המשטרה מנעה אסון אמש (יום שני) באירועי יום הסטודנט שהתקיימו באריאל, מספר סטודנטים פרצו בכוח את מחסומי המשטרה והאירוע נסגר כבר בשעה 23:00 ע"י משטרת אריאל.
אירועי יום הסטודנט 2015 באריאל פורסמו ע"י אגודת הסטודנטים בשבועות האחרונים כאשר הם מתהדרים בנוכחות של כ10,000 סטודנטים ומבקרים. הסטודנטים פנו לגולשי פייסבוק אקראיים והציעו להם לרכוש כרטיסים ליום הסטודנט. הכרטיסים נמכרו לסטודנטים בארבעים וחמישה שקלים ולאורחים בשמונים שקלים.
עד השעה 13:00 בצהריים אמש(שני) אישור המשטרה לאירוע כלל 4000 איש. מאוחר יותר, ניתן אישור לארבעת אלפים וחמש מאות איש ובערב, ניתן אישור לחמשת אלפים איש. בפועל, מכרה אגודת הסטודנטים כששת אלפים וחמש מאות כרטיסים דהיינו הכנסה של כשלוש מאות ושמונים אלף ₪. קשה שלא לחשוב על "מחסור בתום דעת" מצד אגודת הסטודנטים כאשר ידעו שמכרו כמות כרטיסים גדולה הרבה יותר מהכמות אותה אישרה המשטרה.
כאשר המשטרה ראתה שכמות הקהל איננה עולה בקנה אחד עם האישור שניתן, סגרה את השערים אך, סטודנטים זועמים פרצו את הגדרות ונכנסו בכוח למתחם האירוע. בעקבות כך, סגרה המשטרה את האירוע.
מסטודנטים שנותרו במקום בתקווה שהאירועים יחודשו שמענו כי "כאשר התקבצנו ליד באר קטן שהקימה האגודה – נדהמנו לגלות שאפילו מים לא נותרו בשעה 23:30 "
יגאל גיילר, סטודנט לתקשורת באוניברסיטת אריאל אמר לנו כי "אני, כסטודנט באוניברסיטת אריאל, הגעתי במטרה להנות ביום הכי שמח לכל סטודנט, וכמוני עוד אלפים, ציפינו להנות לאחר שסטודנטים רבים הוציאו כספים על הכרטיס ועל שתייה חריפה. ב23:00 עלו השוטרים והבנו שכאן הכל מסתיים, ואת האמת בצדק! ההתנהגות הביזיונית של האגודה עברה כל גבול, הם מכרו כרטיסים מעל המכסה במטרה לעשות רווח, הקימו בר קטן יחסית לכמות האנשים שהגיעה, חצי שעה לאחר שהשוטרים עלו על הבמה , בבר אזלו בקבוקי המים וסטודנטים נשארו צמאים. אני כסטודנט, שלחתי מייל למשטרת ישראל כאות סליחה על הקריאות שיצאו מפיהם של הסטודנטים לאחר שסגרו את המסיבה , בנוסף לכל זה שוחחתי עם לשכת הרקטור בנושא. ידוע לנו שלא נקבל את כספנו בחזרה, אני מבטיח, שהאגודה תשלם על מה שהיא עשתה, ואם צריך, נפגין עד שתתחלף האגודה"
ממשטרת ישראל נמסר כי "ההתקהלות ביום הסטודנט פוזרה משום חשש לסכנת חיים, לחץ קהל על הגדרות שגרמו לשבירת המחסומים שהוצבו , המארגנים לא עמדו בתנאי הרישיון ו הנזק שיכול להיגרם הוא פציעות ואף מוות כתוצאה מדוחק וחנק. חלילה בשעת חירום, נהירה המונית של אנשים החוצה מהמתחם יכולה לגרום לדריסת קהל ולמוות. כבר קרו מקרים בעבר שהוכיחו את סכנת החיים הממשית הקיימת במקרים מסוג זה. חקירת האירוע מתנהלת במרחב שומרון של מחוז ש"י"
מודברות אגודת הסטודנטים לא נתקבלה עד לרגע הוצאת הכתבה
מדוברות אוניברסיטת אריאל נמסר כי "אגודת הסטודנטים היא גוף עצמאי שעובד לפי הכללים ואינו נמצא תחת אחריות האוניברסיטה. האוניברסיטה עובדת בשיתוף עם אגודת הסטודנטים בכל הקשור לקידום הסטודנטים. בארועים מסוג זה האוניברסיטה אינה חלק מההפקה והפרסום אינו של האוניברסיטה. במקרה זה כמו במקרים אחרים כשהאוניברסיטה יכולה היא מסייעת בכלים שבידה לטובת הסטודנטים"
למרות ששאלנו את דוברת האוניברסיטה מהי עמדת האוניברסיטה כלפי התנהלות אגודת הסטודנטים, לא זכינו להתייחסות האוניברסיטה בנושא והתחושה איתה נותרנו היא התנערות של גוף אוניברסיטאי מלקיחת אחריות כלפיי התנהגות הכפופים לו .
