משמאל טוענים שזהו ניסיון לינץ' בערבי בחברון, מימין טוענים שהיהודים הוטרדו על ידי ערבים שמצאו שיטה, להטריד יהודים ולצלם. מה שבטוח כאן, הוא שחייל צה"ל בודד הצליח להגן על אדם אחד שהוכה על ידי רבים בדקות הספורות של סרטון הוידיאו.
ניסיון לינץ' בערבי, חייל גיבור או חבורת צעירים שהוטרדו? לסיפור הזה יש שלושה צדדים וכל צד יטען שהוא הצודק. מבחינתו של עורך הדין איתמר בן גביר, הורחקו מספר צעירים יהודים בחברון לאחר שהוטרדו לטענתם על ידי ערבים.
בצילום וידיאו ערבי ניתן לראות קבוצה של צעירים יהודים תוקפים ערבי וחייל צה"ל בודד מגן עליו. החייל הרחיק את הצעירים מהערבי לאחר שהם היכו אותו ותקפו אותו.
בן גביר מספר כי הצעירים היהודים נעצרו בחברון אתמול (שבת) לפנות בוקר בחשד לאירועים של הפרות סדר. לטענתו הערבים בחברון למדו שיטה לפיה, הם מתגרים ביהודים ומצלמים את התגובה. הצעירים שוחררו מהמעצר בתנאי הרחקה לאחר שעו"ד בן גביר הגיע לתחנת המשטרה בשבת בבוקר.
עו"ד בן גביר על האירועים: הצעירים טוענים שערבים התגרו בהם, יש להבין שחלק מערביי חברון למדו שיטה. להתגרות ביהודים ולצלם.
לעומת זאת, מהצד השני טוען ח"כ עופר כסיף שמדובר בנסיון לינץ' בחברון "כנופיות המתנחלים בשטחים הפלסטינים הכבושים עובדות שעות נוספות בלתקוף פלסטינים.
המקרה הזה בו חייל מונע לינץ' בפלסטיני בידי פורעי חברון הוא היוצא מן הכלל המעיד על הכלל. בדרך כלל, הצבא עומד מנגד או משתתף בעצמו. כל עוד יהיו התנחלויות בשטחים הפלסטינים הכבושים, ימשיכו האלימות וההרג."