בעקבות איומי ארגון הטרור חמאס נגד מצעד הדגלים, אומר בן גביר "המצעד יתקיים על אפם וחמתם".
יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר יגיע בשעה 17:30 להשתתף במצעד הדגלים בשער שכם לכותל המערבי, לחגוג את איחוד העיר ירושלים ואת חידוש הריבונות היהודית והישראלית על המקומות הקדושים ליהודים. ארגוני הטרור איימו בהסלמה, אם המצעד אכן יתקיים.
ח"כ בן גביר: "אגיע להשתתף במצעד הדגלים ואניף את דגל ישראל בשמחה בסימן לריבונותו בירושלים ואיננו זקוקים לאישור לא מהחמאס ולא מהג'יאד האיסלמי, או מכל מחבל נאלח אחר, לצעוד בבירת ישראל. המצעד יתקיים על אפם וחמתם".
ח"כ בן גביר הוסיף: "עצם העובדה שהמשטרה לא מאפשרת לצעוד בתוך שער שכם היא אות קלון, אולם יחד עם זאת, עצם הצעדה ברחבי העיר העתיקה, היא אות כבוד למדינת ישראל וסימן לריבונותנו".
שר הביטחון גנץ קיים הערכת מצב לקראת מצעד הדגלים הערב, בהשתתפות הרמטכ"ל, מפכ"ל המשטרה, סגן ראש השב"כ, ראש אמ"ן, מתאם פעולות הממשלה בשטחים וראש האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון.
בהערכת המצב הוצגה תמונת המודיעין, ההיערכות בכלל הגזרות ואבטחת המצעד.
שר הביטחון עמד על הצורך למנוע חיכוך ולשמור על ביטחון כלל האזרחים- יהודים וערבים.
עוד הנחה שר הביטחון, על העברת מסרים ברוח זו לכלל הגורמים הרלבנטיים.