אם בימים עברו בריכות שחייה היו נחלתם של מתי מעט, אלו שיכלו להרשות לעצמם לבנות אחת בחצר הבית שלהם, כיום מדובר על תופעה מאוד רחבה ופופולארית למדי ובמיוחד כאשר מדובר על מדינה חמה כמו ישראל, שבה העונה החמה מתחילה מאוד מוקדם במהלך השנה ומסתיימת לאחר זמן רב מדי. הרצון לשכשך בבריכת שחייה בחצר הבית קיים אצל רבים, אולם יש מי שמתלבטים האם כדאי לבנות בריכת שחיה או שמא עדיף דווקא לרכוש בריכה מוכנה? יש יתרונות לכאן ולכאן, אך בניית בריכות שחיה היא בהחלט אפשרות מאוד קורצת ומאוד מתאפשרת, במיוחד כאשר המחירים עדיין שפויים.
בריכת שחייה שבונים עולה יותר ובאופן משמעותי המחירים עולים, אך מי שבאמת רוצה להשקיע בבריכה שנחשבת לקלאסית יותר ובעל מאפיינים אותנטיים, מוזמן לעשות כן. חשוב לומר כי בריכת שחייה מבטון עם כל התכנון והבנייה, תהליך הקמתה אורך כ-6 שבועות, אך לבסוף התוצר הסופי מרהיב למדי. לאחר מכן יש עוד את תהליך הפיתוח שנמשך כמה שצריך על פי דרישות הלקוחות. יציקת בטון אל בור האדמה שבו אמורה הבריכה להתייצב נעשית במקשה אחת, ללא כל חיבור קיים. את היציקה שופכים אל תבנית עץ גדולה וכמובן שאם קיים צורך לחזק את היציקה, כמו בסוגי האדמה שיש מחוץ לגוש דן, נדרשות גם כלונסאות. יש לציין כי התוספות הללו ליסודות מאפשרות השחלת צינורות נוספים של מסננים ומשאבות וכמובן גופי התאורה. עובי היציקה צריך להיות 20 ס"מ לפחות.
בניית בריכה והיתרי בנייה
הקמת בריכות שחיה באופן שכזה מחייב את בעל המקום לקבל היתרים. כמובן שאם הבריכה אינה מחוברת לאדמה, דינה אינו כדין בריכה המחוברת בכלונסאות. כל מבנה שהוא המחובר לאדמה באופן קבוע נחשב בעיני הרשויות כבניין ולכן נדרש היתר בנייה רגיל עבורו, על כל התהליך הנלווה לכך, משום שמדובר במבנה החורג מתכנית הבנייה הקיימת. יש לזכור גם כי הקמת בריכות שחיה עיליות יכולה להיתקל בבעיות משפטיות, במידה והן מחוברות באופן חלקי לאדמה. מצד אחד, הרשויות נותנות היום אישורים בקלות רבה יותר לבניית בריכות מאשר בעבר, שכן מבינים כי לא מדובר במצרך שרק מאיון עליון יכול להרשות לעצמו. מצד שני, תהליך קבלת האישורים יכול להימשך כחצי שנה ויש מקרים שבהם בקשה לאישורים חריגים גם נמשכה שנתיים.
האישורים הנוספים
החלום של הבריכה בחצר בהחלט יכול לצאת לפועל, אולם האישורים הנדרשים חייבים להימצא בכל מקרה. בנוסף לאישור היתר הבנייה הקיים, נדרשת בריכה שנמצאת בבית משותף גם באישורים של מכבי אש, משטרה וכמובן גם המשרד לאיכות הסביבה. בריכות פרטיות נהנות מיחס מקל יותר, אולם חשוב לזכור כי הרצון לבנות בריכת שחייה קבועה וגדולה בחצר דורש השקעה בירוקראטית שלבסוף תניב פירות.
נכתב על ידי חברת א. נ. פיברגלס – למידע נוסף כנסו לאתר.