כלכלת ישראל חזקה עם פריון נמוך :כך מתברר מדוח OECD, שהוגש היום בפתח ישיבת הממשלה על ידי אנחל גרייה, מזכ"ל הארגון לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר משה כחלון. עוגד נאמר בדוח כי בישראל קיים אי שוויון בהכנסה ועוני גבוה ושהמסגרת הפיסקלית שלה לא תורמת לצמיחה כוללת. ראש הממשלה בנימין נתניהו: "להכניס גברים חרדים ונשים ערביות למעגל העבודה". שר האוצר משה כחלון: ""ממשלה זו מטפלת כמעט בכל הבעיות שצריך לתקן". יו"ר ההתסדרות אבי ניסנקורן קרא "למיגור העוני, לחלוקה הוגנת יותר של עוגת ההכנסות ולהגברת השוויון בכל חלקי החברה"
בשלושה פרקים עיקריים בדוח הדו שנתי על כלכלת ישראל של OECD נאמר, כי כלכלה ישראל חזקה עם פריון נמוך, שיש בה אי שוויון בהכנסה ועוני גבוה ושהמסגרת הפיסקלית שלה לא תורמת לצמיחה כוללת. הדוח הוגש היום בפתח ישיבת הממשלה על ידי אנחל גרייה, מזכ"ל הארגון לשיתוף פעולה כלכלי (OECD) לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר משה כחלון.
כלכלה חזקה עם פריון נמוך
תודות למדיניות המוניטארית והפיסקאלית השקולה, שיעור הצמיחה בישראל גבוה מרוב מדינות ה-OECD, כבר למעלה מעשור. התעסוקה עולה, האינפלציה נמוכה והגרעון הממשלתי במצב סביר. עם זאת, למרות שההכנסה לנפש בישראל משתווה בהדרגה לרמת ההכנסה ברוב המדינות המתקדמות, הפריון עדיין נמוך באופן יחסי.
לצד תעשיות של מוצרים סחירים (ענפים בהם יש תחרות) המתאפיינים בדינמיות, גמישות והתאמה לצורכי השוק. פועלים באופן לא יעיל ענפים מוגנים (בהם אין תחרות) וגוררים מטה את ביצועי המשק. ליקויים
בולטים בהסדרת שוק המוצרים והתחרות בו, במיוחד בענף המזון, הבנקאות והחשמל, מחלישים את הפריון ומקטינים את ההכנסות לנפש.
אי שוויון בהכנסה ועוני גבוה
ישראל מאופיינת בעוני גבוה ופערים גדולים בפרמטרים השונים של רווחה חברתית. העוני גבוה במיוחד בקרב קשישים, בין היתר בגלל פנסיות בסיסיות נמוכות. שיעור התעסוקה בקרב גברים מהמגזר החרדי ונשים מהמגזר הערבי, נותר נמוך. מחירי הדיור הגבוהים מהווים נטל על מעמד הביניים. רמת מחירים גבוהה יחסית נובעת מתחרות נמוכה, בייחוד בענף המזון, וכתוצאה מכך נכפה מחיר גבוה בקרב קבוצות מוחלשות.
מסגרת פיסקלית שלא תורמת לצמיחה כוללת
נטל המס וההוצאה הציבוריות נמוכים וכתוצאה מכך החלוקה מחדש של ההכנסות מוגבלת. למרות גידול משמעותי בשנים האחרונות, ההוצאה על חינוך לתלמיד נותרה נמוכה יחסית להכנסה לנפש בהשוואה לרוב מדינות ה-OECD. השקעה לא מספקת בתשתיות, בעיקר בתחבורה, פוגעת ביעילות המגזר הפרטי. אסטרטגיית צמצום הגרעון תגביל את האפשרויות לממן פרויקטים ציבוריים שימושיים.
ממצאים עיקריים והמלצות
מדיניות מוניטרית ומסגרת ומדיניות פיסקלית
- האינפלציה היא מתחת ליעד הרשמי של יציבות מחירים: יש להשאיר את העמדה הקיימת של הרחבה מוניטרית והטמעה של צעדי מאקרו זהירים אם הסיכון למערכת הפיננסית, כתוצאה ממחירי הדיור, יגדל.