צילום: פייסבוק
להזכירכם, לפני מס חודשים נפצעה באורח קשה חיילת בת 19 כאשר בליין נפל עליה מן הבמה. החיילת נותחה וסובלת מקריש דם במוח. .
חמוד היגאל הזה… האחריות לסגירת הארוע היא של המשטרה… אולי האגודה עשתה טעויות אבל בכל אוניברסיטה אחרת היו מוצאים פיתרון.. רק בגלל שזה אריאל המשטרה לא ניסתה לפתור את הבעיה.. אלא ישר סגרה את האירוע. לחיזוק טענותיי־ עובדה שסגרו גם את המסיבות הספונטניות שהיו במתחם המעונות… הם באו להרוס לנו ובגלל זה שונאים אותם..
הסליחה מהמשטרה ששלח החמוד הזה היא בשמו בלבד. (בכל זאת סטודנט לתקשורת… הוא מחפש את זה…)
כתבה מלאה באי דיוקים!
הרצון של סטודנט לתקשורת לבנות קריירה על חשבון נפילתו של האחר היא מגעילה בעיניי.
זה תת רמה שאני בטוח שלא מלמדים כאן באריאל.
הכתבה אומתה מול משטרת ישראל. לומר שיש כאן אי דיוקים ולנסות לפגוע בסטודנט שבאמת איכפת לו – תמוהה למדיי
"כאשר המשטרה ראתה שכמות הקהל איננה עולה בקנה אחד עם האישור שניתן, סגרה את השערים אך, סטודנטים זועמים פרצו את הגדרות ונכנסו בכוח למתחם האירוע."
אני חושב שלא כתוב פה במידת הפירוט הנכונה מה קרה.
המשטרה סגרה בחוץ אנשים עם כרטיסים לאירוע שבאו במיוחד, ואנשים שיצאו לשניה, וכבר היו עם צמיד ורצו לחזור .
בטח שהסטודנטים יכעסו!
איך אתם הייתם מרגישים אם אחרי שיצאתם לשניה לשים משהו באוטו ושאתם רוצים לחזור למסיבה שכל החברים שלכם בפנים, פתאום מגיעה משטרה ואוסרת עליכם להיכנס חזרה!
ברור שהם פעלו על פי הנהלים, אבל זה בהחלט יגרום לכל אחד להתעצבן,
האשמה פה נופלת על המשטרה שלא ניסו להגיע לפשרה וישר סגרו כל דבר, כולל המסיבות במעונות, אבל הרבה יותר על אגודת הסטודנטים, שלא נערכה כראוי לאירוע והעבירה אותו למתחם יותר גדול, או הגבילה את כמות הכרטיסים מתוך חמדנות.
משטרה! לא יכולתם לחכות לסוף השיר??? למה באמצע "יש אלוהים" .. עוד 2 דקות לסוף השיר לא היה קורה כלום.
לי לא כפת שסגרו ))) היתי בעבודה ))))
צריך כסף כדי לשלם על שכר דירה של מעונות.