גשר רכבת העמק – בכך הסתיים השבוע אחד האתגרים הגדולים בפרויקט של משרד התחבורה, באמצעות חברת נתיבי ישראל, להקמת מסילת רכבת העמק, הנחשב למבצע הנדסי מורכב, בהשקעה של כ- 50 מיליון שקל.
– בכך הסתיים השבוע אחד האתגרים הגדולים בפרויקט של משרד התחבורה, באמצעות חברת נתיבי ישראל, להקמת מסילת רכבת העמק, הנחשב למבצע הנדסי מורכב, בהשקעה של כ- 50 מיליון שקל. אורכו של הגשר 750 מטר והוא מתנשא לגובה של כ-17 מטר
בתחילת השבוע הסתיים אחד האתגרים הגדולים בפרויקט הענק של משרד התחבורה באמצעות חברת נתיבי ישראל להקמת מסילת רכבת העמק – הקמת גשר 6/70 אשר יישא עליו את מסילת רכבת העמק ונחשב למבצע הנדסי מורכב בהשקעה של כ- 50 מיליון שקל.
אורכו של הגשר שהוקם מעל כביש 70 הוא כ- 750 מטרים והוא מתנשא לגובה של כ-17 מטר ועליו תסע רכבת העמק, בין תל עוור לתל קשיש. הגשר כולל 12 נציבים-תומכים, במרחק של כ-70 מטר ביניהם.
שיטת יציקה מאוזנת
הגשר הוקם בשיטת יציקה מאוזנת, שהיא אחת משיטות העבודה ההנדסיות המורכבות ביותר להקמת גשרים. ייחודה של שיטה זו שהיא מאפשרת עבודה במפתחים גדולים ובניית גשר נמשך, ללא תפרים לאורכו. הגשר כולו נוצק במקום, בהתאם לתנאים הייחודיים בסביבה בה הוקם גשר ,6/70 שחוצה בתחום רגיש סביבתית של מפער הקישון, לרבות עבודות הביסוס, כלונסאות, ראשי כלונס, עמודי הגשר, הכותרת שמחברת בין הנציב למסעה וכמובן מסעת הגשר עצמו. לשם כך הוזמנו לאתר תבניות ענקיות וכמויות בטון וברזל משמעותיים, במשקל מוערך של מאות טונות.
כלל עבודות הגישור, היו מורכבות מאחר ונעשו בחלקן מעל כביש 70 הפעיל, בלי לשבש את שגרת הנהגים. בנוסף, במסגרת הפרויקט בוצעו עבודות הסטה ושיקום של קטע מנחל הקישון בתאום עם רשות הניקוז ורשות הנחל קישון.
עומסים דינמיים
אורן רוזן, המשמש כמנהל הפרויקט מטעם חברת נתיבי ישראל אומר: "מאחר והגשר עתיד לשאת עליו את תנועת הרכבת, כובד משקלה, עומסים דינמיים, בלימות ועוד, לא ניתן היה להקים את הגשר על פי השיטה הקונבנציונאלית על סמך קורות או מקטעים המיוצרים במפעל ומובלים לאתר העבודה. צורכי הרכבת והאזור הרגיש סביבתית בו חוצה הפרויקט חייבו אותנו לפעול בשיטת היציקה המאוזנת הנחשבת לשיטת עבודה מורכבת ביותר ויקרה במיוחד. מעל כביש 70, כביש פעיל, בוצעו עבודות ברזלנות, טפסנות ויציקה וזאת ללא הפרעה למשתמשי הדרך. אין ספק שמדובר באתגר מקצועי וניהולי כאחד. סיום הפרויקט הוקדם מהמתוכנן בכשלושה חודשים בזכות עבודה מאומצת וטובה של כל הגורמים וכעת פנינו להמשך עבודה מאומצת להשלמת פרויקט הקמת רכבת העמק".