טקס עשור לגדוד קרקל
טקס סיום קורס צוללן- מחזור 106, בבסיס חיל הים בחיפה.
היום (ג'), כ"ד בכסלו תשע"ה, 16 בדצמבר 2014,
הטקס נערך במעמד ראש מטה חיל הים, תת-אלוף אלי שרביט, מפקד בסיס חיפה, תת-אלוף דוד סער שלמה, מפקד שייטת הצוללות, אלוף-משנה ג', משפחות המסיימים, אורחים וחברים.
הקורס הינו קורס התנדבותי, מאתגר, מקצועי וערכי, משכו שנה ושלושה חודשים, והוא מכיל שלושה שלבי הכשרה. בסיומו מוענקות לבוגרים הטריים דרגת הסמל וסיכת הצוללן.
שייטת הצוללות מהווה כוח תקיפה ימי עיקרי וגורם איסוף מודיעני של מדינת ישראל. הצוללנים פועלים באופן חשאי ומבצעי במשימות רבות, מגוונות וחשאיות הרחק מחופי ישראל.
ביום סמלי זה, מציינת זרוע הים 55 שנה להגעת הצוללת הראשונה, "אח"י תנין". זוהי סגירת מעגל עם הגעת הצוללת "אח"י תנין" השלישית, שהצטרפה בחודשים האחרונים לצי הצוללות של חיל הים.
עם סיום הקורס עתידים הבוגרים להשתלב ולאייש את תפקידי הלחימה בצוללות החיל, בהתאם למגמה המקצועית אליה שויכו:
- מגמת מכונה – הפעלה של מערכות השטה טכניות מהמורכבות שיש בצבא: הידראוליות, פנאומטיות ומנועים.
- מגמת גילוי וניווט – הפעלה של מערכות הגילוי והניווט המתקדמות הקיימות בצוללות בעולם. תפקיד מחלקה זו הוא להכווין את תנועתה של הצוללת במעמקי הים בבטחה.
- מגמת חשמל – טכנאות והפעלה של מערכות הבקרה השולטות בכל המערכות ההנדסיות של הצוללת.
- מגמת נשק – טיפול והפעלת כלל מערכות הנשק המתקדמות המצויות בצוללת.
- מגמת סונאר – ניתוח והפעלה של מערכות הסונאר, תוך תפעול המצבים השונים אליהם עלולה להיקלע הצוללת בים הפתוח.
מדברי ראש מטה חיל הים, תת-אלוף אלי שרביט: "בטקס צוללן האחרון מנתה השייטת שלוש צוללות. בטקס זה הצטרפה אלינו אח"י תנין, והמניין עלה לארבע. שייטת 7 נמצאת בתהליך התעצמות שלא היו לו אח ורע בהיסטוריה הלא קצרה של זרוע הים, תהליך שסוחף איתו את החיל כולו, התעצמות שמעידה על היסודות האיתנים, העומק המקצועי ועל המורשת עליהם נשענת השייטת. לא כל יחידה מבצעית מסוגלת להכפיל ולשלש את עצמה בפרק זמן כה קצר, לרכוש יכולות ומיומנויות חדשות, כל זאת תחת פעילות מבצעית אינטנסיבית ורצופה. זאת אני זוקף לזכותכם, לוחמי שייטת 7, לנחישותכם, למקצוענות שהיא נשמת אפכם ולאיכותם של מפקדי השייטת. לפני הצוללות והאמצעי הלחימה אותם נושאות, הכוח והאיכות האנושית הם בעצם מרכז הכובד".
סטטיסטיקות:
18% מבין בוגרי הקורס מסיימים במגמת נשק, 18% במגמת גילוי ניווט וקשר ו-18% במגמת סונאר. בנוסף, 8% מן הבוגרים במגמת חשמל,
18% במגמת בקרה, 4% במגמת אלחוט, ו-16% במגמת מכונה.
65% ממסיימי הקורס למדו בתיכון במגמות ריאליות ו-35% במגמות הומאניו
53% מהמסיימים מתגוררים בערים, 17% מתגוררים בקיבוץ, והשאר גרים במושבים וישובים קהילתיים.
מעל 60% מתגוררים בצפון, 12% מתגוררים בישובי המרכז, ו-28% מתגוררים בדרום הארץ.
25% מהמסיימים מתגוררים ליד הים או הכנרת.
50% מהמסיימים לא הגיעו לקורס צוללן מיד עם תום לימודיהם, אלא התנדבו לשנות שירות ולמדו במכינות קדם צבאיות.
65% ממסיימי הקורס היו בתנועת נוער- מתוכם 14% בתנועת "הצופים", 10% בתנועת "אחריי", 7% ב"נוער העובד והלומד", 7% ב"בני המושבים", 7% ב"שומר הצעיר", 7% במכבי צעיר", 3.5% ב"בני עקיבא", 3.5% ב"איחוד החקלאי" ו-3.5% ב"צופי ים".
פתיחת שטחי אש במהלך חג החנוכה
דובר צה"ל מוסר כי במהלך חג החנוכה, יפתח צה"ל למטיילים חלק משטחי האש בדרום הארץ.
חשוב להדגיש כי במהלך החג יתקיימו בחלק משטחי האש אימונים כסדרם, כולל אימונים באש חיה. בהתאם לכך, מתבקשים המטיילים לנהוג בזהירות ובהתאם להנחיות ולוודא כי אינם נכנסים בשוגג לשטחי אש של צה"ל .
כל כניסה לשטחי אש של צה"ל מחייבת תיאום עם צה"ל וקבלת אישור בכתב. כניסה לשטחי אש ללא תיאום, מהווה עבירה על החוק ומסכנת את חיי המטיילים.
קיים איסור לחצות גדרות ולהיכנס למקומות מגודרים ומשולטים. חשוב לדעת כי שדות מוקשים מסומנים באמצעות משולש אזהרה אדום, שלט צהוב המזהיר מפני סכנת חיים וגדר תיל.
דובר צה"ל קורא לציבור להישמע להוראות הביטחון ולהימנע מכניסה לכל צורך שהוא הן לשטחי אש והן לשדות מוקשים.
דובר צה"ל מציין כי תכליתו של צה"ל היא לספק ביטחון ולאפשר לאזרחי מדינת ישראל לטייל בבטחה בשבילי המדינה וליהנות מנופיה של הארץ.
טלפונים לבירור ולתיאום:
דרום – 08-990292