מעל 30 שרים, שני ראשי ממשלה אבל לא לבחירות רביעיות. זה המסר של ראש הממשלה נתניהו במהלך השבעת הממשלה החדשה. לדבריו של נתניהו, עלות של מערכת בחירות רביעית תהייה יקרה הרבה יותר מהממשלה הרחבה ובחירות נוספות הן הבזבוז האמיתי.
לאחר שנה וחצי מטלטלת בה עברנו שלוש מערכות של בחירות מושבעת היום (ראשון) הממשלה ה-35 של מדינת ישראל. אמנם זו ממשלה מנופחת בה ימונו מעל 30 שרים אך לפחות זו ממשלת קבע.
ההשבעה שנדחתה מיום חמישי להיום לבקשתו של ראש הממשלה, נתניהו מושבעת היום כשלראשונה בתולדות הכנסת יושבעו שני ראשי ממשלה בו זמנית. אחרי השבעת ראשי הממשלה, יושבעו 30 השרים זה אחר זה כולל השרים החלופיים בממשלה הגדולה ביותר ב-10 השנים האחרונות.
ראש הממשלה נתניהו פתח את הדיון במליאת הכנסת כשהציג את קווי היסוד של הממשלה החדשה ואת חבריה. נתניהו פנה לראש הממשלה המיועד גנץ והזכיר את הפעילות המשותפת של השנים המבצע צוק איתן, נתניהו כראש הממשלה וגנץ כרמטכ"ל. נתניהו אמר כי הוא משוכנע שיחד הם יצליחו בהקמת ממשלת האחדות. לדברי נתניהו הממשלה הוקמה לפי רצון העם וכי ההחלטה להקים ממשלת חירום לאומית היא ההחלטה האחראית במטרה למנוע בחירות נוספות.
שלוש המערכות שעברנו בשנה וחצי האחרונה העמיקו את הקרע בעם אמר נתניהו והסביר כי עלות של מערכת בחירות נוספת תהייה גבוהה יותר מממשלה רחבה. "אם היינו הולכים לבחירות זה היה הבזבוז האמיתי" אמר נתניהו.
כלל חברי הממשלה נדרשו לעשות וויתורים כואבים מאוד – אמר נתניהו וציין כי מערכת ההרכבה של ממשלה רחבה שכזו איננה פשוטה. בהמשך התחייב נתניהו כי הממשלה תעשה הכל על מנת לייצב את המצב הכלכלי ולהחזירו לקדמותו בהקדם האפשרי במקביל לסיכול של איומים נגד מדינת ישראל שנמשכו גם בתקופת משבר הקורונה.