הבוקר עוכבו לחקירה תשעה חשודים בהונאת עשרות לקוחות בנקים ישראלים. מעצרם של שני חשודים שנעצרו בגין מעורבותם בביצוע הונאה בהיקפים של מעל מיליון שקלים הוארך הבוקר בבית משפט השלום בראשון לציון. חשוד נוסף שוחרר לביתו בתנאים מגבילים
הבוקר(שלישי) הוארך מעצרם של שני חשודים בחשד למעורבותם בביצוע הונאה רחבת היקף כלפי עשרות מלקוחות הבנקים בישראל בהיקף של כמיליון שקלים. חשוד נוסף נשלח לביתו בתנאים מגבילים. הארכת המעצר לשני החשודים עד ליום שני ואילו הוארך מעצרו של חשוד נוסף עד למחר.
על פי החשד, מספר חשודים תושבי ערערה חברו למספר חשודים נוספים מצפון הארץ ומרכזה ולאורך תקופה ביצעו הונאה מאורגנת במספר דרכים כלפי לקוחות בנקים בישראל.
מדוברות המשטרה נמסר כי ממצאי חקירה סמויה שניהלה היחידה ביססו חשד לכך שהחשודים ביצעו עשרות חדירות שלא כדין לחשבונות בנק מקוונים, תוך שאת פרטיהם השיגו בתחבולה מהלקוחות וכך העבירו לרשותם במגוון שיטות כספים בשווי מוערך כולל של למעלה ממיליון שקלים. בחלק מהמקרים עשו על פי החשד המעורבים שימוש בפרטי כרטיסי אשראי של לקוחות, אשר הושגו אף הם בתחבולה.
צילום : דוברות המשטרה
כמו כן,לחשודים מיוחס חשד לביצוע שורת עבירות ובהן קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, התחזות כאדם אחר במטרה להונות, קשירת קשר לביצוע פשע, פגיעה בפרטיות, עבירות על חוק המחשבים, עבירות על חוק איסור הלבנת הון, הונאה בכרטיס חיוב בנסיבות מחמירות וגניבה.
הבוקר ,עיכבה המשטרה לחקירה תשעה חשודים, שכאמור הוארך מעצרם של חמישה מהם וכן ערכה המשטרה חיפושים במספר זירות. במסגרת החיפושים נתפסו מחשבים, טלפונים, חומרי מדיה רבים, כסף מזומן בשווי מוערך של כמאה אלף שקלים וכן רכוש לצורך בקשת חילוט.
ממשטרת ישראל נמסר כי בטרם החלה החקירה הסמויה ולאורך ניהולה הצטברו עד כה במשטרת ישראל עשרות תלונות, חלקן מקרבנות ההונאה וחלקן באמצעות הבנקים וכן נחשפו קרבנות נוספים בעבודת החשיפה היזומה. הודות לפעילות מאומצת במישור הטכנולוגי, המודיעיני, המבצעי והחקירתי ולשיתוף הפעולה ההדוק עם הפיקוח על הבנקים, נציגי הבנקים השונים וחברות כרטיסי האשראי, אותרו החשודים המעורבים ובוססו הראיות שאפשרו מעצרם הבוקר.
עוד מוסרת המשטרה כי למען הסר ספק נדגיש כי הטיפול בלקוחות ובסוגיית הכספים שנגנבו באמצעות ההונאה מבוצע על ידי הבנקים וחברות כרטיסי האשראי. הבנקים מסרו כי הלקוחות פוצו ולא נפגעו כספית מהאירוע.
לאורך החקירה הסמויה הועברו למפקח על הבנקים ולנציגי הבנקים השונים תובנות הנוגעות לאופי ההונאה, על מנת שיסייעו בפעולות לחיזוק ההגנה ולשיפור המערכות באופן מיידי על מנת לצמצם ככל הניתן את המשך מעשי ההונאה. תובנות מרוכזות נוספות יועברו לגורמים הרלוונטיים עם סיום החקירה.
מן המשטרה נמסר כי המשטרה, גופי האכיפה והמערכת הבנקאית רואות בחומרה רבה את השימוש הפלילי בטכנולוגיה שתכליתה מתן שירותים מתקדמים ואיכותיים לציבור, על מנת להונות אזרחים תמימים וימשיכו לפעול בנחישות לחשיפה, איסוף ראיות ומיצוי דין עם העבריינים וכן להגנה על כספי הציבור ועל אמון הציבור.
משטרת ישראל ממליצה על מספר אמצעי זהירות שפרסמה הבוקר:
· בכל מקרה שבנק שולח ללקוח באופן יזום קישור, יש לוודא כי הקישור לגיטימי ומפנה את הלקוח לאתר הבנק האמיתי, בכל חשד יש לפנות לבנק.
· בנק לא יפנה באמצעות דואר אלקטרוני או באמצעות מוקד טלפוני לבקשת פרטי זיהוי של לקוחות. בכל פנייה חשודה יש לפנות לבנק.
· גופים פיננסיים לא שולחים באופן יזום קישורים המחייבים עדכון אמצעי זיהוי האישיים והחסויים של לקוחות.
· מצורפות תמונות של שתי דוגמאות לקישורים הנחזים להיות קישורים מטעם הבנק אשר יש בהם כדי להוות מצג שווא המאפשר לעבריינים למשוך את פרטי הכניסה לחשבון ולעשות בו שימוש לצורך גניבת כספים מתוכו.
· מומלץ להיכנס לחשבון הבנק מדי תקופה ולוודא שאין פעולות חשודות בחשבון. אם עולה חשד לפעילות שלא בוצעה ע"י הלקוח יש לפנות מיידית לבנק.
· מומלץ להחליף סיסמאות באופן תדיר.
· מומלץ לא לשמור סיסמאות על גבי מחשבים, לרבות טלפונים ניידים חכמים.
· אין למסור פרטי זיהוי לגורם בלתי מזוהה או להעלותם לרשת האינטרנט ולפלאטפורמות שניתן להגיע אליהן דרך הרשת .
· מומלץ להגן על המערכות האישיות באמצעות אנטי וירוסים וכיו״ב.
· כל פנייה חריגה של הבנק מומלץ לברר מול הבנק
להזכירכם, החקירה שנחשפה הבוקר מנוהלת תוך עידכון שוטף של הפיקוח על הבנקים, נציגי הבנקים השונים וחברות כרטיסי האשראי ומלווה מראשיתה על ידי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.