רחפן חשמלי להעברת מטענים – אורכו 4.57 מטר, רוחבו 5.49 מטר, גובהו 1.22 מטר, ומשקלו 339 ק"ג – מיועד לשאת מטענים במשקל של עד כ-230 קילוגרמים ובעל יכולת המראה ונחיתה אנכית
חברת בואינג חשפה אב טיפוס של רחפן חשמלי להובלת מטענים (CAV – Cargo Air Vehicle) חדש, המיועד לשאת מטענים במשקל של עד כ-230 קילוגרמים ובעל יכולת המראה ונחיתה אנכית (eVTOL – electric Vertical-Takeoff-and-Landing) אב הטיפוס של הרחפן ישמש גם לבדיקת הטכנולוגיה האוטונומית של בואינג עבור כלי טיס עתידיים.
הרחפן תוכנן ונבנה על ידי מהנדסי הפיתוח של בואינג, בהובלת HorizonX וחטיבת המחקר והטכנולוגיה של בואינג, תוך פחות משלושה חודשי עבודה. האב טיפוס כבר השלים בהצלחה את הבדיקות בטיסות הראשונות במעבדות המחקר והטכנולוגיה שבמיזורי. כעת, משמש הרחפן את מומחי חברת בואינג כאבן בוחן לפיתוח טכנולוגיה אוטונומית עתידית.
צעד משמעותי באסטרטגיה של בואינג
"הפיתוח של הרחפן eVTOL החדש הינו צעד משמעותי נוסף באסטרטגיה של בואינג" אמר גרג היסלופ, מנהל חטיבת הטכנולוגיה של בואינג. "יש לנו הזדמנות אמיתית לשנות את עולם התעופה וההובלה האווירית, וכשנזכר ביום הזה נדע שזו הייתה אבן דרך משמעותית במסע".
"רחפן ה-CAV מבוסס על יכולות של מערכות בלתי מאוישות הקיימות בבואינג, ומציג אפשרויות חדשות ליכולות אוטונומיות של הובלה אווירית", אמר סטיב נורדלונד, סגן נשיא בואינג HorizonX. "אינטגרציה של מערכות אוויריות בלתי מאוישות חשובה מאוד למימוש מלוא הפוטנציאל של כלי טיס מסוג זה. לבואינג מספר שיא של הצלחות עם טכנולוגיות חדשניות בכל העולם, ידע רגולטורי נרחב, שיטתיות ומקצועיות רבת שנים, ויכולת לספק את הפתרונות שיעצבו את עתיד התעופה האוטונומית".
רחפן ה-CAV מופעל על ידי מערכת הנעה חשמלית ידידותית לסביבה ומצויד בשמונה להבים מיוחדים שמסתובבים לכיוונים שונים ומאפשרים טיסה אנכית. אורכו של הרחפן הוא 4.57 מטר, רוחבו 5.49 מטר, גובהו 1.22 מטר, ומשקלו 339 ק"ג.
בואינג מובילה בתחום התעופה
בואינג ממשיכה להוביל בעולם התעופה: בשנת 2017 סיפקה בואינג יותר מטוסים מסחריים מכל יצרן אחר, זאת השנה השישית ברציפות. את 2017 סיימה בואינג עם שיא חדש של הספקת 763 מטוסים לחברות תעופה שונות ברחבי העולם.
חלק מההצלחה נזקפת לזכותם של שני המטוסים המובילים בשוק 737 ו-787. במקביל, בואינג צברה במהלך השנה שחלפה 912 הזמנות נטו, בשווי של 134.8 מיליארד דולר. נתון זה משקף ביקוש גדול למטוסים צרי גוף וכן למטוסים רחבי הגוף של החברה.
בואינג שברה שיא חדש עם מטוס 737, בכך שהיא העלתה בשנת 2017 את היצור ל-47 מטוסים בחודש. הספקת מטוסי 737-Max החדשים הסתכמו במספר חסר תקדים של 529 מטוסים. גם מטוס 787, הדרמליינר, לא נשאר מאחור. בואינג המשיכה לייצר דרימליינרים בקצב הגבוה ביותר בשוק מטוסים רחבי הגוף, וסיימה את השנה האחרונה עם מסירת 136 מטוסי 787 לחברות תעופה ברחבי העולם.
בואינג שברה שיא נוסף עם 5,864 מטוסים שהוזמנו עד סוף 2017, הזמנות אלו שוות לשבע שנים של ייצור מטוסים.