היום בבוקר בוצעה בנמל טיסת הסמכה שבה נחת מטוס אמבאר של ארקיע ובוצע תרגיל חירום שהשתתפו בו צוותי החוקר הראשי וכוחות הצלה, כיבוי ומד"א. בתום תרגילי ההסמכה הוסמך נמל רמון לנחיתות והמראות של טיסות אזרחיות וצבאיות
מגדל פיקוח: "ארקיע 883 מגדל רמון, רוח 010, חמישה קשרים, רשאי לנחות על מסלול 19". כך נשמע הבוקר מתן ההיתר לנחיתה של טיסת ההסמכה הראשונה של נמל התעופה הבינלאומי ע"ש אילן ואסף רמון. כמה דקות לאחר מכן נחת מטוס האמבראר של ארקיע על המסלול החדש בנמל בנמל התעופה הממוקם ברמת תמנע שליד אילת.
הטיסה בוצעה במסגרת תרגיל הסמכה של נמל התעופה, שכלל תרגיל חירום שדימה מטוס שנפגע בעת נחיתתו, כולל נפגעים. בתרגיל השתתפו צוותי החוקר הראשי, כוחות הצלה ופינוי וכוחות מד"א.
תרגיל החירום וההסמכה הוא שלב סיכום חשוב ומחייב שבוצע לאחר שורה ארוכה של פעולות הנדרשות, כדי לקבל את אישור רשות התעופה האזרחית (רת"א) שלנמל יש כושר אווירי לנחיתות והמראות. פעולות שכללו בין היתר בדיקות פיזיות ותפעוליות של כל התשתיות הטכנולוגיות התעופתיות של הנמל, כולל טיסות כיול מיוחדות.
בתרגיל ההסמכה בבוקר צפו שר התחבורה והמודיעין ישראל כץ, מנכ"ל רשות שדות התעופה (רש"ת) יעקב גנות, יו"ר דירקטוריון רש"ת אליעזר מרום, מנהל רשות התעופה האזרחית (רת"א) יואל פלדשו, ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי, ראש המועצה האזורית איילות חנן גינת, מפקד מחוז דרום במשטרת ישראל מוטי כהן, רונה רמון ומשפחתה וכוחות הצלה רבים, בהם נציבות הכבאות והצלה, משטרת ישראל ומד"א.
בתום תרגילי ההסמכה יהיה נמל התעופה רמון כשיר להמראות ולנחיתות אזרחיות וצבאיות. בכך מסתיים שלב קריטי נוסף לקראת הפעלת הנמל לטיסות אזרחיות, כפי שהסביר שר התחבורה כץ שאמר, כי תרגיל ההסמכה שהתקיים – הוא צעד נוסף וחשוב לקראת פתיחתו של נמל התעופה הבינלאומי בעונת החורף הקרובה.
ההחלטה לקרוא לנמל רמון
לפני שהחל תרגיל ההסמכה הוסר, במעמד רונה רמון ומשפחתה, הלוט, מעל השלט "נמל התעופה הבינלאומי ע"ש אילן ואסף רמון", שנקבע במקום בולט בחזית טרמינל הנוסעים. השר כץ סיפר, כי החליט לקרוא לנמל התעופה ברמת תמנע ע"ש אילן ואסף רמון ז"ל, כאות הערכה והוקרה של מדינת ישראל למשפחת רמון. "אין דבר יותר סמלי ומתאים להנצחת שני אישים החשובים שתרמו כה רבות למדינת ישראל ולקרא על שמם את נמל התעופה", הוא ציין.
רונה רמון ציינה, כי לנמל התעופה רמון ישנה משמעות בינלאומית חשובה, היות המגלמת את פריצת הדרך שעשו יקיריה, כפי שמקובל בנמלי תעופה בינלאומיים אחרים בעולם, ושהטייסים שינחתו וימריאו ממנו יהפכו את החזון הזה למציאות ישראלית טובה.
סטנדרטים גבוהים
נמל התעופה רמון, המרוחק מהעיר אילת במרחק נסיעה של כ-20 דקות, נבנה בסטנדרטים הגבוהים ביותר של בטיחות. הנמל ממוחשב לחלוטין ומרושת במערכות טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. כך למשל תפעל בו מערכת בידוק ביטחוני שתאפשר רישום וולנטרי למערכת, שבסיומו היא תנפיק כרטיס מעבר אישי, עמו יוכלו הנוסעים להזדהות על בסיס נתונים ביומטרים ולעבור הליך עצמי במקום הבידוק הביטחוני אצל הבודקים. לאחר הבידוק במערכת יוכלו הנוסעים לעבור ישר לרישום לטיסה, במעבר מהיר מהביטחון לצ'ק אין.
רמון יהיה נמל משני לנתב"ג
נמל התעופה רמון, שהושקעו בבנייתו 1.8 מיליארד שקלים מתקציבה הפנימי של רש"ת וממכירת המקרקעין של נמל התעופה בתוך העיר אילת, ישמש לתעופה בינלאומית ופנים ארצית ויחליף את השדות הקיימים באילת ובעובדה. יוכלו לנחות בנמל מטוסי ג'אמבו גדולים, בעקבות החלטתו של שר התחבורה להאריך את מסלול ההמראות והנחיתות ל-3.6 ק"מ, במקום 3.1 ק"מ כפי שתוכנן מלכתחילה. ההחלטה להאריך את המסלול התקבלה בעקבות לקחי מבצע צוק איתן, שבו בזמנים מסויימים נאסר על המטוסים לנחות בנתב"ג והמטוסים הופנו לנמלי התעופה בלרנקה קפריסין ובעמן בירדן. לכן, עם פתיחתו הוא יהווה נמל תעופה אזרחי משלים לנתב"ג.
טרמינל הנוסעים החדש של נמל רמון אמור לשרת כשני מיליון נוסעים בשנה, ברמת שירות גבוהה. לטסים לחו"ל הוקמו חנויות דיוטי פרי מרווחות בכל התחומים, כפי שיש היום בנתב"ג. כמו כן יפעלו בו מסעדות ומזנונים לנוסעי טיסות הפנים ארציות ולנוסעים לחו"ל.
תרגיל החירום שבוצע הבוקר בנמל רמון