קומפוסטר חשמלי ביתי הופך פירות, ירקות ומוצרי בשר וחלב לחומר דישון איכותי לצמחיה
סדרה של מדי גשם המספקים נתונים מדויקים על כמויות הגשמים שירדו ויכולים לסייע בתכנון ההשקיה
המים יקרים – אז למה להשקות לפי התחושה אם אפשר לתכנן השקיה לפי הגשם באופן מדויק מדי גשם מתקדמים מדווחים ישירות
על כמות הגשמים שירדו בגינה
לאינטרנט על כמות הגשמים שירדו בגינה
החורף הישראלי מתעתע – יש פרקי גשם קצרים וארוכים ולעיתים הפסקות של מספר שבועות ללא אף טיפה.
בעלי גינות ולעיתים גם חקלאים מבססים את ההשקיה בין תקופות הגשם על תחושותיהם אם ירד "הרבה או קצת גשם". אינטואיציות יכולות להיות טובות לפעמים, אבל במחירי המים האימתניים בישראל חשוב להיות יותר מדויקים.
חברת "אגרולן" מציעה סדרה של מדי גשם המספקים נתונים מדויקים על כמויות הגשמים שירדו ויכולים לסייע בתכנון ההשקיה. מדי הגשם הם ברמות שונות כולל לדוגמה דגם "מונסון" המאפשר שליחת מידע מהשטח לטלפון הנייד, עם נתוני הגשם והטמפרטורה בגינה בחלוקה לפי ימים, שבועות וחודשים. כך שהסקרנים למתרחש בגן יכולים לקבל את המידע ללא צורך לצאת החוצה באמצע הגשם או בלילה. ואף לבדוק נתונים בחדר החם או אם נמצאים הרחק מהבית.
מתקן "מטוס ריין" פועל בעזרת פאנל סולארי ומודד מעבר לגשם גם את רטיבות הקרקע והטמפרטורה.
יש המסתמכים על נתוני הגשמים האזוריים שמתפרסמים במקומות שונים, אולם לרוב הם לא יתנו לנו מידע מדויק. במקרים רבים יש הבדלים גדולים בכמות הגשם במרחק של קילומטרים ספורים ואף בתוך אותה עיר. מה שמכונה "שבר ענן" יכול להמטיר כמויות גדולות במקום אחד ולא הרחק משם יהיה רק טפטוף ולכן מוטב להיעזר במיכשור מקצועי.
קומפוסטר חשמלי ביתי הופך פירות, ירקות ומוצרי בשר וחלב לחומר דישון איכותי לצמחיה
בשורה לחובבי המיחזור ואיכות הסביבה:
קומפוסטר חשמלי ביתי חדיש של אגרולן מאפשר להפוך את כל פסולת המזון הביתית – פירות, ירקות וגם שאריות בשר, חלב ודגים לחומר דישון איכותי לצמחיה.
הקומפוסט הוא חלופה טבעית לחומרי דישון כימיים ומצמצם את החלחול של חומרים זרים למי התהום. חשיבות השימוש בו גדולה במיוחד למי שמטפחים בגינה או בעציצים צמחי ירקות ותבלין ובבוסתן עצי פרי, מאחר ומעבר לנוי וליופי יש ציפייה שהם יניבו מזון איכותי, טעים ובריא.
הקומפוסטר החשמלי תוכנן בעיצוב עכשווי שמשתלב עם מראה המטבח המודרני. הוא קולט פסולת מזון ביתית מדי יום לתוך תא סגור שבתוכו נשמרים תנאים אידיאליים ליצירת קומפוסט כמו חימום ל-60 מעלות, ערבול, אוורור ולחות וכל זאת ללא פליטת ריחות. לאחר שבועיים נוצר קומפוסט באיכות גבוהה, העובר למגירה נפרדת מתא הפסולת שנמצאת בתחתית המתקן, כך שהוצאתו קלה.
המתקן מאפשר גם למי שגרים בבית משותף או נרתעו מעיסוק בהכנת הקומפוסט לעשות זאת בקלות בתוך המטבח.
המעוניינים להכין קומפוסט בדרכים המסורתיות יכולים לעשות זאת בעזרת קומפוסטר בגדלים שונים, כולל דגמים שיכולים לשרת את כל דיירי הבנין או כלל השכונה שנפחם 900 ליטר. דגמים נוספים בסדרת הקומפוסטרים של אגרולן מתאימים למטבחים גדולים ומפעלי תעשייה.