הממשלה אישרה את התוכנית המכונה "חוק הג'ובים" – ההחלטה, שאותה יזמו שרת המשפטים איילת שקד ושר התיירות יריב לוין, תאפשר מינוי משנים למנכ"ל במשרדי הממשלה, כמשרות אמון, במטרה גם להביא לשירות הציבורי אנשים מקצועיים וגם לתת לדרג הנבחר להוביל את המדיניות עבורה נבחר
ןהממשלה אישרה היום ברוב קולות את תוכנית השרים איילת שקד ויריב לוין למינוי משנים למנכ"ל במשרדי הממשלה, כמשרות אמון, המכונה בציבור "חוק הג'ובים". התוכנית הונחה כבר לפני כמה שבועות בפני הממשלה ונדחתה אז על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר שדרש להרחיב את המינויים הפוליטיים באופן יותר משמעותי. היום דנה הממשלה שוב בתוכנית ולאחר ויכוח בסיבוב הדיון הראשון אישרה הממשלה את התוכנית. השרים חיים כץ וגילה גמליאל התנגדו הצביעו נגד, כיוון שדרשו שינוי מרחיב יותר. השר יובל שטייניץ נמנע.
אין עלות תקציבית נוספת
שרת המשפטים שקד כתבה בעמוד הפייסבוק שלה: "הממשלה עשתה היום צעד חשוב והוכיחה שמשילות ומקצועיות לא סותרות. אפשר גם להביא לשירות הציבורי אנשים מקצועיים וגם לתת לדרג הנבחר להוביל את המדיניות עבורה נבחר. מה שעובד טוב בצבא, עם קיום תפקיד של סגן רמטכ"ל יעבוד טוב גם במשרדי הממשלה עם משנה למנכ"ל. אני מודה לשר יריב לוין על ההובלה המשותפת של ההצעה. אני מודה לממשלה על אישור ההצעה החשובה. אגב, בניגוד לדיווחים שגויים בתקשורת, אין להחלטה עלות תקציבית. או שהמשרות קיימות או שהן יבנו על בסיס תקנים קיימים".
ואכן לוין ושקד ציינו בדיון, כי להחלטת הממשלה אין עלות תקציבית נוספת היות ושכר המשנה למנכ"ל ילקח מתקציב המשרד שבו הוא יתמנה. במצב הנוכחי ישנם משרדי ממשלה שבהם יש תקן תקן למשנה למנכ"ל, שחלקם לא מאוייש, וישנם משרדים שבהם אין תקן. החלטת הממשלה תאפשר למנות בכל המשרדים משנה למנכ"ל, כמשרת אמון, כשהמטרה לאפשר לשרים לבצע את המדיניות שעבורה הם נבחרו להגביר משילות השרים, ולהגדיל בעזרת המשנים את כושר הביצוע של מנכ"ל המשרד, במשימות שהפכו במרוצת השנים מורכבות יותר.
שר התיירות לוין ציין: ההחלטות אותן השרה שקד ואני העברנו באות לחזק את המשילות ולשים סוף למצב אבסורדי בו המדיניות שנקבעת על ידי השרים אינה מתבצעת במלואה. יש בהחלטה שמירה על האיזון הדרוש בין הצורך לאפשר לשרים לעבוד עם האנשים שמחוייבים למדיניות שלהם, ובין הרצון לשמור על כך שלתפקידים בכירים יתמנו אנשים בעלי ידע וכישורים מתאימים".
שינוי הרכב ועדת האיתור
הממשלה אישרה גם את שינוי הרכב ועדות האיתור לכ-130 תפקידים בשירות הציבורי, שלפיה ימונו בה 3 חברים במקום 5: מנכ"ל המשרד הרלוונטי, נציב שירות המדינה, ואדם נוסף עליו יסכימו שני החברים הקיימים. עד כה התעכבו מינויים רבים בגלל הקושי לתאם מועד פגישה ל-5 חברי הוועדה.