האחראים הישירים בעיני המחוקק על אי קיום חוק הנגישות הנם ראש העיר, סגן ראש העיר,מנכ"ל העיר וגזבר העיר. החוק קובע כי הנציבות תתבע אנשים אלו באופן אישי כאשר הסכומים נעים בין מאתיים אלף שקלים למיליון שקלים.
חרב הפיפיות שהונחה מעל ראשם של ארבעת הבכירים הללו באריאל בעקבות אי ציותם לחוק הנגישות שהוחל ביהודה ושומרון מתהדקת ככל שהימים עוברים והמצב מתבהר. בעיר אריאל קיים "רכז נגישות" שעבר קורס רכזי נגישות בנציבות לפני כשמונה חודשים. עלות הקורס,כאלפיים שקלים אף שולמה ע"י עיריית אריאל אך, הרכז מעולם לא מונה או קיבל גיבוי מן העירייה. כאשר ניסינו לראיין את רכז הנגישות,מר דניאל בוטבול הוא הפנה אותנו למנכ"ל העיר לכן, ביקשנו את תגובת העירייה במכתב שנשלח למר רועי מוסט, עוזר ראש העיר והדובר של עיריית אריאל. עד לרגע פרסום הכתבה, לא נתקבלה תגובתה של עיריית אריאל.
ביום ה26 לאוקטובר,נפתח תיק נגישות שמספרו שמור במערכת "בלב החדשות" כנגד עיריית אריאל.במכתב שהופנה לראש העיר נכתב כי הנציבות מפנה את ראש העיר לסעיף 19 מב בחוק שוויון זכויות לאנשים בעלי מוגבלויות התשנ"ח 1998 הקובע את מינויו של רכז נגישות.
מדובר במכתב אזהרה עליו חתום אדריכל שמואל חיימוביץ' ממונה הנגישות הארצי. הממונה הארצי מציין במכתבו כי העירייה מחויבת להעסיק רכז נגישות וכי "רכז הנגישות ימסור מידע לציבור אודות נגישותו של השירות הציבורי או המקום בו הוא ניתן".להזכירכם, בידי העירייה קיים סקר נגישות אותו היא מסרבת לחשוף לציבור. כמו כן, מציין הממונה הארצי כי ע"פ צו אלוף חל באיו"ש חוק שוויון לאנשים עם מוגבלויות".
לסבר את אוזניכם, במידה ולא תגיב העירייה תוך שלושים ימים למכתב שנשלח על ידי הממונה הארצי, אזי יופעלו סנקציות כנגד העירייה. מיותר לציין כי "צו נגישות" הוא השלב הבא ותביעה אישית כלפי ארבעת הבכירים תהייה בלתי נמנעת.
אך הבוקר, פרסמה עיריית אריאל החלפה של כ2,700 נורות לד ברחבי העיר. הבאנו בפני העירייה את העובדה כי נורות אלו צריכות להיות ע"פ תקן חוק הנגישות בכדי לא לסנוור אדם עיוור או להקשות על כל לקוי ראייה אחר. גם בנושא זה, לא נתקבלה תגובת העירייה.
מן הנציבות נמסר כי "לפני כשנה נכנס חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות לתוקף גם ברשויות היהודיות שמעבר לקו הירוק. כמו בכל מקום בארץ, נציבות שוויון זכויות פועלת מול הרשויות המקומיות, כמו גם מול שאר המגזרים על מנת להבטיח באופן הדרגתי את ישום פרק הנגישות.
בין השאר נדרש כל מקום המעסיק למעלה מ-25 עובדים שידאג למנות רכז נגישות שידאג לקידום נושא הנגישות. אכן נציבות השוויון פנתה לעיריית אריאל ובקשה לדעת האם מונה רכז נגישות על מנת לפרסם את פרטיו.
האכיפה של נציבות השוויון היא הדרגתית ומטרתה לדאוג לישום התקנות בשטח. מפקחי הנציבות מבקרים בשטח, בודקים את מידת ההתקדמות בישום התקנות, אם יש ליקויים מוציאים מכתבי התראה וקוצבים זמן לביצוע, מאפשרים שימוע, מוציאים צווי נגישות אם הליקויים לא מתוקנים וכך הלאה. לשמחתנו ברוב המקרים הגופים השונים מתקנים את הטעון תיקון. במידה ולא אנו ממשיכים בהליך הפליל כולל זימון לחקירות ובחינת האפשרות להגשת כתבי אישום.
עיריית אריאל כמו כל הרשויות בארץ נדרשת להכין תוכנית עבודה הדרגתית להנגשת מבני החינוך ברשות כמו גם הנגשת מבני הציבור שבאחריותה תוך מספר שנים על מנת לאפשר לאנשים עם מוגבלות שוויון, שילוב והכלה. כמו כן העירייה אמורה לוודא במסגרת חידוש והנפקת רישוי עסקים כי העסק עומד בדרישות הנגישות על פי התקנות במועדים שנקבעו".
כתבות קשורות:
חיים טשימוביץ לצערי אני נדרש זה כמה חודשים לכך שתהיה לי חניית נכים במקומות ציבוריים כמו גם חניית נכים ובכמות מספיקה בכל מקבץ גדול של חניות,כמו גם מעקות בטיחות ורמפות עליה בכל מקבץ החנויות והעסקים באזור. כמו כן בקשתי להקצאת תמרור חנייה לנכה על יד הבית שלי בליווי כל המסמכים הרפואיים וכולל מכתבים מהרופאים המטפלים בי בדרישה/בקשה מפורשת מהעירייה להקצות לי חנייה זוכה להתעלמות. כל יום שאני יוצא מהבית לסידורים בעיר אני מרגיש שאני יוצא למסלול אתגרים וכל יום וביחוד בסופי שבוע כשאני חוזר הביתה אני כמעט בטוח שאצטרך לחפש חנייה בחרטת תאנק מה הייתם עושים אילו הייתם במצבי.את זה כותב תושב שגר מעל 30 שנה בעיר ולעולם לא ביקש דבר כלשהו מהעירייה !!!!!