הטיסות לאילת – ב-2017 עברו בנמלי התעופה של אילת ועובדה 1,614,710 נוסעים. בעובדה עברו 209,515 נוסעים כשחודש דצמבר היה חודש השיא של כל הזמנים בעובדה עם 51,883 נוסעים. התיירים שנחתו בעובדה בעונת החורף הנוכחית הכניסו עד כה כ-400.312,500 מיליון שקל
ב-2017 עברו בנמלי התעופה של אילת ועובדה 1,614,710 נוסעים ב-19,992 תנועות מטוסים. תנועת הנוסעים לעובדה הסתכמה ב-209,515 נוסעים בטיסות בינלאומיות, שזה גידול של 63% בהשוואה לשנת , 2016 וב-1,631 תנועות מטוסים, אם ישמר שיעור הגידול הקיים תנועת הנוסעים ב-2018 צפוייה להסתיים בכ-400,000 נוסעים בטיסות בינלאומיות לאילת.
חודש דצמבר הוא חודש השיא של כל הזמנים בעובדה עם 51,883 נוסעים בטיסות בינלאומיות, שזו עלייה של 130% לעומת דצמבר 2016 ועלייה של 8.5% לעומת חודש השיא הקודם שנקבע בחודש מרץ 1996 עם 47,781 נוסעים.
חברת הלואו קוסט ריינאייר תפסה 36% מתנועת המטוסים בעובדה עם 592 תנועות מטוסים ו-41% מנתח תנועת הנוסעים בטיסות בינלאומיות בעובדה עם 86,553 נוסעים. החברה השיקה 10 נתיבים נוספים בעונת חורף 17/18 וצמחה מ-4 יעדים ל-14 יעדים ברחבי אירופה. 5 נתיבים של החברה ימשיכו לפעול עד סוף מאי.
וויזאייר השיקה 4 נתיבים חדשים לתקופת חורף 17/18 וצמחה מיעד 1 ל-5 יעדים.
בין היעדים מהן מתקיימות טיסות ישירות בינלאומיות מאירופה ניתן למצוא את לוטון, הלסינקי, קייב, מוסקווה, וורשה, פריז, ברלין, פרנקפורט, ברמן, באדן באדן, נירנברג, גדאנסק, קראקוב, ופוזנאן בפולין, ברטיסלבה בסלובקיה, בודאפשט בהונגריה, קובנה בליטא, ברגמו באיטליה, ולשרלואה בבלגיה. על פי הודעת חברת סאס, תתחיל החברה להפעיל טיסות מעובדה לשטוקהולם.
סה"כ עברו ב-2017 בנמלי התעופה של אילת ועובדה 1,614,710 נוסעים ב-19,992 תנועות מטוסים. לדברי רשות שדות התעופה (רש"ת), עם העלייה בתנועת הנוסעים בעונת התיירות 2018/19 צפויי להיווצר מצב של חוסר בחדרי מלון באילת שיקשה על סוכני התיירות הפועלים בתחום התיירות הנכנסת. שיעור התפוסה בבתי המלון באילת ב-2017 היה הגבוה ביותר מזה 17 השנים שחלפו עם 73.2% תפוסה.
עונת החורף הנוכחית
בעונת החורף הנוכחית פועלות בעובדה 10 חברות תעופה בטיסות בינלאומיות. בין החברות המפעילות טיסות ישירות לדרומה של המדינה ניתן למצוא את: רייאנאייר, פינאייר, וויז אייר, טרנס אוויה, יורופ אירפוסט, אורל איירליינס, סאס, חברת ROSSIA – FV למוסקווה וחברת UKRAINE AIR – PS לקייב.
התפתחות נתיבי התעופה הבינלאומיים לאילת מאפשרים היום טיסות מהדרום ל-14 מדינות באירופה: לפולין – 6 יעדים, לרוסיה – 3 יעדים, לגרמניה – 5 יעדים, לצרפת – 2 יעדים, ולהונגריה, לטביה, ליטא, סלובקיה, איטליה, בלגיה, רומניה, פינלנד, שבדיה, וצ'כיה.
