• חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
תפריט
  • חדשות
    • מהארץ
    • חדשות מקומיות
  • משפט ופלילים
  • צבא וביטחון
  • כלכלה
  • יהודה ושומרון
    • אריאל
    • חדשות מטה בנימין
    • חדשות מגוש עציון
    • חדשות מחברון וחבל יתיר
  • חפש עסק
ד"ש מהשומרון עם יפעת אריאלי - לחץ לצפייה
צרכנות
אוכל
זוגיות
תעופה
תיירות
דעות
תרבות
משפטי
נומרולוגיה
ילדודס
שיווק
בריאות
עיצוב
יהדות
סטיילינג
גינון
נדל"ן
גרפיקה
פרסם כאן
כתבים
ראשי » אוכלים טוב » פריק של פריקי

פריק של פריקי

אוהד לוין 25/06/2013 8:50

מאת מאירקוקבוק סטודיו צילום קולינרי 

לאחרונה, מידי מספר שבועות אני מקבל משלוח משכם. יש שם מישהו שמגיע אחת למספר ימים למרכז והרגלתי אותו להרים לי טלפון כמה ימים קודם. (גילוי נאות קטן: שכם הפכה להיות מעצמת אוכל אותנטי עם מפעלי מזון איכותיים ומוצרים שרק עם אתם מכירים את המוכר בחנות, יהיה לכם אותם)
מועד המפגש לשנו התקרב ואז שאלתי את עללה, מה הוא מביא לי הפעם. כהרגלו אני יודע שהוא יביא איתו טחינה יונה, תמיד תהיה גם בקלווה וקנאפה, יהיו עלי גפן שרק הם יודעים להכין ואם אפשר גם קצת ממתקים. 
הפעם הוא הפתיע, קיבלתי חבילת פריקי. החבילה היתה אטומה ללא שהיתה לי היכולת לעקם את האף או להרהר. לאחר שהנחתי את הכל על השולחן במטבח התחלתי לשבור את הראש מה אני הולך לעשות עם הפריקי. 

(למי שלא יודע, הסבר קצר: פריקי (או פריקה) היא חיטה צעירה ירוקה בטרם הבשילה שעוברת תהליך של עישון בתנורים מיוחדים. לפריקי ניחוח וארומה של עישון. הפריקה מכילה יותר חלבונים ויותר סיבים מאשר חיטה רגילה ובגלל צעירותה היא מכילה פחות גלוטן מחיטה רגילה. אם אתם שואלים אותי, היא הדבר הבא והיא עולה על כל המצאות האחרונות שהמטבחים הבריאים נאלצים להתמודד איתם כמו הקינואה המזעזעת)
בדרכי לקניות, עצרתי במכולת ההפתעות הקבועה שלי בכפר קאסם (שם יש את כל מה שלא מוצאים בחנויות שלנו),  ארבתי לנשים שבאות לקניות ומיד הסתערתי על אחת מהן בשאלה מה עושים עם הפריקי. היו שם שתיים. כל אחת אמרה משהו אחר והן אפילו גם התבלבלו קצת פה ושם. עד שבא המושיע בדמות קשישה שאמרה במילה אחת: "תעשה את זה כמו אורז" 
שמעתי, הפניתי והלכתי הביתה. 

נו אז אורז זה לא ביג דיל. את האורז אנחנו מכינים בנוסחה הבוכרית הסודית. על כל כוס אורז מכניסים כוס מים ובסוף עוד כוס אחת. אלא שהסוד האמיתי טמון ב"לפתוח את האורז" משמעו, טיגון קצל כדי שהאורז יפתח, בדומה לפופקורן בסיר בטרם הוא מתחיל להתפוצץ. 

אז זה מה שנעשה? פריקי במקום אורז? 
אין מצב. הלכתי על הקשה יותר. פריקי בקדירת חרס בתנור. 

קדירת פריקי עם שוקי עוף וחצילים
מצרכים:
2 כוסות פריקי
כפית פפריקה 
מקל קינמון
כפית מחוקה כמון
2 כוסות ציר מרק 
10 שוקי עוף בלי העצם
חציל חתוך קוביות 
בצל קצוץ 

הכנה:
משרים את הפריקי ל1/2 שעה ובנתיים סוגרים את העוף בטיגון קל עם מעט שמן זית.
מוציאים את העוף לקערה ובאותו שמן מטגנים בצל על להזהבה. 
מוסיפים לבצל את קוביות החציל 
שוטפים את הפריקי ומוספים למחבת עם הבצל והחציל, מעבירים טיגון קל, מסננים את הפריקי ומטגנים אותו מעט באותו כלי כדי שיפתח. 
לאחר כדקה, מוספים כוס ציר ובוחשים .
בנתיים מחממים את התנור ל180 מעלות .
מעבירים את תכולת המחבת לסיר חרס ומשקיעים בתוכו את שוקי העוף בתוך ומוסיפים את כוס הציר השניה.
סוגרים את המכסה של הסיר ומשאירים את הסיר בתנור למשך 45 דקות לפחות. (ניתן לעשות את אותה העבודה גם עם סיר חסין אש ללא ידיות פלסטיק) 

אוהד לוין |להציג את כל הפוסטים של אוהד לוין

יש לך משהו חשוב לספר-ohad.ashkubit@gmail.com

« פוסט קודם
פוסט הבא »

בלב החדשות – משנת 2010  / פרסמו אצלנו /  ashkubit.com

© אריאלי פרסום ותקשורת

תגיות
אוכל אל על אריאל בלב החדשות בריאות הורים העיר אריאל חברת תעופה חגים חדשות חדשות בשומרון חדשות מאריאל חדשות מהארץ חדשות מהעולם חינוך טיולים טיסות טיסות לחו"ל טכנולוגיה טרור יוסי דגן ילדים ירושלים כלכלה מבזק מבזקים מגונדרת מדינה מדיני מזון משפט ופלילים נוער נופש ספורט עסקים פלילים פנאי צבא צבא וביטחון צרכנות שומרון תחבורה תיירות תעופה תרבות
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס