חשד לגניבה ומרמה
החשודים הם לשעבר חשב החברה ולשעבר מנהלת סניף אל על ברומניה. חקירה להב 433 החלה לאור תלונה של חברת אל על, לאחר שהחשד למעילה עלה בביקורת פנימית של החברה. שני העובדים פוטרו מהחברה
אגף החקירות והמודיעין להב 433 יאל״כ עצר היום שני עובדים לשעבר בחברה אל על, בחשד לביצוע עבירות גניבה, זיוף ומרמה והפרת אמונים, זאת בעקבות חקירה שהיא מנהלת בעניין זה.
החקירה החלה לאור תלונה של חברת אל על, לאחר שהחשד למעילה עלה בביקורת פנימית של החברה. בעקבות התלונה ניהלה להב 433 יאל״כ חקירה סמויה ממנה עלה חשד, כי במשך השנים 2007 – 2013 בהיותם עובדי החברה, מעלו עובדים בכספי החברה, תוך שהם עושים שימוש במסמכים שזייפו.
הוארך מעצר החשודה
הבוקר עצרה היחידה את שני עובדי החברה לשעבר, אשר פוטרו זה מכבר, בחשד למעורבות בפרשה – החשודה מלכה ויצמן, לשעבר מנהלת סניף אל על ברומניה, שנעצרה אתמול בלילה בשדה התעופה בדרכה לצאת מהארץ, הובאה היום בצהריים לדיון בהארכת מעצרה בבית משפט השלום בראשון לציון. בדיון הסביר נציג המשטרה, כי החקירה עודנה בראשיתה וכי קיים חשש שהיא תברח לרומניה בגלל קשריה שם. בגמר הדיון האריך בית המשפט את מעצרה בשלושה ימים. לוייצמן, תושבת חיפה העובד לשעבר שנעצר הבוקר, הוא לשעבר חשב באל על תושב מודיעין בשנות השישים לחייו. בעניינו יוחלט בתום חקירתו.
מעצרם של שני החשודים עורר הפתעה רבה בקרב עובדים רבים באל על, שעד היום לא ידעו כלל על תוצאות החקירה הפנימית באל על וחקירת להב 433.
מהנהלת אל על נמסר בתגובה, כי "במסגרת בדיקה פנימית שבוצעה בחברת אל על התגלו אי סדרים. בהנחיית מנכ"ל החברה, פנתה אל על ביוזמתה למשטרת ישראל ומסרה לה את כל המידע הרלוונטי. החברה פועלת בתאום עם המשטרה ותמשיך לסייע ככל שתידרש".