יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן הגיב בטוויטר לדבריו של הרב הראשי לישראל יהודה יוסף בסרטון עם מסר קשה:" הם טובים לשלם מיסים, טובים למות למען המדינה אבל לא טובים לרב הראשי של ישראל."
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו ח"כ אביגדור ליברמן צייץ היום בטוויטר סרטון תרעומת כתגובה למתקפה חסרת התקדים של הרב הראשי לישראל כלפי ציבור העולים מחבר העמים במשפטים כ:"מסות של גויים", "מצביעים למפלגות אנטי דתיות", "קומוניסטים שונאי דת." בסרטון טוען ליברמן כי הציבור העולה מחבר העמים טוב בכדי לשלם מיסים, טוב לשרת בצבא אך לא טוב מספיק בשביל הרב הראשי הראשון מציון, הרב יצחק יוסף.
אתמול, פנה ליברמן ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, באמצעות עורך דינו עו"ד איתן הברמן, בדרישה לפתוח בחקירה כנגד הרב הראשי לישראל לאחר התבטאויותיו כנגד ציבור העולים מברית המועצות במהלך כנס הרבנים השנתי של המדרש הספרדי. במכתבו מציין ליברמן כי הרב נשמע מתבטא בציבור באורח גזעני ובוטה כלפי העולים מחבר העמים כשהוא מכנה אותם קומוניסטים, שונאי דת וגויים גמורים. הרב אף הגדיל לעשות, כתב ליברמן ואמר כי "הם הולכים ביום ראשון לכנסייה, הולכים למנזר." עוד האשים ליברמן את הרב הראשי כי קרא לציבור העולים מחבר העמים "מסות של גויים גמורים" ו"מצביעים למפלגות אנטי דתיות." ליברמן טועם במכתבו כי הרב מסית לגזענות וכי דבריו אלו הנם הפרה של סעיף 144 בחוק העונשין.
הם לא יהודים? pic.twitter.com/TU8u85CTkh
— אביגדור ליברמן (@AvigdorLiberman) 7 בינואר 2020
"הרב הראשי נשמע כשהוא מלין על זכותם של העולים מחבר העמים לעלות למדינת ישראל משום שלטענתו אינם יהודים כלל." כתב ליברמן במכתבו והוסיף כי הרב הנחה את הדיינים העוסקים בגיור שלא לעסוק בגיור התפוצות וכן לא להכיר בגיורם של אנשים שעברו גיור בבתי דין ממלכתיים לגיור. ליברמן כתב כי דברים אלו מופנים כלפי ציבור העולים מחבר העמים.
לטענתו של ליברמן יש לראות בחומרה מילים בעלות אופי גזעני הנאמרות על ידי אדם היושב בראש מוסד הרבנות בישראל ומכהן כרה הראשי של המדינה. "בנסיבות אלו" כותב ליברמן" לא נותר אלא לפנות אליך בכדי שתמצה עמו את הדין." בסיופם מכתבו מבקש ליברמן מהיועץ המשפטי להורות על פתיחה של חקירה כנגד הרב הראשי יצחק יוסף.