אלה ויינר (38) נשואה ואם לשניים, חושבת שבאריאל יש קסם מיוחד ולא סתם, היא בחרה להתגורר בה כבר בשנת 2005. ויינר מכהנת כבר מספר שנים כחברת מועצת העיר ומתמידה בעשיה לטובת תושבי העיר. בחירות באריאל 2023
אלה ויינר (38), נשואה לאורי ואמא ל-2 (אלינור בת 13 ולידור בן 6). ויינר גרה באריאל משנת 2005 מאוד אוהבת את העיר וחושבת שיש בה קסם מיוחד.
תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים עם התמחות בכלכלה ציבורית מאוניברסיטת אריאל, מוסמכת תואר שני במדיניות וממשל ציבורי מאוניברסיטת בר אילן, בוגרת קורס מנהלי איכות בארגונים. בשנת 2018 התמודדה למועצת העיר, חברת מרכז הליכוד.
בשנת 2013 השתתפתי בכתיבת אמנת כבוד האדם מטעם המכון הישראלי לדמוקרטיה ולקחתי חלק בכנס "מחליטים" בנושא זה בתור נציגת ההתיישבות.
בשנת 2021 ייסדה ועמדה בראש העמותה "יזמים למען אריאל", אשר פועלת עד היום, לקידום איכות החיים של תושבי העיר ופיתוחה של העיר. לאחר שהחלטתי על התמודדות לראשות העיר בבחירות 2023, בחרתי לפרוש מחברות בעמותה, במטרה לשמור עליה נקייה מפוליטיקה.
יצרתי שיתוף פעולה עם עמותת "It works" שפתח הזדמנות בפני עולים חדשים באריאל לקבל הכשרה מקצועית ושילוב בשוק התעסוקה בעולם ההיי טק במימון מלא של העמותה.
מה מבדל אותך משאר המתמודדים ?
אני יודעת לנהל באחריות ובתכנון מוקפד מראש. כל תפקיד שביצעתי בחיי עד כה הוכיח שאני מצליחה להעצים ולהרחיב כל תחום אותו אני מובילה, הרבה מעבר למצופה. אני יודעת לרתום אנשים לעשייה, מתוך תחושת שייכות ולא מתוך פחד. אני יודעת להיות הזרוע המחברת בין קהלים שונים ולייצר שיתופי פעולה חזקים ופורים. אני מביאה מנהיגות בגובה העיניים, ניהול במח ולא בכוח.
מהו הנושא הבוער לדעתך שיש צורך לתקן בעיר?
בשתי מילים – צורת ניהול. תכנון נכון, המגדיר סדרי עדיפויות, לוחות זמנים ויעדים ברורים. זה נוגע לכל תחום ורק עבודה בשיטה כזאת תאפשר ניהול יעיל ושקוף, תוך שיתוף פעולה בין האגפים השונים. יש הרבה מה לשפר בתחום החינוך (לא ייתכן שמאות תלמידים לא מקבלים מענה בתוך העיר ונאלצים לרדת ללמוד למטה), בשדרוג ותחזוקת התשתיות, במתן שירות יעיל לציבור, בתרבות ופנאי, אבל כל זה צריך להיות במקביל ולא על-ידי טיפול נקודתי בנושא אחד.
מה הפתרון לבעיית החינוך בעיר לדעתך ? והאם יש לך רעיונות גם לגבי חינוך א- פורמאלי בעיר?
הרחבת שיתופי פעולה עם האוניברסיטה ובניית תכנית ייחודית לאריאל בשיתוף אוניברסיטת אריאל. התוכנית תאפשר:
- רכישת נקודות זכות תוך כדי הלימודים (בהתאם למגמה הנלמדת)
- קיום שיעורי מעבדה באוניברסיטה, מה שיאפשר להסב את המעבדות הבית-ספריות לצרכים אחרים
- מענה לילדים מחוננים ומצטיינים – סיום בית ספר עם תואר 1 באוניברסיטת אריאל
- בניית מעטפת לתלמידים מתקשים ואפשרות לרכוש מקצוע באמצעות היחידה ללימודי חוץ של האוניברסיטה
- הכשרה מקצועית
הקניית כלים הנדרשים לדור הבא לפי המחקרים החדשים בשיתוף אוניברסיטה – חינוך של היום חייב להיות לא רק ידע, גם פיתוח כישורים אישיים, יצירתיות, יכולת מנהיגות וכו'. כך למשל חינוך פיננסי זה תחום שמכין את הילדים ליציאה לעולם האמיתי וחשוב להקנות כלים בתחום. שילוב שיטות אלטרנטיביות במערך החינוכי בעיר ועידוד השתתפות בתנועות נוער. הקמת בי"ס תקשורתי בעיר. בי"ס צומח שיספק מענה לחלק גדול של תלמידי חינוך מיוחד שיוצאים ללמוד מחוץ לעיר.
