משאיות FMTV הן של חברת אושקוש האמריקנית והן יחליפו את משאיות הריו הוותיקות והמיתולוגיות שייצורן החל ב-1955
משרד הביטחון, באמצעות מנהל הרכש (מנה"ר) ומשלחת המשרד בארה"ב ויחד עם אט"ל בצה"ל, ממשיכים בהחלפת משאיות הריו המיתולוגיות, ובימים האחרונים סיכמו עם חברת אושקוש (Oshkosh) האמריקנית על עסקה ענקית לרכש של 200 משאיות טקטיות מתקדמות עבור צה"ל תמורת כ-200 מיליון שקל.
מדובר בעסקה ראשונה, שלאחריה צפויה מערכת הביטחון לקבל החלטה על הצטיידות במאות משאיות נוספות עד להחלפה מלאה של צי משאיות הריו הוותיקות, שהפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף וההוואי הצה"לי בעשרות השנים שחלפו.
FMTV היא משאית טקטית עם מנוע עוצמתי של 7.2 ליטרים ויכולת נשיאה של 8 טונות. 6 משאיות ראשונות, שנרכשו בחודשים האחרונים, עברו בהצלחה סדרת ניסויים על מנת לבחון את התאמתן להובלת חיילים ונשיאת אמצעים שונים.
סגן ראש מנה"ר לרכש יבשה, איציק לוי: "אספקת המשאיות תחל כבר במהלך השנה הקרובה, והמשאית ה-200 תגיע לישראל עד אמצע 2018. העסקה תכלול גם שירותי אחזקה בישראל, באופן שישפר עוד יותר את זמינותן המבצעית ויספק מקומות פרנסה רבים בכמה מוקדים ברחבי הארץ".