הרצועה הדרומית של חופי הרצליה תישאר כפי שהיא: רצועת חול טבעית ומצוק טבעי שלגביו יעשו פעולות למניעת קריסתו והמשך נגיסת הים בו
צוות התכנון, הפועל מטעם החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה, הצליח לבטל את התוכנית להקמת שוברי גלים באזור שבין החוף הדרומי של הרצליה לחוף הצפוני של תל אביב – חוף תל ברוך.
לדברי עו"ד יונתן יעקובוביץ', יו"ר החברה לפיתוח התיירות הרצליה: "בתכנון המקורי של התב"ע על חוף הים, הייתה כוונה לבנות 5 שוברי גלים בחוף הדרומי. שוברי גלים מהווים התערבות גסה בטבע ופגיעה בנוף ובערכים סביבתיים לטווח הארוך כמו גם יצירת סכנה בטיחותית למתרחצים. אני יכול לבשר שהרצועה הדרומית של חופי הרצליה תישאר כפי שהיא: רצועת חול טבעית ומצוק טבעי שלגביו יעשו פעולות למניעת קריסתו והמשך נגיסת הים בו.
"לשמחתי גם עיריית תל אביב יפו קיבלה החלטה לא להקים שוברי גלים בחופי תל ברוך, וכך תישאר רצועת חוף בתולית וארוכה מתל ברוך ועד מרינה הרצליה, כמו כן, הצלחנו לשכנע כי רק לאחר שנמצה את החלופות בחופיה הצפוניים של הרצליה תישקל האפשרות לבניית שוברי גלים. אני רוצה גם להודות לראשי החברה הממשלתית להגנה על המצוק שגילו הבנה ו'ראש פתוח' לחלופות שהוצגו כשהעיקרית בהן היא הזנת חולות בחופים שסובלים מאירוזיה חמורה".
בצוות התכנון, שקיבל את ההחלטה חברים יו"ר החברה העירונית לפיתוח התיירות הרצליה, מנכ"ל החברה (עופר מור), מנהלי תכנון, מהנדס ימי, יועץ סביבה ואדריכלים.