עדיין בנושא הנוער – הנוער משועמם. כיצד תפעל לשיפור חייו /ה של הנער/ה המתבגרים?
הקמת מועדוני נוער שכונתיים, שילוב בני הנוער בבניית תכנית עבודה שנתית, על מנת להתאים את פעילויות הפנאי לצרכים של הנוער, יצירה ועידוד של מקומות תעסוקה לנוער בחופשים ובסופי שבוע
תעסוקה – באזור התעשייה אריאל מע' מועסקים בעיקר פועלים ערבים. ברחבי העיר, מועסקים מעט תושבים ביחס למס' התושבים. כיצד תפעל / י ליצירת מקומות תעסוקה נוספים על מנת לשפר את המצב הסוציואקונומי בעיר?
ברור לכולנו שמנוע הצמיחה העיקרי של כל יישוב הוא העסקים המקומיים. תפיסת העולם צריכה להשתנות, הרשות המקומית בראשותי תפעל לקידום ועידוד עסקים מקומיים ולא תעסוק רק ברישוי וגבייה. כל עסק מצליח בעיר מהווה גם מוקד תעסוקה לתושבים ועידוד חברות ענף ההיי טק להשתלב בעולם התעשייה המקומית בעיר.
אריאל היא עיר שאיננה נחשבת עדיין כחלק אינטגרלי ממדינת ישראל.
הן מבחינת טאבו ברכישת בית (שלא קיים, אלא רישום במנהל האזרחי) וכלה – באפליה חוקית עצומה נוספת ממנה סובלים מרבית מתושבי איוש. כיצד תפעל/י לשיפור איכות החיים של תושבי העיר מהבחינות הבאות:
א. הכרה בטאבו ברכישת בית.
ב. בניה תוך קבלת אישורי בנייה מהממשלה.
ג. הרחבת כבישים ותשתיות ( חוצה שומרון) כביש רון נחמן ולפחות ציר מרכזי נוסף – על מנת להתמודד עם תשתיות תחבורתיות בכניסה וביציאה מהשכונה החדשה אריאל דרום.
ברור שאריאל צריכה לקבל מעמד של עיר במדינת ישראל, על כך עמדתי ואעמוד גם בעתיד.
יחד עם זאת, חשוב לפעול לשדרוג התשתיות ללא קשר לשינוי מדיני כזה או אחר.
תושבי אריאל הם משלמי מיסים כמו כל אזרח במדינת ישראל ומגיעה לנו תמורה הולמת למיסים שאנו משלמים.
הגדלת תקציבים – כיצד תפעל לצימוח תקציבי ?
הגשת קולות קוראים בזמן ובמקצועיות, עבודה רציפה מול משרדי ממשלה, אזום שיתופי פעולה עם גופים עסקיים ועמותות, התייעלות בניהול תקציב קיים. תכנון נכון מבעוד מועד חוסך בעלויות ומאפשר לנהל את התקציב באופן יעיל. וכמובן, גם גיוס תרומות.
תרבות – האם יש לך תכנית לצימוח תרבותי בעיר?
צימוח התרבות יעשה באמצעות מספר פעולות:
- שיתוף הציבור בבחירת תכנים על מנת לתת מענה למגוון קהלים (הרי ברור כי הצורך של בני 18 לא יהיה זהה לצורך של בני 60 ועוד)
- הפקת אירועים ופסטיבלים
- העצמת וטיפוח אמנים מקומיים
פיקוח ואכיפה – האם יש לך תכנית לצימוח התחום בעיר?
הצבת יעדים ברורים ומדידים למחלקת הפיקוח, אשר ביצועם נמדד לאורך כל הדרך, תוך פעילות הסברה לציבור. תגבור בכ"א בשעות קריטיות ( כמו סופי שבוע, לילות, חופשים) ביצוע תדיר של סיורים במוקדים המוגדרים מראש