כך מסר אתמול שר האוצר, משה כחלון באירוע הצדעה שנתי לקראת יום השואה ויום הניצחון על גרמניה הנאצית שהתקיים בכנסת. במסגרת התוכנית יגדלו הקצבאות לקשישים מקבלי הבטחת הכנסה ב-350 מיליון שקל בשנה ותגדל הקצבה ל-60 אלף ניצולי שואה שנמצאים מתחת לקו העוני
שר האוצר, משה כחלון, הכריז אתמול על תוכנית בהיקף של חצי מיליארד שקל לטיפול בניצולי שואה וקשישים מקבלי השלמת הכנסה. במסגרת התוכנית יגדלו הקצבאות לקשישים מקבלי הבטחת הכנסה ב-350 מיליון שקל בשנה ותגדל הקצבה ל- 60 אלף ניצולי שואה שנמצאים מתחת לקו העוני. בנוסף, 6000 ניצולי המחנות והגטאות שמקבלים קצבה מגרמניה, יזכו לקבל במקביל קצבה נוספת מבלי שזו תקוזז.
להקשיב, לשמוע ולזכור
באירוע הצדעה שנתי לקראת יום השואה ויום הניצחון על גרמניה הנאצית שהתקיים בכנסת, אמר שר האוצר, משה כחלון: "ביום רביעי, בעוד יומיים, נציין כולנו, כמדי שנה, את ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה. לצערנו, באופן טבעי משנה לשנה פוחת מספרם של ניצולי השואה החיים בקרבנו, אך מה שלא פוחת הוא הרצון שלנו להקשיב, לשמוע ולזכור את העדויות שהן חלק בלתי נפרד מתקומת המדינה. מה שלא פוחת הוא הרצון שלנו לאפשר להם להזדקן בכבוד".
הוא ציין, כי לצערו "ממשלות ישראל לדורותיהן לא עשו מספיק למען אוכלוסיית ניצולי השואה. להגיד את האמת, כנראה שאין מספיק. הממשלות הללו לא עשו מספיק גם בטיפול באזרחים המבוגרים ומיעוטי היכולת. עם כניסתי לממשלה הנוכחית עדכנו את קצבאות הבטחת הכנסה לקשישים והוספנו יותר מ- 6,000 שקל בשנה לזוג קשישים מקבלי השלמת הכנסה.
מעמד מיוחד לניצולי יוצאי צפון אפריקה
הוא סיפר, כי "לפני שלושה חודשים ביצענו תיקון נוסף והיכרנו במעמדם המיוחד של ניצולי שואה יוצאי צפון אפריקה – מרוקו, אלג'יר, ועיראק. הכרנו ביהודים יוצאי רומניה שביצעו עבודה בכפייה במלחמת העולם השנייה, אחרי שנים של עוול. היום, אני יכול לספר לכם שאנחנו הולכים להמשיך במגמה הזאת גם בשנה הבאה ולבצע תיקון עוול נוסף. תיקון עוול שהיה נדרש לעשותו כבר מזמן".
תוכנית הסיוע
במשרד האוצר גובשה תוכנית בהיקף של כחצי מיליארד שקל בשנהו כשהכוונה ליישמה בתקציב הקרוב. התכנית כולה ממוקדת בהוצאת ניצולי שואה וקשישים בישראל מקו העוני. "אנחנו נקצה בתקציב הקרוב 350 מיליון שקל נוספים לקשישים מקבלי הבטחת הכנסה. מתוכם -60,000 ניצולי שואה שנמצאים מתחת לקו העוני ואנחנו מתכוונים להגדיל להם את קצבת השלמת ההכנסה. בנוסף, ישנם כ-6,000 יוצאי מחנות וגטאות שכיום מקבלים מענק מגרמניה. המענק הזה מקוזז כיום ואנחנו מתכוונים לבטל את הקיזוז הזה ולהעניק להם את מלוא הזכויות".
"תיקון עוול היסטורי"
יוזמת האירוע ח"כ טלי פלוסקוב (כולנו): "מדובר בתיקון עוול היסטורי עבור הקשישים בישראל ועבור עשרות אלפי ניצולי שואה אשר נמצאים היום מתחת לקו העוני. כיו"ר ועדת המשנה למעמד הקשיש בכנסת, אני יודעת כי הקשישים הם אחת הקבוצות העניות בחברה הישראלית. לאחר פגישות רבות שלי עם שר האוצר משה כחלון, בנינו תוכנית שתשפר את מצבם של הקשישים ושל ניצולי השואה בישראל".