כמעט כל אדם שמסתובב ביו"ש מכיר את ריחות השריפה מהכפרים הערביים הסמוכים. הריחות הללו נוצרים משריפות של פסולת בשל אי קיום של הטמנה וטיפול נכון. גם מאגרי המים נפגעים בעקבות חלחול של פסולת למים בעקבות אי – הטמנה בעיקר בכפרים הקטנים נטולי התקציב .
ראש עיריית אריאל, אלי שבירו החליט לטפל במפגע הזה ולאחרונה, ניפגש עם השרה להגנת הסביבה ח"כ גילה גמליאל שביחד עם המינהל האזרחי תוקצב לראשונה בישראל כך שיתאפשר לטפל במפגע הסביבתי הזה. מדובר בתקדים בו המשרד לאיכות הסביבה מאפשר לנו, הישראלים לטפל במפגעים כאלו ולפנות את האשפה לאתרי הטמנה מוסדרים.
אחת הבעיות הקשות אתה מתמודדים ישובי יהודה ושומרון היא בעיית הפסולת של השכנים הערביים. שם, הטיפול בפסולת הוא באמצעות שריפות שפוגעות באיכות הסביבה וגורמות למפגעים. בנוסף, נוצרת פגיעה גם באקוויפר המים, שהפסולת מחלחלת אליו ופוגעת באיכות המים.
ראש עיריית אריאל, אלי שבירו נפגש השבוע עם השרה לאיכות הסביבה, גילה גמליאל על מנת לפתור את בעיית פינוי פסולות הבניין לשער המזרחי של העיר וטיפול במפגע שריפות האשפה בכפרים הערביים הסמוכים לעיר. המשרד לאיכות הסביבה אישר תקציב תלת שנתי של כ-25 אלף ₪ בכדי לטפל בתופעה הזו ולסייע לאריאל להפוך "מודל איכות הסביבה" ברחבי יו"ש ובכלל.
"מדובר בתקדים בו המשרד לאיכות הסביבה מאשר טיפול בפינוי האשפה של הכפרים הסמוכים לנו" אמר שבירו. השרה גמליאל אמרה :" נהפוך את אריאל מודל לרשויות אחרות."
חשוב לציין כי העיר אריאל זכתה לאחרונה בפרס המחזור וכי השמירה על איכות הסביבה היא אחד הנושאים אותם מקדם ראש העיר שבירו.