משבר הקורונה: הנהלת האוצר בנק ישראל ורשות ניירות ערך ממשיכים לעקוב מדי יום אחר המשתנים הכלכליים של המשק וכן אחר הצמיחה העולמית והשלכותיה על המשק הישראלי
המשק הישראלי איתן ויציב וכי עד כה לא ניכרת פגיעה משמעותית כלכלית במשק כתוצאה מהתפרצות הנגיף. עם זאת, הנהלת האוצר, בנק ישראל ורשות ניירות ערך ערים להשלכות הצעדים האחרונים שנקט משרד הבריאות על הכלכלה ועל כן ממשיכים לעקוב מדי יום אחר המשתנים הכלכליים של המשק וכן אחר הצמיחה העולמית והשלכותיה על המשק הישראלי. בהתאם להחלטת ראש הממשלה, המשך נקיטת צעדי ההתמודדות עם הנגיף יעשה בתיאום עם המשמעויות הכלכליות והשלכותיהן.
כך הבהירו אתמול הרגולטורים הפיננסיים וכלל הגורמים הכלכליים בהערכת מצב נוספת שקיימו בעקבות המשך משבר נגיף הקורונה. בדיון השתתפו סגן שר האוצר, מנכ"ל משרד האוצר, הממונה על התקציבים, הכלכלנית הראשית, החשב הכללי, הממונה על השכר, היועץ המשפטי של משרד האוצר, ראש רשות ניירות ערך, נציגי רשות המסים, נציגי בנק ישראל, נציגי רשות שוק ההון וראש מערך חירום וסייבר במשרד האוצר.
מנכ"ל משרד האוצר, שי באב"ד: "משרד האוצר ממשיך לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות במטרה להיערך לכל תרחיש אפשרי ולשמור על הכלכלה הישראלית".
לא קיים כל מחסור במוצרי מזון
משרד הכלכלה והתעשייה דווח בוקר, כי על אף הביקושים הגבוהים למוצרי מזון, שנרשמו במרכולים וברשתות השיווק בימים האחרונים, לא קיים כל מחסור במוצרי מזון, הן המיוצרים בישראל והן המיובאים מחו"ל.
גורמי המשרד, הפועלים בתחומי התעשייה, נמצאים בקשר ישיר עם כל הגורמים הרלוונטים ומקבלים דיווחים שוטפים על מצב המשק. עם תחילת האירועים, פתח המשרד מוקד לפניות התעשייה, אפשר פועל באופן רציף.
זמינות מזון בישראל
מינהל תעשיות נמצא בקשר יומי עם תעשיית המזון בישראל. על פי הבדיקות, רמת המלאים הקיימת אצל יצרני המזון בישראל גבוהה ומתנהלת כסידרה, הן ברמת הייצור המקומי והמזון המיובא. בשל הביקושים הגבוהים, הגבירו היצרנים והרשתות את הפעילות, אך כאמור, לא נמצא מחסור במוצרים.
הובלה ימית ואווירית
באשר ליבוא חומרי גלם ומוצרים, המעברים הימיים והאוויריים פועלים כסדרם.. הדיווח העדכני מסין הינו כי נמלי הים המרכזיים, פרט לנמל שנחאי ונינגבו, פועלים כמעט באופן סדיר ומאפשרים פריקה וטעינה של מטענים ואף קיימת עליה בפעילות.
בנמלי חיפה ואשדוד מוחלות תקנות בריאות אשר מאפשרות קבלת המשלוחים מאופן מסודר ושוטף.
פעילות רציפה של התעשייה
משרד הכלכלה נמצא בקשר שוטף עם גורמי התעשייה השונים כדי לבחון מדי יום האם קיים מחסור בחומרי גלם, בעיות יצוא או יבוא ובוחן האם יש צורך ביצירת קווי אספקה חלופיים, בהתאם לצורכי התעשייה.
עסקים קטנים ובינוניים
הסוכנות לעסקים קטנים והבינויים פתחה עם תחילת האירועים, מוקד פניות טלפוני ואינטרנטי להתייעצויות ושיתוף במידע עבור בעלי ובעלות העסקים.