הסכם על אספקת החלפים נחתם בין משרד הביטחון לבין חברת סיקורסקי. ההסכם יאפשר לסיקורסקי, השייכת לקבוצת לוקהיד מרטין, לנהל ולספק את שרשרת האספקה לחלקים וחלפים המיושנים וההולכים ופוחתים כמותית עבור מסוקי CH-53D, הנמצאים בשירות חיל האוויר משנת 1969
משרד הביטחון חתם הסכם עם סיקורסקי לאספקת חלפים ושירותי הנדסה היקפיים למסוקי CH-53D של חיל האוויר, המכונים יסעור. תוכנית האספקה המקיפה, שנקבעה לשמונה השנים הקרובות, תאפשר לסיקורסקי, השייכת לקבוצת לוקהיד מרטין, לנהל ולספק את שרשרת האספקה לחלקים וחלפים המיושנים וההולכים ופוחתים כמותית עבור מסוקי CH-53D, הנמצאים בשירות חיל האוויר משנת 1969.
"התוכנית תאפשר לחיל האוויר להבטיח אספקה שוטפת של חלפים עבור צי מסוקי CH-53D, שנמצאים במחסור עולמי כולל וכפועל יוצר בקושי לאיתור ורכישה. בכך, תתמשך המוכנות התמידית-למשימה של המסוקים לתוך העשור הבא ובסך הכל, תתקרב למבצעיות כוללת של כחצי-מאה מאז התחלת פעילותם בחיל", אמר ביל גוסטיק, סגן נשיא גלובאלי לשירותים ומערכות בסיקורסקי. "סיקורסקי תפעל לאורך כל שרשרת האספקה שלה לייצור עשרות חלקים קריטיים שאנו ושותפינו הפסקנו לייצר, זאת תוך התחייבות לייצור בכמות נדרשת, לאיכות החלקים וליציבות במחירם".
סיקורסקי תפעל עם שותפיה בארה"ב כדי לייצר יותר מ-80 סוגים של חלקים בסטנדרטים הגבוהים ביותר, לתוך העשור הבא. רבים מהחלקים הכלולים בהסכם פועלים בצורה דינאמית במטוס, כמו ה-Gearbox והממסר.
ישראל רכשה את צי המסוקים מדגם ה-CH-53D בשלהי שנות ה-60 ובשנות ה-70 של המאה הקודמת. המסוקים, שקיבלו את השם העברי יסעור, הינם בעלי שני מנועים והובילו כוחות וציוד לאזורי קרבות רבים, במלחמות ובמבצעים, שימשו במשימות חילוץ והצלה וכן במשימות לוחמה אלקטרונית. חיל האוויר הישראלי הוא המפעיל היחידי של מסוקי CH-53 מדגם D כיום בעולם, למרות שהדגם דומה תכנונית למסוקי CH-53 מדגם G המופעלים על ידי הכוחות המזוינים של גרמניה.