- הגבלת הגידול על ההוצאה הממשלתית, פירושה קיטון נוסף כחלק מהתמ"ג, חרף העובדה שההוצאה האזרחית גם כך מצומצמת מאוד:
הורדת הגרעון המבני והעלאת התשואה הפיסקלית בעדיפות ע"י הסרת הוצאות מס לא יעילות כמו פטור ממע"מ על פירות וירקות, והעלאת מיסים סביבתיים כמו מס על פליטת פחם. מומלץ להקטין הוצאות צבאיות, העלאת הוצאות אזרחיות בחינוך, תשתיות וצמצום העוני. יש להטמיע תוכנית יעילה שתבטיח עקביות בהתחייבויות להוצאות העתידיות והורדה של מס בנוסף לקביעת תקרה להוצאות ולגרעון.
רפורמה בשוק המוצרים
- הרגולציה בשוק המוצרים רחוקה מלהיות טובה: יש לוודא שהתוכנית להורדת נטל הרגולציה תסתמך על כך שתיושם רגולציה איכותית בעלת השפעה חיובית.
- מחירי מזון גבוהים: יש לאמץ את כללי האיחוד האירופי בדבר ייבוא מוצרי אוכל וחקלאות. להחליף את המכסות, מחירים מובטחים ותעריפי מכס בתשלום ישיר לחקלאי. אימוץ ערכת הכלים של ה-OECD המסייעת בזיהוי החסמים התחרותיים בשוק המזון.
- הסקטור הבנקאי ריכוזי ולא יעיל: יש לאפשר לשחקנים חדשים להיכנס כמתחרים במיוחד במתן אשראי חוץ בנקאי לצד רגולציה שתבטיח ביטחון לצרכנים.
- שוק החשמל עדין נשלט ע"י חברה ציבורית, נושאת חובות ומתבססת על אינטגרציה אנכית:
על חברת החשמל להפוך לחברת אחזקות וליצור חברה נפרדת שתנהל את התשתיות.
- אכיפת חוק התחרות אינה אפקטיבית במידה מספקת: מומלץ להמשיך עם התוכנית להקלה בעונשים ומנגד להגביר את הענישה על פגיעה בתחרותיות. יש לבסס רגולטור בלתי תלוי עם מנדט מוגדר למעקב אחר ענפי הטלקומוניקציה, דואר והדלק.
צמיחה כללית ומערכת פנסיות
- איכות החינוך, בדגש על חרדים וערבים-ישראליים, נמוכה. קבוצות אלה לא מוטמעות בשוק העבודה וכך מנותבות לעוני: יש להגדיל את סבסוד החינוך לקבוצות מוחלשות. פיתוח וקידום חינוך מקצועי לצעירים. לחייב מוסדות חינוך חרדיים ללמד מתמטיקה, מדעים ושפות זרות. להרחיב את מדיניות מס הכנסה שלילי ולעודד כניסה לשוק העבודה. לחייב אזרחים בעלי פטור משירות לצבאי לעשות שירות לאומי.
- היצע נמוך בשוק הדיור מעלה את המחירים ומוריד את איכות החיים, בייחוד בקרב משפחות צעירות: להמשיך לפשט את הדרישות המנהליות לתכנון ובנייה של בתים. לפתח תשתיות תחבורה שיאפשרו להגיע בקלות מאזורים בהם מחירי הדיור נמוכים, אל מרכזי התעסוקה.
- המערכת הפנסיונית יציבה אך שיעור העוני בקרב האוכלוסייה המבוגרת גבוה: עד שמערכת פנסיית החובה תבשיל, מומלץ להגדיל את קצבאות הזקנה מבלי לפגוע בתמריצים לצאת לעבודה. נוסף על כך, צריך למתן את ההשפעה של תרומות יחסית גבוהות לחסכונות פנסיוניים לעובדים בעלי שכר נמוך על ההכנסה הפנויה. להעלות באופן הדרגתי את גיל הפרישה לנשים כך שיתאים לזו של הגברים. להגדיר את תוחלת החיים כמדד לקביעת גיל הפרישה. לחייב חברות פנסיוניות לתת כברירת מחדל קרנות פנסיה עם עלות נמוכה.
"להכניס גברים חרדים ונשים ערביות למעגל העבודה"
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר: "הדוח הזה מציין לחיוב את העוצמה הכלכלית של ישראל, את הצמיחה הגבוהה, האבטלה הנמוכה ואת האחריות התקציבית שאנחנו כמובן גאים בהן. עם זאת, הוא גם מצביע על פערים גדולים, פערים בין קבוצות אוכלוסייה, בעיקר בקרב הציבור החרדי והציבור של האזרחים הערבים בישראל ואם ליתר דיוק אומר, גברים חרדים ונשים ערביות שצריך להכניס אותם לשוק העבודה הגדלת הפריון, הבעיות הקשות שיש לנו ברגולציית יתר, וכמובן גם בבירוקרטיית יתר. מדינת ישראל, לצערי, בולטת בבעיות הקשות שיש לנו בתחומים הללו, וחובתה של הממשלה להידרש לזה.
