יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני: "מוסד הגמ"ח הוא מוסד יהודי חשוב שקיים מזה דורות. טוב להסדיר אותו בחקיקה, אך כזו שלא תעקר את המוסד הזה מתוכנו"
ועדת הכספים חזרה הבוקר לדון בנושא הגמ"חים והסדרת פעילותם במסגרת חקיקה, זאת לאחר שבדיון הקודם הוצגו העקרונות שהנחו את 'צוות בריס', שנכללו בו נציגי משרדי האוצר והמשפטים, בנק ישראל, רשות המיסים, המועצה הלאומית לכלכלה, הרשות לאיסור הלבנת הון ועוד, ושבחן את הסוגיה והגיש מסקנות לקראת חקיקה.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), שב והדגיש בדיון היום, את חשיבות מוסד הגמ"ח ואת תרומתו לחברה האזרחית. "מדובר במוסד יהודי מדורי דורות ושכיום, ממלא במידה רבה, את מקומה של המדינה בסיוע לאזרחים ובמיוחד לנזקקים. הגמ"ח מסייע לאנשים ומעניק הלוואות ללא ריבית למי שנקלעו לקשיים או שמתמודדים פתאום עם הוצאה גדולה במיוחד, וזאת מבלי שיצטרכו לשלם על-כך ביוקר רב עבור הלוואות בנקאיות עם ריביות גבוהות".
עוד ציין גפני, "הנסיבות כיום הן כאלה שחייבים להסדיר את המוסד הזה בחקיקה. כל נושא ניהול הכספים בארץ ובעולם הולך לכיוון רע ועל-כן עדיף ואף רצוי להגיע להסדרה באמצעות חקיקה ראויה שלא תפגע במוסד החשוב הזה. על-כן אני מתכוון לקדם את החקיקה הזו, תוך בחינה מדוקדקת, שלא נעקר את מוסד הגמ"ח מתוכנו; סיוע וערבות הדדית".
יו"ר ועדת 'צוות בריס' לבחינת נושא הגמ"חים שהגישה את מסקנותיה, עו"ד יואל בריס, נתן סקירה על הפגישות שהוא קיים עם מנהלי הגמ"חים בעקבות הדיון הקודם במטרה להגיע להסכמות בטרם תקודם החקיקה. לדבריו, "החלו להתגבש הסכמות במספר נושאים אך עדיין ישנן מספר מחלוקות. בין השאר ציין, כי יש כמה בעיות לגבי הגדרת 'פיקדון' בהקשר של הגמ"חים, שכן הגדרה לא מתאימה עשויה להביא להגדרה הלכתית לא רצויה של הלוואות עם ריבית, שזה בעייתי מבחינה הלכתית".
בריס ביקש שתינתן עוד שהות של זמן מה עד לגיבוש הסכמות מול מנהלי הגמ"חים על-מנת למנוע מצב של מחלוקות תוך כדי דיון על סעיפי הצעת החוק עצה, מה שעשוי להוביל להתבצרות של כל צד בעמדתו ועקב כך לקושי מהותי בקידום החקיקה.
בסיכום דרש גפני מבריס ונציגי הממשלה, "להביא נוסח חדש של חוק, נפרד מעניינים אחרים שלא נוגעים לגמ"חים עם פרק הגדרות הרלוונטי לנושא הגמ"חים בלבד". כמו-כן הודיע, שעל-מנת לקדם את החוק, בכוונתו לקיים דיון אחד לפחות בנושא בכל שבוע מהיום.