יותר מ-50 אלף תאי אוניות נמכרים בשנה כך מתברר מאיסוף נתונים מקיף ובלתי תלוי של Sabre על שוק ההפלגות הישראלי. מדובר בקצב גידול שנתי של 15%. גיא כהן מנכ"ל Sabre בישראל: בדעתנו להנגיש את עולם ההפלגות לסוכני הנסיעות באמצעות פלטפורמות אינטרנט המציגות מידע עולמי אופטימלי
יותר מ-50 אלף תאי נמכרים בשנה, שזהו קצב גידול של 15%. כך מתברר מאיסוף נתונים שביצע הסניף הישראלי של Sabre, ענקית התוכנה וסליקת כרטיסי הטיסה והתיירות העולמית. מאיסוף הנתונים, שהיה מקיף ובלתי תלוי על שוק ההפלגות הישראלי, השתקף ענין גובר בקרב ישראלים לנופש מסוג זה. מן הנתונים מתברר, כי בשנת 2018, צפויים להמכר לישראלים כ-80 אלף תאי אוניות.
גיא כהן מנכ"ל Sabre בישראל: "הדרישה בשוק למוצר ההפלגות צומחת ויחד עימה הטכנולוגיה מאפשרת צמיחה מהירה של שוק ההזמנות באונליין ובמובייל. חסרות בישראל פלטפורמות אינטרנטיות ייעודיות לשוק זה. בדעתנו להנגיש את עולם ההפלגות לסוכני הנסיעות באמצעות פלטפורמות אינטרנט המציגות מידע עולמי אופטימלי".
לדבריו, "ישנן בעולם 19 חברות שייט עיקריות, המייצגות יותר מ-90% מכלי השייט ברחבי העולם ואת כולן בדעתנו להנגיש את הפתרונות להזמנת מוצרי השייט לסוכני הנסיעות".
חשוב לציין, כי הזמנת הקרוז לישראלים אינה עומדת בפני עצמה, מאחר ובנוסף נדרשת הזמנת טיסה ולינה לפני /אחרי ההגעה ליעד. לכן הפתרון הוא מורכב יותר ויש לייצר חבילות סגורות, ואו להיות בעל יכולת להרכיב את החבילה באופן עצמאי.
על פי Sabre ישראל, מחיר חבילת הפלגה ממוצעת, למשך, 7 ימי שייט, לא כולל טיסות ושירותי קרקע הוא כ-1,800 דולר לזוג. היעדים המרכזיים לשנת 2017 היו מאוד מגוונים – וכללו בעיקר את הים התיכון עם יציאות מברצלונה, או מרחבי איטליה אך היו גם יציאות לסקנדינביה ולקריביים.
עוד מתברר מנתוני Sabre כי מחצית מההזמנות מבוצעות באמצעות סוכנים ישראלים דרך הנציגים הרשמיים של חברות השייט בארץ והשאר באופן ישיר, או באתרים גלובליים דוגמת אקספידיה ואתרים עולמיים המתמחים בשייט.
"מהתפלגות זו ניכר כי הזמנת הפלגות באונליין נמצאת עדיין בחיתוליה וכי באמצעות הנגשה נכונה ויצירת מיגוון חדש של פלטפורמות אינטרנטיות שאינן קיימות כיום, ניתן להגדיל את השוק בכללותו באופן ניכר", הדגיש כהן.