ב-9 החודשים הראשונים של השנה הפסידה התעשייה האווירית 9 מיליון דולר. הנהלת החברה מתארגנת לתכנית רה-ארגון, הכוללת חזון עסקי מקיף לצד שורה של צעדים משמעותיים בכל התחומים, שיבוצעו, לדבריה, בתיאום מלא עם ארגון העובדים
ההפסד הנקי של התעשייה האווירית ברבעון השלישי של השנה הסתכם בסך של 31 מיליון דולר, בהשוואה לרווח נקי של 4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, שזו ירידה של 943%. ב-9 החודשים הראשונים של השנה הפסידה התעשייה האווירית 9 מיליון דולר, לעומת רווח של 25 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, שזו ירידה של 136%.
לאור זאת נערכת הנהלת החברה לתכנית רה-ארגון, הכוללת חזון עסקי מקיף לצד שורה של צעדים משמעותיים בכל התחומים, שיבוצעו, לדבריה, בתיאום מלא עם ארגון העובדים.
הרבעון השלישי של השנה בלט בתעשייה האווירית בירידות בפרמטרים הכלכליים המרכזיים:
מכירות החברה ברבעון השלישי של השנה הסתכמו בסך של 828 מיליון דולר, בהשוואה ל- 934 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של 11%. הקיטון במכירות ברבעון השלישי, ביחס לרבעון המקביל אשתקד, נובע ברובו מירידה בהכנסות בחטיבת אלתא, בחטיבת מערכות טילים וחלל ומירידה בהכנסות בחטיבת כלי טיס אזרחיים בתחום מטוסי מנהלים.
הרווח הגולמי ברבעון השלישי של השנה הסתכם בסך של 86 מיליון דולר (10.4% מהמכירות) בהשוואה ל- 163 מיליון דולר (17.5% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של כ-47% הנובע בעיקר מהירידה בהיקף המכירות וכן על ידי רישום הוצאה חד פעמית בסכום של כ-27 מיליון דולר, בגין התאמת הפרשה להפסד בפרויקט מהותי.
ההפסד התפעולי ברבעון השלישי של השנה הסתכם בסך של 5 מיליון דולר בהשוואה לרווח תפעולי של 63 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
ה-EBITDA הסתכמה ב-21 מיליון דולר בהשוואה ל- 87 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, קיטון בשיעור של כ-76%.
צבר ההזמנות בסוף הרבעון השלישי של השנה הסתכם ב-8.5 מיליארד דולר, בהשוואה לצבר בסך 9.1 מיליארד דולר בסוף שנת 2014. הקיטון בצבר נובע בעיקרו מעיכוב בהתקשרויות ב"מגה פרויקטים". 82% מהצבר מיועד למכירה ללקוחות חו"ל בפיזור גיאוגרפי רחב. הצבר מורכב ממגוון רחב של מוצרים ומבטיח 2.3 שנות פעילות.
לעומת זאת, תזרים מזומנים מפעילות שוטפת ברבעון השלישי של השנה הסתכם בתזרים חיובי בסך של 99 מיליון דולר, בהשוואה לתזרים מזומנים שלילי מפעילות שוטפת בסך 253 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת נובע ברובו משינויים בסעיפי ההון החוזר של החברה. יצוין כי אופי הפעילות של החברה הינו כזה, שחלק עיקרי של התקשרויותיה הינו ב"מגה פרויקטים" מורכבים של פיתוח וייצור, שביצועם אורך מספר שנים. תהליך ה-pre-sale טרם ההתקשרות גם הוא אורך מספר שנים. בפרויקטים מסוג זה, עם סגירת ההתקשרות, נוהגת החברה לקבל מקדמות משמעותיות מהלקוח להתנעת הפרוייקט. אופי הפעילות הנ"ל גורם לתנודתיות בתזרים המזומנים של החברה מפעילות שוטפת.
הנהלת החברה דיווחה על רבעון מאתגר, הכולל מכירות בהיקף של 828 מיליון דולר והפסד נקי בסך 31 מיליון דולר כתוצאה ממיסים נדחים (21 מיליון דולר) ומהפרשה חד פעמית הנובעת מהסכם עם לקוח מרכזי בגין אי הסכמות מהעבר (27 מיליון דולר). החברה ממשיכה להנות מצבר הזמנות יציב בהיקף של כ-2.3 שנות פעילות. כמו כן מציגה התעשייה האווירית מעבר לתזרים מזומנים שוטף חיובי. במהלך הרבעון, וגם לאחר תאריך עריכת המאזן, השלימה החברה מספר ניסויים קריטיים בפרויקטי פיתוח מרכזיים ומצפה למעבר לאספקות שוטפות סדרתיות בפרוייקטים אלה.
רפי מאור, יו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית: "דוחות הרבעון השלישי מביאים לידי ביטוי את האתגרים המשמעותיים בפניהם ניצבת החברה, הנובעים משינויים מתמשכים בשווקים הגלובליים בהם היא פועלת. האתגרים הללו מחדדים יותר מתמיד, כי בנוסף להיות התעשייה האווירית בחזית הטכנולוגיה, ולצד יכולותינו המוכחות לספק ללקוחותינו את הפתרונות הטובים, המהירים והנכונים ביותר עבורם, אנו חייבים לפעול בהחלטיות לשיפור כושר התחרות של החברה על מנת להתאים את עצמנו לתנאי השוק המשתנים.
"בהתאם, נערכת החברה לתכנית רה-ארגון, הכוללת חזון עסקי מקיף לצד שורה של צעדים משמעותיים בכל התחומים, שיבוצעו בתיאום מלא עם ארגון העובדים. אנו גם ממשיכים בהתארגנותנו לקראת הנפקת מניות המיעוט של התעשייה האווירית המתוכננת לשנת 2017, שתאפשר לנו לפתח את החברה ולהבטיח את המשך צמיחתה".
יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית: "מעבר לכך שהתוצאות העסקיות ברבעון החולף הושפעו מהוצאה חד פעמית גדולה ומרישום הוצאות מיסים נדחים בסכום מהותי עקב עליה בשער החליפין, הן משקפות גם את מצבה המאתגר של החברה לנוכח הסביבה העסקית בה היא פועלת. אין ספק כי יכולותיה של התעשייה האווירית, המגוון הרחב של מוצריה וההון האנושי שלה, מהווים בסיס איתן לפעילותה, אך אין די בכך. החברה נדרשת למהלך מקיף על מנת למצב עצמה כחברה צומחת בטווח הבינוני והארוך ולשפר את כושר התחרות שלה. בין היתר מדובר בהוצאה לפועל של אסטרטגיות עסקיות חדשות, איחוד פעילויות ומשאבים ושורה של מהלכי התייעלות בתחומים שונים.
"אנו מאמינים כי ארגון העובדים רואה עין בעין את חשיבות הטיפול באתגרים לטובת עתיד החברה ועתיד עובדיה. יחד עם זאת, מדובר במהלכים שהינם הכרחיים וחובתה הבלתי מתפשרת של הנהלת החברה הינה לפעול בנחישות על מנת להתמודד עם הבעיות שעל הפרק, על מנת להבטיח את המשך צמיחתה של התעשייה האווירית וחיזוק מיצובה כמתחרה מובילה בשווקים הגלובליים".