הקורונה הגיעה ליהודה ושומרון. אין יוצא ואין נכנס מבית לחם וכלל מוסדות החינוך בשטחי הרשות הפלסטינית נסגרו. היחידה לתיאום פעולות בשטחים העבירה 250 ערכות בדיקה לנגיף לשטחי הרשות.
בשבועות האחרונים מסייעת היחידה לתיאום פעולות בשטחים בראשותו של האלוף כמיל אבו רוקון למערכת הבריאות הפלסטינית בכדי למגר את נגיף הקורונה בשטחי יהודה ושומרון ורצועת עזה.
pixbay
המאמצים לסיוע מתקיימים בהובלת מתאמת הבריאות במנהל האזרחי, דליה בסה שדאגה להעביר 250 ערכות בדיקה לזיהוי של הנגיף מישראל לשטחי הרשות הפלסטינית. במקביל תואמו הדרכות משותפות עם צוותי רפואה ישראליים ופלסטינים ללמידה מקצועית על הנגיף, על התמגנות הצוותים הרפואיים ועל בדיקת המטופלים שנחשדים כנשאים של הנגיף.
היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים מנגישה לציבור הפלסטיני בפלטפורמות הדיגיטליות בהן אתר היחידה והדפים ברשתות החברתיות בשפה הערבית (״אלמונסק״) את הנחיות משרד הבריאות הישראלי בדבר מניעה והתגוננות מהתפשטות הנגיף ודרכי ההתמודדות עם אירועי הדבקה והתפרצות. המידע, שמפורסם בשפה הערבית, מונגש לכלל הציבור הפלסטיני ביהודה ושומרון ורצועת עזה.
מתאמת בריאות במנהל האזרחי, דליה בסה: ״חיידקים ונגיפים לא עוצרים בגבול – והתפשטות הנגיף המסוכן בשטחי יהודה ושומרון עלולה לסכן גם את בריאותם של תושבי מדינת ישראל. היחידה לתיאום פעולות הממשלה בשטחים ומשרד הבריאות ימשיכו במאמצים לסייע לרשויות הפלסטיניות למגר את התפשטות הנגיף בשטחים, זאת מתוך אינטרס ישראלי ומתוך חשיבה הומניטרית במעלה הראשונה. ככל שנידרש, נרחיב את ההדרכות הרפואיות לצוותים הפלסטינים וכן את העברת הציוד הרפואי למערכת הבריאות הפלסטינית״.