זה הזמן להכיר את אתר בדרך לגן , מיזם חברתי המרכז במקום אחד את כל מה שאתם ההורים צריכים לדעת כדי לבחור את גן הילדים הנכון ביותר עבור הקטנטנים שלכם.
בשנתיים האחרונות עלה נושא גני הילדים והחינוך לגיל הרך לסדר היום הציבורי והתקשורתי ולא בהקשרים חיוביים. הציבור נחשף למקרים רבים מדי של פגיעה בילדים ולמחדלים רבים בגני ילדים. ממותה הטראגי של יסמין וינטרה ז"ל בפעוטון בפתח תקווה לגננת המתעללת כרמל מעודה מראש העין ועד למקרה המצער האחרון בחיפה שבו מת הילד אריה ז"ל שנחנק מחוט של וילון. ובדרך, שורה ארוכה של מקרים קשים טראגיים ועצובים שבידי המדינה לעזור במניעתם. כך הפכו ברגע אחד נושאים כמו בטיחות, הכשרות הצוות,איכות המזון, לחצני מצוקה ומצלמות אבטחה לחלק בלתי נפרד מסדר יומם של הורי ישראל,המרגישים שמגיע לילדים שלהם יותר ומשוועים למידע איכותי ולהסדרים בתחום גני הילדים. נראה כי ישנה תמימות דעים שלילדים שלנו מגיע יותר, ההורים דורשים יותר והמדינה ערה למתרחש.
לאור כל אלה, עבר לפני כשנה חוק הפיקוח על מעונות היום לפעוטות, אשר נועד להסדיר ולאפשר למדינה לפקח אחר הפעלת מעונות היום לפעוטות, לשם הגנה על שלומם, על זכויותיהם ועל כבודם של פעוטות השוהים במעונות.
סקר הגנים הגדול : למרות הכל, הישראלים מרוצים וסומכים על הצוות.
לאחרונה נערך על ידי אתר 'בדרך לגן' סקר גני הילדים הגדול בהשתתפות 1024 הורים מרחבי הארץ. מן הסקר עולה כי רוב מוחץ ביותר בעד יישום מיידי של חוק הפיקוח. 91 אחוזים מהנשאלים השיבו שהם מאוד מעוניינים ביישום מיידי של החוק, 6 אחוזים נוספים מהנשאלים השיבו מעוניינים לשאלה זו. עוד עולה מן הסקר כי למרות המקרים החמורים שהתפרסמו בשנים האחרונות באמצעי התקשורת, הישראלים מרוצים מגני הילדים ומהמסגרות של ילדיהם. 48.7 אחוזים השיבו שהם מאוד מרוצים מגן הילדים ו- 38.4 אחוזים השיבו שהם מרוצים. נתון חשוב ומעודד העולה מן הסקר, הוא שרוב מוחץ של הנשאלים סומך על הצוותים שמטפלים בילדיהם. 87 אחוזים השיבו לשאלה 'באיזו מידה את/ה סומכ/ת על צוות הגן שמעניקים את הטיפול הטוב ביותר לילדיכם שהם סומכים/או מאוד סומכים – 48.4 אחוזים ו- 38.8 אחוזים בהתאמה.
עוד אנו למדים מן הסקר כי הדבר החשוב ביותר עבור הישראלים בבואם לבחור את גן הילדים הוא צוות הגן. הנשאלים נתבקשו לבחור את שלושת הנושאים החשובים ביותר עבורם מתוך רשימה ארוכה וצוות הגן סומן על ידי כ-85 אחוזים מהנשאלים. במקום השני ברשימה הגיע יחס צוות/ילדים בגן עם כ-65 אחוזים, ובמקום השלישי נושא הבטיחות בגן עם אחוז אחד פחות. במקום הרביעי איכות התזונה בגן עם אחוז נמוך בהרבה, כ- 32 אחוזים, ובהמשך ניהול הגן, ובהמשך, ניקיון הגן, מבנה הגן וכמות הילדים – 24 אחוזים, 22 אחוזים ו- 18 אחוזים בהתאמה. בנוסף, נראה כי לרוב מוחץ חשוב שתהיה לפחות גננת אחת מוסמכת – 70.2 אחוזים שהשיבו כי הדבר מאוד חשוב להם לצד 15.8 אחוזים שהשיבו כי הנושא חשוב. אך עם זאת, ניכר עדיין כי קיימת בעיית מידע, היות ורובם המכריע של ההורים לא מתנים זאת בפועל בבואם לרשום את ילדיהם לגן. כך למשל עולה מן הסקר כי רוב הישראלים לא יודעים האם מותקן לחצן מצוקה בגן של ילדיהם 51.9 אחוזים, רק 35 אחוזים השיבו בוודאות שכן מותקן לחצן.
בנוסף, שיעור גבוה מאוד יחסית של כ-36 אחוזים מהנשאלים כלל לא בדקו טרם ההרשמה לגן האם צוות הגן עבר הכשרות בתחום הצלת חיים, ליווי פדגוגי ועוד, וזאת כאמור על אף העיסוק התקשורתי הגובר בשנתיים האחרונות בנושא ועל רקע חוק הפיקוח. בעניין הכנסת מצלמות אבטחה למסגרות התקבלו נתונים מפתיעים. רוב הנשאלים אמנם בעד מצלמות אך ביחס לנושאים אחרים, נראה שלא מדובר ברוב גורף כפי שהיה מצופה. 57.5 השיבו שהם מאוד מעוניינים במצלמות, 12.5 אחוזים השיבו שהם מעוניינים, כך שכשליש מהנשאלים סבורים כי אין צורך בהן. ניכר כי שיקולים כמו שמירה על פרטיות, או הרצון שלא להתמכר למעקב צמוד בסגנון האח הגדול, כמו גם מידת האמון הגבוהה, גוברים אצל חלק ניכר מהישראלים על הדרישה לצילום במעגל סגור של המתרחש בגנים.
המיזם הוקם על ידי מיה סטיבה וניצן כץ. סטיבה, עורכת דין ויזמית מתל אביב,אמא של אלון שמצאה את עצמה אובדת עצות בבואה למצוא עבורו את המסגרת המתאימה בהיעדר מידע הולם. כץ, יזם ובעלים של גן ילדים החווה את הנושא מהצד השני ומודע לחוסר המידע ולצורך בהעלאת הסטנדרטים בענף. כך הקימו השניים את אתר 'בדרך לגן' המאפשר באמצעות חיפוש פשוט וידידותי למצוא על בסיס מיקום או שם הג ןאת כל המידע הנדרש עבור ההורים בשעת בחירת הגן. כל חוות הדעת המופיעות באתר הינן אותנטיות ומזוהות באמצעות חשבון פייסבוק פעיל של ההורה, שגם כותב באיזה שנים הילד/ה היו בגן.