ראש המועצה האזורית שומרון, מר גרשון מסיקה, מתכוון להוציא במהלך היום מכתב לשר הפנים, מנכ״ל משרד הפנים, מזכיר המועצה ולגורמים נוספים בה הוא יודיע כי החליט להשעות את עצמו, עד להודעה אחרת, מהמשך הטיפול בענייני המועצה.
אתמול(רביעי) חתם מסיקה על הסכם עד מדינה בפרשת השחיתות שנתגלתה בדצמבר האחרון ובה נחשדו בכירים ממפלגת ישראל ביתנו. מסיקה,ישעה את עצמו מראשות מועצת שומרון וסגנו,יוסי דגן יחליף אותו. ע"פ ההסכם,מסיקה ישמש כעד מדינה ואילו המדינה תפחית באישומים העומדים כנגדו ולא תבקש את מאסרו.מסיקה שלח מכתב לעובדי המועצה בו הודיע על כוונתו להשעות את עצמו מתפקידו.
מסיקה כיהן כראש מועצת שומרון משנת 2007 ובשנת 2012 המשיך לשמש כיו"ש מועצת שומרון לקדנציה שניה בהיעדר מתמודדים. ע"פ הידוע לנו, מסיקה קיבל הבטחה מסגנית השר לשעבר פאינה קירשנבוים כי חובות החל"פ(החברה לפיתוח השומרון) ימחקו בתמורה להעברת כספים למקורביה. מסיקה, שימש בזמנו כיו"ר החברה לפיתוח השומרון.
בפרשת השוחד כשישה עדי מדינה אמר מפכ"ל המשטרה רב ניצב דנינו לפני כחודש ואמר כי החומר יוגש לפרקליטות עד אמצע מאי
בשלב זה, מבהיר מסיקה כי הוא אינו מתכוון להתפטר מתפקידו. השעייתו תיכנס לתוקף באופן מיידי.
יש לציין מוסרת דינה כהן, דוברת מועצת שומרון ,כי לכל אורך התקופה בה מתנהלת החקירה בעניינו של מסיקה הקפידה המשטרה להצהיר שהוא אינו חשוד שלקח כספים לכיסו, אלא שפעל למען השומרון.
במהלך כהונתו כראש המועצה הוא עסק רבות בפיתוח הכלכלי, התיירותי, ההסברתי ובבנייה בחבל הארץ הזה. במהלך השנים האחרונות דאג לפתיחתם של מפעלים שייצרו מאות מקומות תעסוקה חדשים בשומרון וכן פעל לקליטתם של אלפי משפחות חדשות ביישובים השונים של המועצה. ב-3 השנים האחרונות נרשם גידול שיא במספר התושבים בשומרון והוא נשק ל-10 אחוז מדי שנה.
כזכור, מסיקה נעצר בדצמבר האחרון בחשד למעורבות בפרשת השחיתות בהם נקשרו שמות של בכירים במפלגת ישראל ביתנו. בזמנו, אמר מסיקה כי הוא חף מפשע,אך היום מתברר כי הוא ישמש כעד מדינה.
במכתבו של מסיקה לעובדי מועצה אזורית שומרון כתב "
כידוע לכם, התקופה האחרונה הייתה מורכבת עבורי וכלל לא פשוטה. ראשית, אני רוצה להודות לכל אחד ואחת מכם, תושבים יקרים. תודה על התמיכה והיחס החם שהפגנתם כלפיי וכלפי משפחתי בחודשים אלו.
ברצוני לעדכן אתכם כי בימים האחרונים קיבלתי החלטה להשעות את עצמי מתפקידי כראש מועצה אזורית שומרון ובהתאם לה, אני מפסיק באופן מיידי את ניהול ענייני המועצה.
את מקומי יחליף סגני, מר יוסי דגן מ"מ ראש המועצה.
אני סמוך ובטוח כי יוסי יבצע את התפקיד בצורה הטובה ביותר, לאור ניסיונו הרב וכישוריו הברוכים.
במשך כל שנות כהונתי וגם היום, אמשיך לעשות כל מאמץ לבנות ולפתח את השומרון. אנו שותפים בגאווה למשימה היסטורית בבנייה ופיתוח השומרון לדורות הבאים. זה הדבר היחיד שעומד לנגד עיניי בעבר, בהווה ובעתיד.
אאחל חג שמח לכם ולמשפחתכם.שלכם באהבה,גרשון מסיקה