כ-400.312,500 מיליון שקל הכנסות למשק
ממשרד התיירות נמסר, כי הסכום שהכניסו למשק עד כה, התיירים שנחתו בעובדה בעונת החורף הנוכחית הוא כ-400.312,500 מיליון שקל, בזכות נוהל טיסות אילת של המשרד. בעונת החורף הנוכחית נחתו באילת, עד כה, בבגין מענקי משרד התיירות לחברות תעופה, כ-76,250 נוסעים, שהכניסו עד כה למשק סכום של כ-114.375,000 מיליון דולר (400.312,500 מיליון שקל).
החל מתאריך 1.9.2017 נוחתות באילת כ-40 – 50 טיסות שבועיות מאירופה לאילת, מתוכן כ-12 טיסות שבועיות מפולין, כ-10 טיסות שבועיות מגרמניה וכ-17 טיסות שבועיות מרוסיה.בעונת החורף 2016-17 – נחתו בעובדה 77,495 נוסעים, שזו הייתה עלייה של 56% לעומת עונת 2015-16. הם הגיעו ב-21 טיסות שבועיות.
נוהל אילת יושם לראשונה בעונת החורף 2015-16 ויצר אז 49,618 נוסעים, שזו הייתה עלייה של 167% בהשוואה לעונת החורף הקודמת ב-2014-15.
שיווק נמל התעופה רמון
רש"ת טוענת, כי שיווק נמל התעופה רמון בשווקי התעופה הבינלאומיים מייצר עניין בקרב חברות התעופה בינלאומיות וסוכני התיירות. לדבריה, עם הרחבת התמריץ לחברות התעופה של משרד התיירות תמשך עונת התיירות ופעילות הטיסות הבינלאומיות באילת בחודשים ספטמבר עד מאי.
לדבריה, הגידול במספר הנוסעים בטיסות בינלאומיות נובע מהסכם השמיים הפתוחים ותוכניות העידוד של רש"ת, משרדי התחבורה והתיירות. שר התחבורה ישראל כ"ץ הנחה את רש"ת לאפשר חבילת הטבות לחברות התעופה שתגענה לרמון בהמשך למדיניות הפטור מאגרות נחיתה באילת ובעובדה.
מעבר להשקעה הישירה של רשות שדות התעופה בהקמת הנמל בסכום של 1.7 מיליארד שקלים, בתפעול ובהרחבת הפעילות בטיסות הבינלאומיות לאילת. סבסוד פעילות הטיסות הפנים ארציות לאילת, באמצעות אפס אגרות, תסתכם בהשקעה מתקציב רש"ת בסכום של כ-200 מיליון שקל בשנה. ההשקעה של רש"ת בגין הפטור הניתן לחברות התעופה הבינלאומיות מסתכמת בכ-10 מיליון שקל נוספים בשנה.
שר התחבורה ישראל כ"ץ: "פתיחת שוק התעופה לתחרות והוזלת המחירים לצרכן תוך מתן מענה לגידול המאסיבי בתעופה האזרחית בישראל הינה המהפכה הצרכנית הגדולה ביותר שבוצעה בישראל בשנים האחרונות. זה טוב לתיירים המגיעים לישראל במחירים זולים בהרבה ממחירי הטיסות בעבר וזה טוב לציבור הצרכנים בישראל. ביטול האגרות לחברות התעופה הטסות לעובדה ובהמשך לנמל התעופה רמון, במשך שלוש שנים של פעילות חברות התעופה מהווה עבורן תמריץ חשוב . נמל רמון יהיה אבן שואבת ליצירת אלפי מקומות עבודה במישרין, בכללם בתעשיית התיירות והנופש, התחבורה והשירותים".
שר התיירות יריב לוין: "תנועת התיירות לאילת שוברת שיאים ואנו עדים לתנופה בלתי רגילה של חברות תעופה, שפותחות קווים ישירים לעיר. זו היא הוכחה ברורה להצלחתה של תכנית התמרוץ אותה אנחנו מפעילים במשרד התיירות, ואשר ללא ספק מעודדת את הגברת הטיסות ותורמת תרומה מכרעת לגידול במספרי התיירים לאילת".