אופן יישום העלאת שכר המינימום יתואם מול היועץ המשפטי לממשלה, ובהתאם לפעימות שסוכמו בין ההסתדרות למעסיקים
מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, הממונה על השכר והסכמי עבודה, קובי אמסלם, והממונה על התקציבים, אמיר לוי, סיכמו הערב עם יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, על מתווה להעלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל. אופן יישום העלאת שכר המינימום יתואם מול היועץ המשפטי לממשלה, ובהתאם לפעימות שסוכמו בין ההסתדרות למעסיקים.
שרשרת המהלכים שהתקיימו עד להערב החלה, כאשר היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין בלם את כוונתו של שר הכלכלה נפתלי בנט, בהתאם להחלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו, להוציא צו הרחבה, שעל פיו יועלה שכר המינימום במגזר הממשלתי והציבורי ל-5,000 שקל, כפי שנחתם בין ההסתדרות והמעסיקים.
פעימות ההסכם עם המעסיקים
ההסכם הקיבוצי המיוחד להעלאת שכר המינימום שנחתם בין יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, צביקה אורן כולל כמה פעימות:
• החל מיום 1.4.2015 יעמוד שכר המינימום לחודש על סך של 4,650 שקל.
• החל מיום 1.8.2016 יעמוד שכר המינימום לחודש על סך של 4,825 שקל.
• החל מיום 1.1.2017 יעמוד שכר המינימום לחודש על סך של 5,000 שקל.
• החל מיום 1.4.2017 יעמוד שכר המינימום לחודש על 52% מהשכר הממוצע, כפי שהוא ב-1 באפריל של כל שנה, ולא פחות מ-5,000 שקל.
• סכום שכר המינימום לא יפחת, בשום מקרה, עקב עדכונו על פי הסכם זה.
בעקבות הודעת היועץ המשפטי לממשלה, פנה יו״ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן לראש הממשלה על מנת לאשר את שכר המינימום בחקיקה, במסגרת ועדת ההסכמות, במתווה שאושר על ידי ראש הממשלה. "עניין שכר המינימום נחתם עוד לפני הכרזת הבחירות ואין שום סיבה ש-700 אלף משפחות ישלמו את מחיר המלחמות הפוליטיות", ציינה אז ההסתדרות. במשרד המשפטים ניטען גם, כי חוות הדעת אינה מונעת את העלאת שכר המינימום, בכפוף להסכמות בין ההסתדרות למדינה ולא באמצעות צו הרחבה.
בעקבות כך הורה ראש הממשלה נתניהו, בתפקידו כשר אוצר, לאנשי האוצר להגיע להסדר להעלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל בכפוף להסכמות בין ההסתדרות למדינה ולא באמצעות צו הרחבה.
הערב, כאמור, סיכמו אנדורן, אמסלם וניסנקורן על מתווה להעלאת שכר המינימום ל-5,000 שקל. בהתאם לפעימות ההסכם בין ההסתדרות והמעסיקים. באשר לנושא הצמדת שכר המינימום לשכר הממוצע במשק, העומד היום על 47.5% ושעל פי ההסכם עם המעסיקים אמור ב-1.4.2017 להגיע ל-52%, סוכם לפנות ליועץ המשפטי לממשלה לקבל את חוות דעתו, אם אפשר לדון בכך בתקופת בחירות.