הגבלת שכר הבכירים אושרה בקריאה שנייה ושלישית בכנסת
תקרת השכר לבכירים בתאגידים הפיננסים תעמוד על 2.5 מיליון שקל. שר האוצר משה כחלון, שהגיש את ההצעה: "לחוק הזה, משמעות ערכית חשובה שמגיעה הרבה מעבר למשמעותו הכלכלית. הוא מסמל צמצום פערים, סולידריות והתחשבות בחלש"
מליאת הכנסת אישרה אתמול את הצעת החוק של שר האוצר משה כחלון להגבלת שכר הבכירים בתאגידים פיננסים בקריאה שנייה ושלישית. לראשונה עוגן בחקיקה רף מירבי לתגמול בכירים במגזר הפיננסי שקושר בין תגמול הבכירים לתגמול יתר עובדי החברה. ההצעה אושרה ברוב של 56 חברי כנסת וללא מתנגדים.
מגבלות השכר
על פי החוק החדש, תעמוד תקרת השכר לבכירים בתאגידים הפיננסים על 2.5 מיליון שקל, כשבכל מקרה לא יאושר לבכיר תגמול העולה על פי 35 מהתגמול הנמוך ביותר של עובד הגוף הפיננסי, לרבות עובד קבלן. תגמול לבכיר שיעלה על 2.5 מיליון שקל לא יוכר לגוף הפיננסי כהוצאה לצורכי מס.
החוק ייכנס לתוקף באופן מיידי ויחול על כל חוזה התקשרות עתידי. במטרה לאפשר לגופים הפיננסים להיערך ליישומו על בכירים מכהנים, קיבלו החברות חצי שנה להיערכות.
ממשל תאגידי נאות
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "היקף כספי הציבור המנוהל על ידי גופים פיננסיים, פערי המידע בינם לבין ציבור החוסכים באמצעותם והסיכונים שכספי הציבור חשופים להם, מחייבים גופים פיננסיים לקיים אמות מידה וסטנדרטים גבוהים והדוקים לממשל תאגידי נאות. כמו כן, הם מדגישים את חשיבות קיומם של מנגנוני השגחה, בקרה ופיקוח יעילים וקפדניים וכן מערכת איזונים ובלמים נאותה בגופים אלה, ובכלל זה לעניין שכר בכירים".
שר האוצר, משה כחלון: "אני מודה לכל סיעות הבית בכנסת שתמכו בחוק החשוב הזה וסייעו לנו להביא אותו בקונצנזוס רחב ופה אחד. לחוק הזה, משמעות ערכית חשובה שמגיעה הרבה מעבר למשמעותו הכלכלית. הוא מסמל צמצום פערים, סולידריות והתחשבות בחלש. כמו שאמרתי תמיד, אני בעד שאנשים ירוויחו טוב וישתכרו בכבוד. אני גם בעד חגיגות, אבל חגיגות שגם עובדי הקבלן והעובדים החלשים ביותר משתתפים בהם, לא רק המנכ"לים והיו"רים".