החברה הגיאוגרפית וחברת התיירות האמריקנית bluefish מציעות מסע צלילה למעמקי האוקיינוס האטלנטי בעקבות הטיטאניק. במסגרת זו יצאו במשך חודש יוני 2018 3 משלחות המונות 10- 12 משתתפים למסע בן שבוע בתוך צוללת בעקבות הספינה הנודעת. המחיר 105,000 דולר למשתתף
רענן בן בסט, מנכ"ל החברה הגיאוגרפית וסטיב סימס, בעלים ומנכ"ל של חברת התיירות האמריקנית bluefish הציגו השבוע לראשונה מסע צלילה למעמקי האוקיינוס האטלנטי בעקבות הטיטאניק. במסגרת זו יצאו במשך חודש יוני 2018 3 משלחות המונות 10- 12 משתתפים למסע בן שבוע בתוך צוללת בעקבות הספינה הנודעת. החברה הגיאוגרפית חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם bluefish, שבמסגרתו ישווקו המסעות לראשונה גם בישראל.
המשלחת הראשונה תצא בין התאריכים 8-15.6.2018, המשלחת השנייה בין התאריכים 12-19.6.2018 והשלישית בין התאריכים 16-23.6.2018. מחיר ההשתתפות הוא כ-105,000 דולר לאדם
במשך המשימה, אשר כוללת ליווי צמוד של אנשי מחקר, צפויים המטיילים לקחת חלק פעיל במשימות המחקר, ללמוד על הטכנולוגיה שמאפשרת את החוויה יוצאת הדופן ואף ליטול חלק במשימה מדעית מרתקת בלב ים.
רענן בן בסט, מנכ"ל החברה הגיאוגרפית: "החברה הגיאוגרפית, מובילת תחום הטיולים בישראל במשך יותר מ-40 שנה, גאה להיות החברה הראשונה המציעה לצאת למסע הנדיר בעקבות הטיטאניק. חברת bluefish באמצעות העומד בראשה, סטיב סימס, הצליחה לפתח מוצר יוצא דופן ומציעה חוויה בלתי נשכחת גם למי שסבור, כי ראה כבר הכל. תיירות השיט היא כיום התחום המתפתח ביותר בעולם התיירות ורעיונות יצירתיים בתחום זה קורמים עור וגידים בכל העולם. יחד עם זאת, מעטות החברות אשר ביכולתן ליישם את הרעיונות היצירתיים ולהביאם לכלל ביצוע. אנו בחברה הגאוגרפית גאים להיות שותפים למיזם המרגש של סטיב סימס ומבטיחים להמשיך ולהציע ללקוחותינו רעיונות בלתי שגרתיים אשר יאפשרו לחוות חוויות יוצאות דופן במלוא עוצמתן".
רקע
מאה שנים חלפו מאז הפליגה אוניית הפאר טיטאניק אל סופה, והאגדה שלה רק גברה והציתה את דמיוננו יותר. עכשיו יש לקומץ מטיילים הרפתקנים הזדמנות של פעם בחיים, לרדת בצוללת ים עמוק אל קרקעית האוקיינוס האטלנטי ולחזות באונייה הטבועה המפורסמת ביותר בעולם, במקום מנוחתה.
מאז שאותרה בשנת 1985, סיקרו וביקרו משלחות מחקר מעל האונייה הטבועה המפורסמת בתבל, אבל רובן עשו שימוש בסונאר ורובוטים, או צוללות בלתי מאוישות. רק קומץ אנשים, ביקרו במצולות וחזו בה במו עיניהם.
הנוסעים בטיול יצטרפו לצוות מחקר וסיקור, במשימה בת שבוע, שבמהלכה יבצעו צלילה בודדת לטיטאניק. בכל צלילה 4 אנשי צוות (מטיילים) וטייס הצוללת. הירידה נמשכת כ-90 דקות, רובן בחשכה מוחלטת, ולאחר מכן כ-4 שעות של סקירת הכלי השייט, על קרקעית בעומק 3,800 מטר! במשך הצלילה יוכלו אנשי הצוות לראות את חרטום וגשר האנייה באור הזרקורים העוצמתיים של צוללת המחקר, ולמרות שהמשימה מתמקדת במדידות, צילום וסקירת הטיטניק, תהיה גם הזדמנות להתרשם מבעלי החיים שמאפיינים את מצולות הים כגון דגי מעמקים, לובסטרים עיוורים ועוד.
במהלך השבוע יקחו המטיילים חלק בפעילויות המחקר, בהדרכות ותדרוכים, ואם הם ירצו אז גם יסייעו במשימות המחקר באופן פעיל, לאחר הכשרה קצרה.
הצוללת שתשמש את המשלחת, מסוגלת להגיע לעומק של כ-4,000 מטרים ושאינה בבעלות ממשלתית של אף מדינה. זוהי גם הצוללת בעלת פתח הצפייה הרחב ביותר מכל צוללות הים העמוק שמגיעות לעומקים כאלה (קוטר 53 ס"מ).