מה הם הגורמים הנפוצים של ניוון רשתית העין?
מחלות ניוון רשתית מזוהות לרוב עם הגיל. בשל עובדה זאת, הרפואה הקונבנציונלית לא עסקה בחיפוש אחר גורמים אחרים למחלה. גם הטיפול במחלה המדוברת מושפע מגישה זאת ועד כה, לרפואה הקונבנציונלית אין מענה ראוי לחולי ניוון רשתית מהסוג היבש. יחד עם זאת, בשנים האחרונות ישנו טיפול חדש שמוצע הכרוך בטיפול פולשני באמצעות זריקות לעין. מדובר על טיפול התואם לחולי ניוון רשתית מהסוג הרטוב.
מהם הגורמים לניוון רשתית?
על אף שניוון רשתית פוגע בעיקר באנשים מבוגרים, אין מספיק ראיות בכדי להסיק שהזקנה היא זו שגורמת להתפתחות ניוון רשתית. כאמור, במשך שנים סברו כי אחד הגורמים לניוון רשתית הוא חשיפה ממושכת לאורך השנים לשמש ישירה ובעיקר לקרני שמש כחולות. רופאים מייעצים לאנשים מבוגרים להרכיב משקפי שמש וזאת בכדי להפחית את הסיכון להתפתחות המחלה, אולם ישנם גורמים חדישים ששוללים את הגורם המדובר ומצביעים דווקא על תועלת בחשיפה מבוקרת לשמש.
ישנה סברה אחרת שטוענת כי אלכוהול גורם לניוון רשתית אך גם היא נשללת על ידי מחקרים אחרים. לכן, כיום ניתן למנות כמה גורמים שיכולים לגרום לניוון רשתית:
ראשית כל, ניוון מעין זה עלול להיגרם מחוסר איזון מינרלי אשר מצטבר והופך לברור יותר ככל שמתבגרים. במחקר חדש שהתבצע בארה"ב נמצא כי רמות האבץ והנחושות אצל חולי ניוון רשתית נמוכות ב24 אחוזים בממוצע מאשר בקרב אנשים בריאים.
גם רמות הברזל קשורות למחלה זאת ומחלות עיניים בכלל שכן, הברזל עלול להתקבץ ברשתית ועלול לגרום לנזקים. גם רמות גבוהות של עופרת. במחקר שנערך בקרב חולי רשתית נמצא כי לכל החולים היו ברשתית רמות עופרת הגבוהות ב75 אחוזים.
ישנו מחקר פורץ דרך כיום אשר מעיד על כך שיתכן שניוון רשתית היא מחלה דלקתית הנגרמת מוראיציה בגן ספציפי בשם: CHF) complement factor H
ישנם מחקרים המעידים כי צריכת שומן מוגברת מגבירה את קצב התקדמות המחלה.
ניוון רשתית בקרב אנשים מבוגרים
מלבד הגורמים שהוזכרו לעיל, ידוע כי ניוון רשתית פוגע כיום בעיקר באנשים מעל גיל 60 שעם הגיל נפגע תפקוד הרקמות שלהם שהתפקיד שלהם הוא להזין את המקולה, להעביר אליה חמצן ולפנות ממנה פסולת. אחת מהסיבות לניוון רשתית היא תפקוד לקוי של שכבת הפיגמנט שמתבטאת באספקה לקויה של חמצן מן השכבה הדמית של המדוכים והקנים. המחסור בחמצן יוביל להתנוונות התאים ואף למותם.
סיבה נוספת לניוון רשתית קשורה בקרום על שם ברוך שמתעבה עם הזקנה באופן שמפריע לשכבת הפיגמנט להעביר פסולת מהדוכים והקנים לשכבה הדמית.
כיצד מטפלים בניוון רשתית?
בשלב היבש של הניוון תקבלו המלצות לנטילת ויטמינים שונים על ידי הרופא המטפל ובשלב הרטוב יוצע לכם טיפול פולשני באמצעות זריקת אווסטין, זריקת לוסטניס או זריקת איליה.
מעבר לטיפול הקונבציונאלי המוצע כיום ניתן למצוא גם טיפול ברפואה הסינית באמצעות שילוב של אקופונקטורה עם התאמה של צמחי מרפא. הטיפול על פי ניסיון של הרפואה הסינית מסייע בהזרקת חמצן את המקולה וכך בעצם עוצר את הידרדרות המחלה ומשפר את המצב הקיים. הטיפול ברפואה הסינית מסייע בשיקום מעבר הדם והחמצן אל רשתית העין.
תוכן שיווקי