שר העבודה והרווחה ביקש מראש הממשלה בנימין נתניהו את דחייית הביטוחים הסיעודיים על מנת למנוע מצב שבו מיליון אזרחים יוותרו ללא חלופה. ראש הממשלה ביקש שיבחנו את הפתרון המוצע – החלת ביטוח סיעוד ממלכתי חובה לכל אזרחי ישראל
שר העבודה והרווחה חיים כץ ביקש מראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת שרינו (פורום שרי הליכוד), שיפעל לדחיית ביטול הביטוחים הסיעודיים הקבוצתיים בשנה, על מנת למנוע מצב שבו מיליון אזרחים יוותרו ללא חלופה אחרי ששילמו במשך שנים ממיטב כספם. הדחייה תאפשר הקמת ועדה שתתווה דרך להחלת ביטוח סיעודי ממלכתי.
לאור בקשתו של השר חיים כץ, הינחה ראש הממשלה בנימין נתניהו את יו״ר המועצה הלאומית לכלכלה אבי שמחון להיפגש עם מנכ״ל משרד העבודה והרווחה ד״ר אביגדור קפלן ועם גורמי המקצוע באוצר ולבחון את הפתרון המוצע.
במקביל, שוחח השר חיים כץ עם שר הבריאות יעקב ליצמן לטובת התכנסות להצעת חקיקה משותפת.
בסוף חודש אוקטובר הגיש השר כץ לראש הממשלה את המתווה המוצע על ידו להחלת ביטוח סיעוד ממלכתי חובה לכל אזרחי ישראל. הרקע להגשת ההצעה הוא הנטל הכלכלי הכבד שמוטל על בני משפחות החולים הסיעודיים ולאור החלטת ראש אגף שוק ההון והביטוח במשרד האוצר דורית סלינגר לבטל למיליון אזרחים את הביטוח הסיעודי הקבוצתי ללא חלופה הולמת.
"כשל חמור ורב שנים"
לדברי השר כץ בתחום הסיעוד קיים כשל חמור ורב שנים. הסיעוד אינו נכלל בסל הבריאות והאחריות לטיפול בחולה הסיעודי, מוטלת על בני משפחתו. עלויות טיפול אלה מצטברות לכדי הוצאה של מאות אלפי שקלים ולעיתים אף למעלה מכך. מדובר בסכומי עתק שרבות מהמשפחות אינן מסוגלות לעמוד בהם, ובאיום ממשי שעלול להביא להידרדרות ואף לקריסה כלכלית של התא המשפחתי.
לאור זאת מציע השר כץ, כי מדינת ישראל תקח אחריות ותבנה מערך תומך המסייע בפתרון הבעיה הכספית הכרוכה בטיפול הסיעודי "כ- 3.5 מיליון אזרחים שאינם מבוטחים בביטוח סיעודי כלשהו, אף לא בביטוח הסיעודי הקבוצתי העומד להתבטל, ואין בידיהם כל הגנה שתבטיח את עתידם והטיפול בהם במקרה של מצב סיעודי. סביר להניח שמרביתם הם בעלי הכנסה נמוכה שאינם מסוגלים לשלם אפילו את פרמיית הביטוח הזו, הנחשבת זולה באופן יחסי או כאלה שסובלים מבעיה רפואית בגינה לא מאפשרת חברת הביטוח את קבלתם לביטוח", הוא ציין.