משרד הביטחון ממשיך בעבודות להקמת מכשול בגבול ישראל-ירדן, בין אילת לחולות סמר (צפונית לתמנע), ופרס עד כה 24 ק"מ של גדר.
עבודות ההקמה יימשכו עד סוף השנה, בעלות של כ-300 מיליון שקל. המכשול החדש מוקם על בסיס המודל שפותח בגבולות מצרים וברמת הגולן, בהתאמות לתוואי השטח הייחודי של הערבה
עשרות קבלנים ומאות משאיות של אגף ההנדסה והבינוי ומנהלת התפר ו'שעון חול' במשרד הביטחון, ממשיכים בקצב מהיר בעבודות להקמת 'הגדר המזרחית' בגבול ישראל ירדן. את העבודות מוביל ראש מנהלת התפר ושעון חול, תא"ל ערן אופיר, שניהל את פרויקט הקמת הגדר בגבול מצרים וברמת הגולן.
על-פי החלטת הממשלה, אורכו של המקטע שנבנה בימים אלה הינו כ-30 ק"מ, מאילת ועד לחולות סמר (צפונית לתמנע). עד כה פרסו צוותי משרד הביטחון כ-24 ק"מ של גדר, ונערכים להשלים את פריסת הגדר בשבועות הקרובים. כלל העבודות הכוללות: כבישי מערכת, מגדלי תצפית, חמ"לים ואמצעים מתקדמים נוספים, צפויות להסתיים עד לסוף השנה. העבודות בהיקף של כ-300 מיליון ש"ח יכללו גם הקמת מיגון ייחודי באזור שדה התעופה 'אילן רמון', המוקם בימים אלה סמוך לתמנע.
בתכנון הפרויקט ניתן משקל רב לתוואי השטח הייחודי של הערבה ולמזעור הפגיעה בנוף, בתאום עם גורמי הגנת הסביבה. בין השאר פותחו פתרונות הידרולוגיים, שיאפשרו את הקמת המכשול בתוואי נחל הערבה, מעברי מים רבים לחיזוק עמידות המכשול, מעברים אקולוגיים לבעלי חיים, וכן פתרונות למניעת קורוזיה, בשל הקרבה לים.
מבט על הגדר המזרחית הנבנית בגבול ירדן ממצלמת רחפן (באדיבות אגך הנדסה במשרד הביטחון):