אמר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, לדבריו, תוכניתו תאפשר לחסוך מאות עד אלפי שקלים בשנה, בגין הפחתה מיידית של 15% במחירי המזון המפוקחים
אמר היום ראש הממשלה בנימין נתניהו בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, לדבריו, תוכניתו תאפשר לחסוך מאות עד אלפי שקלים בשנה, בגין הפחתה מיידית של 15% במחירי המזון המפוקחים
ראש הממשלה החליט ליישם את תוכנית מע"מ אפס לדירות של יאיר לפיד ולהעתיקה במקום על דירות על מוצרי מזון. "לא הייתי חסיד של חוק מע"מ אפס", הודה נתניהו בנאום בחירות אופייני, "חשבתי שהחוק הזה יכול לעוות את שוק הדיור ולגרום לעליית מחירים. אתה נותן הטבה על דירות, אבל זה לא מוצר בפיקוח – ולכן אפשר לקחת את ההטבה ולהעלות את המחיר, וההקלה לא תגיע לצרכן. מע"מ אפס על דירות זו הטבה שתינתן במקרה הטוב ל-9,000 איש עד 14 אלף איש מקסימום. בדרך כלל מדובר באנשים ממשפחות עמידות שיכולים לשים כמה מאות אלפי שקלים. משפחות כאלה תקבל הטבה של 200 אלף שקל, אין בזה שום היגיון".
"הפחתה של 15% במחירי המזון"
הוא הציג את תוכניתו החלופית לפיה יהיה מע"מ אפס על מוצרי מזון בסיסיים בפיקוח. לדבריו "זו הטבה שתגיע למיליוני אנשים. זה הצורך הבסיסי ביותר של אנשים – לחם, חלב, ביצים. התוכנית הזאת תאפשר לחסוך מאות עד אלפי שקלים בשנה. זו הפחתה מיידית של 15% במחירי המזון המפוקחים, כל ההנחה הזאת תגיע לאזרחים, וככל שהמשפחה חלשה יותר, החיסכון משמעותי יותר. זה צדק חברתי".
הוא גם ציין, כי תוכניתו שתעזור לדבריו לשכבות החלשות, תעלה 2 מיליארד שקלים ולא 3 מיליארד שקלים בתוכנית מע"מ אפס של דירות. "את המיליארד הנותרים נשקיע בחיילים משוחררים – נכפיל את הסכום של מענק השחרור ל-60 אלף שקל, סכום שיסייע לצעירים להתחיל את החיים כי זה צודק".