דגן הגן בגופו על ילדים בזמן פיגוע ירי באיתמר. ההפגנה נועדה למחות על פיגוע הבוקר באותו האזור.
במהלך הפגנה נגד ההסלמה והמצב הביטחוני ביהודה ושומרון, בעקבות פיגוע הבוקר בסמוך ליישוב איתמר, מצא את עצמו ראש המועצה האזורית שומרון מגן בגופו על חבורת ילדים שהיתה סמוכה אליו בעת הירי.
דגן , התעשת במהירות, השכיב את הילדים על הקרקע ושלף את הנשק. בסרטון , נראה דגן כשהוא מנהל את האירוע ודואג לשלומם של האזרחים.
כמה דקות לפני הפיגוע אמר יוסי דגן בהפגנת הענק מול שכם: "מפקירים את תושבי יו"ש, מפקירים את תושבי תל אביב, דורשים מבצח חומת מגן 2".
מאות בני אדם הגיעו אל ככר חטיבת שומרון מול שכם ודרשו להחזיר את הבטחון. ניצולי פיגוע הירי הבוקר בשומרון אמרו הגומל. שמעון ….נהג המונית שנפצע: "יכלו להיות כאן עכשיו 6 יתומים. עד מתי? שר הבטחון מפקיר את הבטחון שלנו ושל כל ישראלי".
מאות בני אדם התכנסו הערב בככר חטיבת שומרון בכניסה לשכם ודרשו להחזיר את הבטחון לכבישים.
בין הנוכחים היו ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן, רב השומרון הרב לבנון, יו"ר אלון מורה יהודה מייזל, וניצולי הפיגוע שמעון סבג ואלעזר. .. ניצולי הפיגוע אמרו ברכת הגומל בפני הקהל הרב.
ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן: אנחנו נמצאים בעיצומו של גל טרור מבית הרשות הפלסטינית הטרוריסטית, והממשלה שלנו, במקום להילחם בטרור, להחרים את הנשקים, להחזיר את המחסומים, שולחת טוקבקים כאחרון הפנסיונרים במדינת ישראל.
אנחנו הגענו לכאן ואנחנו אומרים לממשלה בצורה ברור- אתם נכשלים, אתם מפקירים את כל תושבי מדינת ישראל, אנחנו דורשים מבצע חומת מגן 2 עכשיו!
לפני שבועיים זה היה בתל אביב, הבוקר זה היה בשומרון ומחר בכל מקום במדינת ישראל, הממשלה הזאת, מטעמים פוליטיים ברורים, לא אוספת את הנשקים, לא יוצאת למבצע כנגד הרשות הפלסטינית שמארגנת את זה בדיוק כמו החמאס, ולא פועלת כנגד המסיתים ששמחים אחרי פיגועים, איך החנויות בחווארה לא סגורות אחרי פיגוע, איך שכם לא סגורה אחרי פיגוע? כי הממשלה הזו מפקירה אותנו ואני אומר בצורה ברורה לממשלה שלא תחשבו שאם תפקירו אותנו זה יגמר כאן, כי הפיגוע היה היום כאן ומחר חלילה יהיה במקום אחר וכל ישראל ערבים זה לזה גם פה, גם בתל אביב וגם בירושלים, ואנחנו לא נשתוק לכם, אנחנו נזעק ונהפוך שולחן מולכם כי אנחנו דורשים חומת מגן 2 עכשיו!
ואני אומר לכם, בממשלה המנותקת הזו, דבר אחד שיהיה לכם ברור- אנחנו לעולם בהתיישבות בשומרון, ואיתנו כל עם ישראל, לא נוריד את הראש, אנחנו נבנה, נטייל, וננצח כאן בשומרון, כי הארץ הזו שלנו ואנחנו ננצח על אף ההתנהלות המחפירה של הממשלה הזו, עם ישראל חי!
ניצול הפיגוע שמעון סבג: "אם אלעזר לא היה מגן עלי עם האוטובוס שלו, הדברים היו יכולים להיגמר אחרת, מדובר כאן בגיבור"