו מספר כי העיריה ביקשה ממנו ליצור את החוב בכדי לרכוש את המכשירים. מבחינתו, היה סוג של הסכם שבעל פה, בו הוסכם בין הצדדים כי בנימין לא ישלם את סעיף האחזקות והסכום שיצטבר ישולם לחברה הכלכלית שתעשה בו שימוש לרכישת מכשירי הכושר לקומה החדשה.
"במשך כמעט שנה, התנהלתי מול יונתן רימון, מנכ"ל החברה הכלכלית שהתנהל מול הזכיין של הקאנטרי. בכל פעם, נאמר לי שמתקיים משא ומתן על עלויות של מכשירים, אך בפועל בסופו של יום, עד עתה אין מכשירים במתחם." אומר רואימי. "אני רוצה לפתוח את חדר הכושר לציבור. מבחינתי המו"מ הזה מתנהל זמן לא סביר. מדובר בסופו של יום, בכספי ציבור ומחובתי לתת לציבור שירות."
"הזכיין ביקש לפרוס את החוב ואני הסכמתי, אומר רואימי."הצעתי לו שיבצע תשלום של שבע מאות אלף שקלים, בכדי שנוכל להכניס מכשירים לחדר הכושר ולפתוח אותו ואת היתרה נפרוס. "עד עתה, לא בוצעה פריסה ואני מרגיש שמושכים אותנו סתם."
לעומת זאת, אומר בנימין כי הוא רוצה לשלם ומבקש להגיע להסכמות עם העיריה. "אני איש של פתרונות לא של מריבות. צריך לדבר." הוא אומר.
עוד אמר רואימי כי במהלך שלוש השנים האחרונות, לא בוצעו שיפוצים ופעולות אחזקה ותחזוקה בקאנטרי וכי המקום נראה רע מאוד. לטענתו, ביקש מבנימין מספר פעמים לטפל אך דבר זה לא קרה.
בנימין מצדו אומר:" במהלך תקופה של בניה ושיפוצים של חדר כושר חדש, אין סיבה לשפץ את חדר הכושר הישן." ומוסיף :" המתנתי שיסתיימו עבודות הבניה, כי אף אחד לא משפץ בזמן שבונים. יחד עם זאת, היות והדברים נמשכים זמן רב, אתחיל בימים הקרובים לטפל בסאונה הרטובה, בבריכה ובמתקנים. את חדר הכושר הישן אני מתכוון להסב לחדר חוגים נוסף, כך שאין טעם לשפץ אותו בשלב הזה." אומר בנימין
בחוזה, שהסתיים בשנת 2020, ניתנה לזכיין אופציה להמשך הזכיינות במידה והוא יעמוד בכל סעיפי החוזה. לאחר שלא עמד בתנאים, מסביר שלמה רואימי, מנכ"ל העיריה, "אין בעירייה רצון להאריך את האופציה של הזכיין. יחד עם זאת, הזכיין דורש להפעיל את האופציה בניגוד לרצון העירייה."
בשלב זה, מנהלת העיריה הליך משפטי לסיום הזכיינות. הזכיין מצדו טוען כי יש בטענותיו סיבות רבות שעומדות מנגד לטענות העיריה וכי מדובר בתחום עיסוק שנפגע אנושות בתקופת הקורונה. "מתחמי קאנטרי רבים קרסו במהלך השנה הזו. מדובר באסון שקורה אחת למאה שנים. אין כל סיבה לפגוע בהמשך הזכיינות שלי." הוא טוען.
לסיכום, הקאנטרי יפתח מחדש בימים הקרובים, כך גם הבריכה. את החוב שהיה לתאגיד המים, שילם בנימין וצו הסגירה התברואתי שניתן לו יוסר בעקבות חידוש המים למתחם. העיריה מבחינתה, מעוניינת בפתיחת חדר הכושר בהקדם האפשרי ודורשת מבנימין להגיע להסדר בעניין רכישת המכשירים ותשלום החוב.