"חיובי באשר למתווה הגז"
הוא צייןן, כי "לעומת זאת, ה-OECD מאוד חיובי באשר למתווה הגז. זה נושא, כמובן, אקטואלי, שדנו בו גם בפסגה המיוחדת שהייתה לנו בשבוע שעבר עם מנהיגי יוון וקפריסין. זה חלק חשוב מהציר המדיני והכלכלי של מדינת ישראל, וגם אספקת אנרגיה זולה מובטחת בעשרות השנים הקרובות למדינת ישראל".
"שעורי המס לא מספיק נמוכים"
בפנותו לאנחל גורייה ראש ארגון OECD אמר, בין היתר, נתניהו: "אני מסכים כמעט עם כל מה שאמרת, למעט דבר אחד. אני מאמין שחלק מהצמיחה שלנו הוא תוצאה ממיסוי נמוך יותר, משיעורי מיסוי נמוכים יותר, ואני חושב ששיעורי המס שלנו אינם נמוכים מדי. אני חושב שהם לא מספיק נמוכים, ואם נוכל להוריד אותם אף יותר, כך נעשה. זאת נקודת המחלוקת היחידה שיש לי אתך. על כל שאר הדברים אנחנו מסכימים. איננו יכולים להסכים על הכל, אחרת יאשימו אותנו בחשיבה קבוצתית, אבל לעונג הוא לי לקבל את פניך כאן".
"מעדיף לדבר על דברים שצריך לתקן"
שר האוצר משה כחלון מר: "תודה רבה למזכ"ל ה-OECD, ראש הממשלה ושגרירנו ל-OECD שעושה עבודה נהדרת, כרמל שאמה. דוח ה-OECD, קובע באופן נחרץ שכלכלת ישראל היא יציבה. כמובן ששמענו הערות והצעות לשיפורים, אך אני מעדיף לדבר על הדברים שצריך לתקן, כי מחמאות זה לא תוכנית עבודה. מחמאות זה טוב לקבל, אך הערות מאפשרות לבנות תוכנית עבודה איך וכיצד לתקן".
"ממשלה זו מטפלת כמעט בכל הבעיות שצריך לתקן"
הוא הדגיש: "אני שמח, ראש הממשלה ואני באמת אומר את זה מעומק הלב, שהממשלה הזו מטפלת כמעט בכל הבעיות שמדברים עליהן. בין אם על הדיור ועל הבירוקרטיה, העובדה שריכזנו את כל הסמכויות במקום אחד, זהו צעד שמסייע לפתור את הבעיות שמר גורייה מדבר עליהן בדוח. בנוסף, הקמת מטה דיור, מצב הקשישים, שמדובר עליו בדוח, העלאת קצבאות העוני במגזר החרדי ובחברה הערבית וכן לקשישים ולנזקקים. תחרות בבנקים, לצד יציבות המערכת הפיננסית, שמקודמת באמצעות ועדת שטרום. יוקר מחייה המוזכר בדוח, שאנו סובלים ממנו – אנחנו מגיעים עם רפורמת הקורנפלקס, רפורמות בתחומי התחבורה ובנמלים שזהו צעד פורץ דרך לרפורמות נוספות, פתיחת השוק לייבוא מקביל של מוצרים. אני שמח שנפלה בחלקי הזכות להיות שר האוצר בדיוק בזמן הזה ובמקום הזה, שמטפלים בדברים. תודה רבה".
"כמה ציוני נכשל תצטרך עוד המדינה לקבל"
תגובתו של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לדוח ה-OECD: "שוב ושוב אנו נוכחים לדעת כי המדיניות של הממשלה, כמו גם העובדה שהיא לא מציבה לעצמה כיעד את נושא צמצום הפערים החברתיים, משפיעה על החברה הישראלית בחומרה ופוגעת ברמת החיים של הציבור בכל התחומים כמעט. כמה עוד דוחות מביכים וציוני 'נכשל' תצטרך המדינה לקבל כדי שייעשה פה שינוי אמיתי? אני קורא למקבלי ההחלטות להתעורר עכשיו ולפעול למען מיגור העוני, לחלוקה הוגנת יותר של עוגת ההכנסות ולהגברת השוויון בכל חלקי החברה".