אמר היום שר הביטחון משה (בוגי) בטקס לקצינים ונגדים מצטיינים בבית הפלמ"ח והדגיש: "אין כל קשר בינו לבין המציאות, והוא מסכן את ביטחונה של מדינת ישראל". משרתי קבע בצה"ל מתביישים לספר במה הם עוסקים, ואף לצאת לרחוב במדים, כפי שתיאר זאת ביום שישי החולף המפקד היוצא של בית הספר לקצינים
"מעל הכול, אנו חייבים לשמור על האנשים. עליכם, ועל חבריכם הלוחמים ותומכי הלחימה. להבטיח שהאיכות האנושית שצה"ל ומערכת הביטחון מתברכים בה, לא תיפגע. מדינת ישראל ואזרחיה אינם יכולים להרשות לעצמם צבא בינוני. אם נגיע לכך, אבוי לנו", אמר היום שר הביטחון משה (בוגי) בטקס לקצינים ונגדים מצטיינים בבית הפלמ"ח.
שר הביטחון הדגיש, כי "בשנים האחרונות גובר כלפיכם השיח המסית מצד מיעוט קולני בחברה הישראלית. שיח הכולל הפצת שקרים ופגיעה קשה במשרתים ובמשפחותיהם. שיח חסר אחריות שאין כל קשר בינו לבין המציאות, והוא מסכן את ביטחונה של מדינת ישראל. אני עומד כאן מולכם, ואומר זאת באופן הברור ביותר: לא נאפשר פגיעה בכם ובמשפחותיכם. לא נסבול מצב בו משרתי קבע בצה"ל מתביישים לספר במה הם עוסקים, ואף לצאת לרחוב במדים, כפי שתיאר זאת רק ביום שישי החולף המפקד היוצא של בית הספר לקצינים. ניאבק בכול כוחנו בניסיונות להציג אתכם כגזלני הקופה הציבורית, כי אין שקר גדול מזה".
השר ציין, כי "אתם וחבריכם, לוחמים ותומכי לחימה, משרתים בצה"ל ומחויבים לו 24 שעות ביממה ושבעה ימים בשבוע. במקרים רבים אתם מעדיפים שכר נמוך ותנאים פחותים על פני אפשרויות מפתות יותר בשוק האזרחי. עבורכם ועבור בני המשפחות, השירות הוא לא רק מקום עבודה: אתם עושים זאת בגלל העניין, בשל האתגר ובעיקר כי זו שליחות אשר סיפוק גדול בצידה ותרומה לביטחונה של המדינה, מביאים לשירות הצבאי את מיטב הניסיון, הידע, היכולת והמחויבות.
מי כמוכם, בני ובנות הזוג, הילדים ושאר בני המשפחה, יודעים מה משמעותו של שירות בצבא קבע, בתפקידי לחימה ובתפקידים תומכי לחימה".