התיקון, שאותו אישרה הממשלה החליף את פיסקת היציבות המקורית, שאותו פסלו שופטי בג"ץ שקבע כי לא תהיה התערבות רגולטורית במשך 10 שנים במתווה. בתיקון הוסרה ההתחייבות זו
הממשלה אישרה את תיקון המתווה להגדלת כמות הגז הטבעי שהוגש על ידי שר האנרגיה יובל שייניץ, כפתרון לבעייה שהעלו שופטי בית המשפט העליון, כשלא אישרו את מתווה הגז המקורי, בטענה שסעיף היציבות במתווה המקורי, הקובע כי לא תהיה התערבות רגולוטרית במתווה במשך 10 השנים הקרובות – אינו חוקי. התיקון, שאותו אישרה היום הממשלה החליף את פיסקת היציבות המקורית.
הסכמה עם נציגי חברות האנרגיה
ביום חמישי שחלף, לאחר סדרה של דיונים, שהחלו לאחר פסיקת בג"צ, בפגישת שר האנרגיה יובל שטייניץ עם נציגי חברות האנרגיה הסכימו נציגי דלק ונובל להסתפק בסעיף יציבות חדש, חלקי ומופחת, שהוסרה ממנו ההתחייבות להתנגדות אוטומטית של הממשלה לחקיקה בכנסת.
השר שטייניץ אמר אז, כי "לאחר עבודה מאומצת, הצלחנו לגבש תחליף הולם לסעיף היציבות בהתאם לעקרונות שהתווה בג"צ, שמטרתו לייצר סביבה רגולטורית מעודדת השקעות. כולי תקווה, שפיתוח שדה הגז לוויתן שהחל בינואר האחרון יימשך כעת בהתאם ללוחות הזמנים המקוריים שנקבעו במתווה, ושכבר במהלך השנה ניתן יהיה לפתוח את המים הכלכליים של ישראל לחידוש חיפושי הגז והנפט באמצעות חברות אנרגיה בינלאומיות נוספות".
החלפת פיסקת היציבות המקורית
הסכמה זו היא שאיפשרה לשר שטייניץ להגיש היום לממשלה הצעת מחליטים לתיקון מתווה הגז, שכללה בתוכה את החלפת פסקת היציבות המקורית בסעיף היציבות החדש שיבחן כל שינוי באסדרת המקטע שעלול להשפיע מהותית על כדאיות ההשקעה של בעלי הזכויות כולל הבטחה להתאים את הרגולציה החדשה לסטנדרטים המקובלים במדינות OECD, שיש להן תעשיית גז.
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לנושא ואמר: "ההסכם החדש מטמיע בתוכו את ההערות שקיבלנו מבית המשפט העליון. כעת הדבר החשוב הוא לא להתעכב, להתקדם ולהביא את הגז שמביא גם משאבים עצומים לאזרחי ישראל ברווחה, בחינוך, בבריאות, ובעצם בכל תחומי החיים. אני חושב שזה צעד חשוב ביותר, אפילו היסטורי, לכלכלת ישראל ובפרט לאזרחים, ואנחנו משתמשים במתנה שהעניק לנו הטבע לטובת המדינה ואזרחיה".
עוד ציין ראש הממשלה: "ההישג הזה קודם כל רשום לזכותך, יובל. כשר האנרגיה אתה עבדת בצורה נמרצת, יצירתית, ללא לאות, ואני מאוד מעריך את זה ואני חושב שאזרחי ישראל צריכים להעריך את התרומה שלך. אני רוצה לציין שהיו כאן הרבה אנשים שתמכו ופעלו, אני חושב שהעבודה שלהם הייתה חיונית. אני אציין שניים, אבל זה לא אומר שלא היו רבים אחרים. אחד זה אבי ליכט, בסיוע המשפטי היצירתי והמוצלח מאוד שהוא נתן כאן, והשני זה מנכ"ל המשרד שלי, אלי גרונר. אני מבקש להודות גם לכם וגם לכל מי שסייע בידכם"
השר גבאי התנגד
השר לאיכות הסביבה אבי גבאי, שהתנגד להחלטת התיקון אמר: "ההחלטה מאמצת מחדש את המתווה שבתשעת החודשים שעברו מאז אישורו המציאות הוכיחה שהוא טעות אחת גדולה. המתווה מסיר את פיקוח המחירים כשאין תחרות, כך שהחברות יוכלו להעלות מחירים ועדיין לקבל פיצוי מהממשלה על שינויי רגולציה".
"טוב לטייקוני הגז וגרוע לכלכלת ישראל"
מור גלבוע, מנכ"ל מגמה ירוקה התייחס לאישור התיקון: "מתווה הגז של נתניהו נשאר טוב לטייקוני הגז וגרוע לכלכלת ישראל ולעתיד של כולנו. המתווה המוצע הוא הוכחה ניצחת לכך שגורמים קיצוניים השתלטו על ממשלת ישראל והם אלו שלמעשה מכתיבים את המדיניות הסביבתית, החברתית והכלכלית שלה".