קיים חשש שהושבת נוסעים במושבים האחוריים ישפיעו על מרכז הכובד של מטוסי איירבס האלה, ובתנאי טיסה מסויימים עלול חרטום המטוס להתרומם ולפגוע ביעילות הגנת המטוס מפני הזדקרות
בריטיש איירווייז הצטרפה השבוע ללופטנזה בחסימת שורת המושבים האחרונה במשפחת מטוסי איירבס A320neoו-A321neo, בעקבות החשש שהושבת נוסעים בחלקו האחורי של המטוסים, תשפיע על מרכז הכובד שלהם, ובתנאי טיסה מסויימים עלול חרטום המטוס להתרומם ולפגוע ביעילות הגנת המטוס מפני הזדקרות.
תזכיר האיחוד האירופי לבטיחות תעופה
בשבוע שעבר דיווח אתר התעופה Simple Flying, כי לופטהנזה העבירה לטייסי החברה תזכיר פנימי, שבו מוצע לחסום את שורת המושבים האחרונה בתא הנוסעים, במטוסי איירבס A320neo ו-A321neo. זאת, בעקבות הנחיית הסוכנות האירופית לבטיחות תעופה (EASA – European Aviation Safety Agency), מתאריך 31 ביולי, שהושבת נוסעים בחלקו האחורי של המטוס תגרום ל"יעילות מופחתת של זווית ההתקפה בהגנה מפני הזדקרות המטוס, בתצורות טיסה מסוימות, בשילוב עם תמרונים מסויימים שאותם מפעילים הטייסים".
מתברר, כי בתנאים מסויימים המטוס בעת שיבוש איזון משקל המטוס עלול חרטום המטוס להתרומם כלפי מעלה. למשל, בעת הליכה סביב, או בגישות נמוכות לנחיתה, מתחת לגובה של 100 רגל. תופעות מדאיגות אלו צצו לראשונה בעת שאיירבס ניסתה בסימולטור הדמיות של כניסות להליכה סביב של מטוסי A320neo ו-A321neo.
חשיבות מרכז הכובד במטוסים
חישוב מיקום מרכז הכובד נכון קובע כיצד יתפקד המטוס. התפקוד של המטוס יכול להשתנות מאוד בשינויים של מיקום מרכז הכובד. יתרה מכך, אם מרכז הכובד יהיה מעבר למגבלות התכנון, עלול המטוס להיות חסר שליטה לחלוטין. יש לציין, כי מצב קיצוני שזה לא קיים במקרה הנוכחי.
מרכז כובד קדמי – ככל שמרכז הכובד קדמי יותר, כך גדלה הנטייה לחלץ את המטוס מההפרעה של מערבולת, או הזזת הגה. הזזת מרכז כובד קדימה מגדילה את היציבות.
מרכז כובד אחורי – ככל שמרכז הכובד זז אחורנית, יש פחות מרחק בין מרכז הכובד ומרכז העילוי והמטוס הופך פחות יציב.
אם מרכז כובד אחורי חורג ממעטפת העומס המאושרת, עלול המטוס להיות בלתי יציב ולא ניתן יהיה להטיסו בביטחה. ההשפעה עלולה היות מובהקת יותר במהירויות נמוכות, כגון נחיתה, כאשר זרימת אוויר מופחתת גורמת להגה הגובה להיות פחות יעיל.
האם משפחת מטוסי ה-neo בטוחה?
כן הם בטוחים, למרות, שכמו במטוס בואינג 737MAX, הבעיה במשפחת neo של איירבס קשורה גם היא לציר העלרוד (Pitch) של המטוס. אבל, שלא כמו במטוס בואינג 737MAX, שבו מערכת MCAS השגויה מנעה מהטייסים לתקן ידנית את ציר העלרוד וכתוצאה מכך התרסקו שני מטוסים, במטוסי ה-neo הטייסים יכולים להשתלט על התופעה.
בעניין זה אישרה איירבס, כי הטייסים יכולים להתערב ולנקוט במהירות פעולה מתקנת אם צריך במטוס A320neo. "אנו עובדים עם מפעילי המטוסים שלנו, כדי לזהות את הפתרונות הטובים ביותר לפעילותם היומית", אמר דובר איירבס וציין, כי לא דווח עד כה על בעיות מהסוג שצויין בטיסות.
דוברת בריטיש איירווייז ציינה: "לעולם לא נפעיל מטוס, אלא אם הוא בטיחותי. כמו כל חברות התעופה ברחבי העולם, אנו עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם הרגולטורים, כדי להבטיח את בטיחות הצי שלנו ולעמוד באופן מלא בכל ההמלצות".
בכירים בלופטהנזה
על פי אוויאשן וויק, בכירים בלופטהנזה אומרים, כי החשש בפגיעה במרכז הכובד מתייחס רק למטוסי A320neos ו-A321neos שבהם הותאמו תאי נוסעים עם מרווחים גמישים בתצורה הכוללת שישה נוסעים נוספים בחלק האחורי של המטוס. אבל כנראה שזו לא כל הבעיה. בחברות לואו קוסט, למשל, המפעילות רק תצורת הושבה אחת בכל תא הנוסעים, לא סביר שיהיה בהם חוסר איזון במשקל הנגרם כתוצאה מנוסעים במושבים האחוריים. לעומת זאת, בריטיש איירווייס ולופטתנזה מפעילות מחלקת עסקים מרווחת בקדמת המטוס, שיכולה להיות קלה משמעותית בהשוואה למחלקת התיירים העמוסה בחלקו האחורי של המטוס ולכן להושבה במושבים האחוריים ישנה השפעה.
דוברת איזיג'ט אמרה, כי חברת התעופה פתרה את הבעיה ב-31 מטוסי איירבס A320neo שלה שאותם היא מפעילה כעת, באמצעות שינוי תוכנת כל העמסת המטוס, ולא באמצעות חסימת מושבים.
חששות
עוד מתברר, כי מזה זמן מה קיימים חששות מפני הטיה מסוכנת של ציר העלרוד במטוסי ה- neoשל איירבס. לפני כמה חודשים ביקש קברניט A320neo של בריטיש איירווייס מהנוסעים, בעת ההנמכה לקראת נחיתה בנמל הית'רו, שלא לעזוב את מושביהם לאחר הנחיתה עד לפריקת המטען מתא המטענים האחורי, בגלל שקיים סיכוי רב שהמטוס עלול ליפול לאחור.
כאב ראש נוסף
עבור בריטיש איירווייז, שלאחרונה יצאה משביתת טייסים וכישלונות מחשב, מוקדם יותר הקיץ, חסימת המושבים האחוריים, תגרום לה כאב ראש נוסף, אם יתברר שהיא תצטרך לתכנן מחדש את תאי הנוסעים שלה. זה אירוני, שדווקא המאמצים לסחוט נוסעים נוספים למושבים בחלק האחורי של המטוס הותירו אותם ריקים.